Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.01.10, 06:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Bonfile Dolması

Bonfile Dolması



Malzemeler:


800 g dana bonfile eti
200 g kültür mantarı
3 adet sivri biber
150 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
3 adet domates
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Az miktar tuz
Az miktar karabiber, kekik
Bir tutam maydanoz yaprağı
1/2 limon suyu


Yapılışı


Öncelikle mantarlar limonlu suda haşlanır ve bir kenara ayrılır. Bonfile eti, beş eşit parçaya bölünür ve düz bir zemin üzerinde, ince uzun şekilde dövülerek inceltilir. Yeşil biber ve önceden limonlu suda haşlanmış olan mantarlar küçük parçalar halinde, ince biçimde doğranarak bir kaba alınır. İçerisine az miktar tuz, karabiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Hazırlanan karışım karıştırıldıktan sonra, inceltilmiş bonfile etlerin içerisine kaşık yardımıyla paylaştırılarak konulur ve etler dolma şeklinde sarılır. Sarılan etlerin dış kısımları az miktarda ayçiçeği yağıyla yağlandıktan sonra, teflon tavaya konularak orta ateşte ara sıra çevrilerek pişirilir. Bu arada domateslerin kabuğu soyulur ve ince bir şekilde doğranarak bir tavada az yağda kavrulur. Pişen etler keskin bir bıçak yardımıyla parçalara ayrılır. Üzerleri sotelenen domateslerle ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek sıcak olarak servis yapılır.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla