Konu
:
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Tekil Mesaj gösterimi
02.01.10, 07:18
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
İç Pilavlı Tavuk Dolması
İç Pilavlı Tavuk Dolması nasil yapilir - İç Pilavlı Tavuk Dolması tarifi - İç Pilavlı Tavuk Dolması yapilisi
Malzemeler
• 1 ½ Kg Bütün Piliç
• 300 gr Pirinç
• 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
• 1 yemek kaşığı çam fıstığı
• 1 Adet orta boy soğan
• 1 Yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 Yemek kaşığı tereyağı
• Tuz, karabiber
Tarif
Derin bir tencerede bir çay kaşığı sıvı yağını kızdırın. Doğramış olduğunuz soğanları yağda bir süre kavurun. Daha sonra, fıstık ve bir kaşık tereyağını kavurduğunuz soğanların içerisine ilave edin. Temizleyip yıkamış olduğunuz pirinçleri de bu karışıma ekleyerek, kavurmaya devam edin. Harcın içine son olarak kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kavurma işlemi bittikten sonra yıkamış olduğunuz Keskinoğlu bütün pilicin içini bu karışımla doldurup, fırın ipiyle ayaklarını bağlayın. İçini doldurduğunuz pilici fırın poşetine koyduktan sonra tepsiye yerleştirin. 200 C derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında 1,5 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul