tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bonfile Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
749

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Bonfile Dolması

Bonfile Dolması



Malzemeler:


800 g dana bonfile eti
200 g kültür mantarı
3 adet sivri biber
150 g kaşar peyniri (rendelenmiş)
3 adet domates
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Az miktar tuz
Az miktar karabiber, kekik
Bir tutam maydanoz yaprağı
1/2 limon suyu


Yapılışı


Öncelikle mantarlar limonlu suda haşlanır ve bir kenara ayrılır. Bonfile eti, beş eşit parçaya bölünür ve düz bir zemin üzerinde, ince uzun şekilde dövülerek inceltilir. Yeşil biber ve önceden limonlu suda haşlanmış olan mantarlar küçük parçalar halinde, ince biçimde doğranarak bir kaba alınır. İçerisine az miktar tuz, karabiber, kekik, rendelenmiş kaşar peyniri eklenir. Hazırlanan karışım karıştırıldıktan sonra, inceltilmiş bonfile etlerin içerisine kaşık yardımıyla paylaştırılarak konulur ve etler dolma şeklinde sarılır. Sarılan etlerin dış kısımları az miktarda ayçiçeği yağıyla yağlandıktan sonra, teflon tavaya konularak orta ateşte ara sıra çevrilerek pişirilir. Bu arada domateslerin kabuğu soyulur ve ince bir şekilde doğranarak bir tavada az yağda kavrulur. Pişen etler keskin bir bıçak yardımıyla parçalara ayrılır. Üzerleri sotelenen domateslerle ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek sıcak olarak servis yapılır.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bonfile, bonfile dolması, bonfile dolması hazırlanışı, bonfile dolması nasıl yapılır, bonfile dolması tarifi, bonfile dolması yapılışı, dolmasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Diyet Izgara Bonfile Tarifi - Diyet Izgara Bonfile Nasıl Yapılır - Diyet Yemek Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 19:24
Bademli Dana Bonfile ASYA Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 09.02.12 18:40
Kuzu Bonfile Dilimleri AnGeL Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 15.01.11 17:25
Pirinç Makarnalı Bonfile Çiçek Makarnalar-Pilavlar 0 08.08.09 17:00
Acı Soslu Sığır Bonfile (4 Kişilik) Berfin Zeytinyağlı-Etli Yemekler 0 07.08.08 19:29


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2