Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.07.10, 23:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Künefe Tarifi

Künefe Tarifi

Malzemeler

500 gram tel kadayıf
100 gram dil peyniri
200 gram tereyağı
Şerbeti için,
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için küçük bir tencereye toz şeker ve suyu alın.
Orta dereceli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Şerbet kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip karıştırın.
Şerbet bir taşım kaynadığında ocaktan indirin, soğuması için bekletin.
Tereyağını tavaya alıp kısık ateşte eritin.
Eriyen tereyağını ılınması için bekletin.
Kadayıfı tel tel ayırıp ılınmış tereyağıyla karıştırın.
Orta boy bir tavanın tabanını kadayıfla kaplayın.
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın.
Dil peyniri kadayıfın üzerine dizin.
Kalan kadayıfla dil peynirlerinin üzerini kaplayın.
Dağılmasını önlemek için kadayıfı üstten sıkıca bastırın.
Buzdolabında 15 dakika bekletin.
Tavayı ocağa alıp kısık ateşte her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
Pişen kadayıfın üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Şerbetini çektikten sonra bekletmeden servis yapın.

Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla