tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Deri Hastalıkları ( Dermatoloji )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Deri Hastalıkları ( Dermatoloji ) Deri hastalıkları ( Dermatoloji ) tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Lazer Epilasyon Kullanıcı Rehberi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1428

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.12.09, 21:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Lazer Epilasyon Kullanıcı Rehberi

Lazer Epilasyon Kullanıcı Rehberi

Lazerler istenmeyen tüylerin yok edilmesinde hızlı ve acısız yöntemlerdirLazerler herkez için uygun olmadığı gibi kullanımı oldukça uzmanlık gerektiren sistemlerdir. Lazer epilasyon düşünen tüketiciler nerde nasıl lazer yaptıracakları konusunda iyi bilgilendirilmeye ihtiyaç duyarlar. Teknolojik rekabet piyasasında bir çok demode kalmış cihaz ve farklı hasta gruplarına avantajlar sunan modeller bulunmaktadır. Bu yayın tüketicilere, lazer epilasyon içinuygun olup olmadıkları ve sorunlarına en uygun çözüm yolları konusunda rehberlik edecek şekilde planlanlanmıştır.

Laser epilasyon için uygun aday mıyım?

Lazer epilasyon herkes için uygun çözüm sağlayan bir sistem değildir. Mutlak kriter, lazer uygulanacak kişinin kılrenginin cilt renginden daha koyu olmasıdır. Böyle koyu renkli cilde sahip kişilerde özel geliştirilmiş lazerler kullanılmalıdır. Açıkrenk tüylere sahip yada güneşte yanmış kişiler de lazer epilasyon için uygun adaylar değildir.

Lazer epilasyon maliyeti nedir?
Tedavinin maliyeti bölgeden bölgeye, merkezden merkeze değişmektedir. Deneyimli merkezlerde fiyatlar biraz daha yüksek olabilmektedir. Ortalama bir bölgenin seansbaşına maliyeti 500 dolar civarındadır. (Amerika için verilmiş fiyatdır ülkemizde bu rakamlar daha düşüktür) Tüm bacak,sırt bölgesi gibi geniş alanlar için fiyatlar daha yüksek, yüz, koltuk altı, bikini gibi küçük alanlar için fiyatlar daha düşüktür.

Cilt renginin laser epilasyon üzerine etkisi,
Açık renkli ciltlerde lazer epilasyon hızlı ve daha etkilidir, daha az seans uygulama gerektirir. Koyurenk ciltli kişilerde etkinlik azalır, seans sayıları artar. Bu kişiler daha deneyimli merkezlerde uygulamalara devam etmelidirler.Laser epilasyon uygulamaları hastanın cilt ve tüy profiline göre özelleştirilerek yapılmalıdır.

Kıl renginin laser epilasyon üzerine etkisi,
Koyu renkli kıl, lazer enerjisini daha iyi absorbe ettiğinden, kaba, koyu renk, kalın kıllar lazere en iyi yanıt verirler.Açık renk, sarı, beyaz yada kırmızı renkli kıllar lazer enerjisini absorbe etmediğinden, lazere yanıtları zor, sonuçlar değişkendir.Daha sık uygulama gerektirirler
Lazer epilasyon birden fazla sayıda tedavi uygulaması gerektirir,
Laser epilasyon, sadece anagen evre denilen kıl kökünün aktive büyüme döneminde olduğu kıllar üzerine etkilidir. Geniş bir alanda, her hangi bir anda, anagen evrede olan kıl oranı%20-25 i geçmediğinden, peryodik olarak yapılan uygulamalar ile anagen evrede olan kıllar yakalanmaya çalışılır. Bu nedenle etkin bir tedavi için en az 4 seans uygulama önerilmektedir.Çünkü her uygulama seansında sadece aktive dönemde olan kıllar yok edilmekte, yani %20-25 lik bir kıl azalması sağlanabilmektedir.

Hangi bölgelere lazer epilasyon uygulanabilir?
Göz çevresi dışında hemen her yere lazer epilasyon yapılabilmektedir. En çok yapılan bölgeler,yüz bıyık,çene,kulak içi ve üstü kılları, kaş, favori bölgesi, koltuk altı,göğüs, meme çevresi, göbek, sırt, bikini, bacaktır.

Laser epilasyon ile kalıcı kıl azalması sağlanabilir mi?
Yeni tip bir kaç çeşit lazer ile her bir uygulama sonrasında kalıcı kıl azalması sağlandığı açıkça ispatlanmıştır. FDA (Amerikan ilac ve gıda teşkilatı) bir kaç lazerekalıcı epilasyon sağladığına dair onay belgesi vermiştir. Bir kaç lazer çeşidi ise ek sonuçlar için onayları askıda tutulmaktadır. Sonuçlar değişkenolduğundan, her hangi bir hastada en iyi lazer çeşidi kullanılsa bile başlagıçta kesin bir başarı sonucu öngörmek mümkün değildir.

