Konu
:
Pırasalı Rulo Börek
Tekil Mesaj gösterimi
07.04.10, 03:50
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Pırasalı Rulo Börek
Pırasalı Rulo Börek
Malzemelerimiz
:
•1 kg yufka ( 5 adet)
•1 kg. pırasa (yıkanmış ve küçük küçük doğranmış)
•3 adet havuç
•1 adet küçük kereviz
•200-250 gr. kadar kıyma
Üzerine sürmek için
:
•Sıvıyağ
•2 çorba kaşığı yoğurt
•3 çorba kaşığı kadar su
•susam ve çörek otu
Yapılışı:
•İlk olarak kıymayı çok az zeytinyağ ve sıvı yağ karışımında soteliyoruz.
•Üzerine rendelenmiş havuçları ve kerevizi de koyup sotelemeye devam ediyoruz
•Son olarak pırasaları da ilave ediyor ve iyice kavrulmasını sağlıyoruz.
•Tuz, karabiber
vb
. gibi çeşitli baharatlarla içimizi lezzetlendiriyoruz.
•İçimiz pişince bir köşede ılınması için bırakıyoruz.
•Bir yufkayı oratdan ikiye katlıyor ve haifçe yağlıyoruz.
•Kalın kısmına bir miktar pırasalı içimizden koyuyoruz.
•Rulo şeklinde katlıyor ve tepsinin ortasına yerleştiriyoruz.
•Bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayarak tepsiye diziyoruz.
•Yoğurt, su ve sıvıyağ karışımını böreğimizin üzerine sürüyoruz.
•Susam ve çörek otu serpiyoruz.
•Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
•fırından çıkınca yumuşak kalması için üzerini başka bir tepsiyle kapatıyor ve buharıyla yumuşamasını bekliyoruz.
•Ilınınca kesip servis yapıyoruz.
•Afiyet Olsun!
Tanem
Açık Profil bilgileri
Tanem - Özel Mesaj gönder
Tanem´nin Web Sitesini ziyaret edin
Tanem - Daha fazla Mesajını bul