IPL (foto epilasyon olarak da bilinir) ve Lazer epilasyon arasındaki fark nedir ?
IPL gerçek bir lazer sistemi değildir. Değişik dalga boylarında yoğunlaştırılmış ışık enerjisidir. Lazerdetek bir dalga boyunda ışık enerjisi kullanılır. IPL de lazer etki mekanizmasına benzer şekilde epilasyon sağlamakla birlikte,farklı dalga boylarında ışın demetleri kullanıldığından, pratikte hasta üzerine uygulaması zor, hastadan hastaya geçişte uygun ayarlamalar yapmak zordur. Uzman ve deneyimli kullanıcı gerektirmektedir.

Garantili Lazer epilasyon,
Lazer epilasyonda, kişisel farklılıklar tedavinin başarısını çok etkilediğinden, önceden garanti vermek,uygulama sıklığı konusunda öngörüde bulunmak imkansızdır. Garantli lazer epilasyon vaad eden böyle bir çok firma daha sonraişi bırakmıştır.

İndirimli lazer epilasyon klinikleri,
İtibarlı ve köklü medikal kurumlar fiyatlarında indirim yapmazlar,hastalar bu kurumların itibarlarını bilirler tecrübe ve uzmanlıklarına güvenirler.Aynı durum lazer epilasyon klinikleri için de geçerlidir. Tıbbın diğer alanlarında olduğu gibi tüketicilere, en ucuz hizmeti sunan değil en yüksek kaliteye sahip kurumları aramaları önerilirLazer epilasyon işlemigerçek bir bilimsellik,uzmanlık ve deneyim,kişiselleştirilmiş tedavi uygulamaları ve profosyonel yaklaşım gerektiren bir tıbbı süreçtir.

Lazer epilasyon etkinliği sınırlı bir tedavi midir?
Bu yeni tedavi yöntemine yabancı kişilerin aksine beyanlarına karşın,lazer epilasyon,kuralınauygun,doğru düzgün yapıldığı takdirde adayların çoğunda etkilidir. Tedaviye yanıt vermeyenler genellikle sarışın ve kızıllarla sınırlıdır.

Lazer epilasyon uygulayıcılarının yetkinlik durumu,
Amerikada eyaletten eyalete değişmek üzere lisanslı tıp doktorları, hemşireler, tıbbi asistanlar,elektrolojistlere lazer epilasyon yapma yetkisi verilmiştir. Ülkemizde ise lazer epilasyon yapma yetkisi sadece tıp doktorlarına verilmiştir.

Bronz cilt ve lazer epilasyon,
Bronz cilt ve lazer epilasyon bir arada bağdaşmaz,bronz cilte daha düşük lazer dozu uygulamazorunluluğu vardır, bu ise etkinliğin azalmasına neden olur.

Lazer epilasyonun yan etkileri
Lazer epilasyon sonrasında nadiren görülen bir yan etki, pigmentasyon değişiklikleridir. Açık renk yada koyu renk beneklenmeler şeklinde görülenbu yan etkiler aylarca devam etse de sonunda tümüyle kaybolur. Koyu renkli kişilerde bazen su toplaması şeklinde yanık oluşabilir.

Lazer epilasyon ve diyet
Lazer epilasyon sırasında özel bir diyet önerilmemekle birlikte beta koroten içeren havuç,balkabağı,portakal,A vitamini içeren preparatlar ciltte beta karoten denilenbir sarımsı bir pigment depolanmasına neden olurlar. Bu pigment lazer ışığını absorbe ederek epilasyonun etkinliğini azaltabilir.

Çocuklarda ve gebelerde lazer epilasyon
Çocuklarda ve gebelerde lazer epilasyonun zararlı olduğuna dair kanıt olmamakla birlikte 14 yaşınaltındaki çocuklarda ve gebelerde lazer epilasyon genellikle uygulanmamaktadır.

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
epilasyon, kullanici, lazer, rehberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Facebook Kullanıcı İsimleri - Facebook İngilizce Kullanıcı İsimleri Kartal Network ve İnternet 3 19.09.15 13:07
Skype Kullanıcı Adını Silme - Skype de Kullanıcı Adı Nasıl Silinir Kartal Network ve İnternet 2 04.08.15 23:36
Lazer Tanımı - Lazer Nedir - Lazer Hakkında SERDEM Fizik 0 08.09.11 23:43
Elektroliz Epilasyon Okyanus Güzellik-Bakım-Makyaj 0 06.09.08 04:41
Epilasyon Maliyeti Okyanus Güzellik-Bakım-Makyaj 0 06.09.08 04:39


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:14 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2