tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Güzellik-Bakım-Makyaj
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Güzellik-Bakım-Makyaj Çirkin insan yoktur . Bakımsız insan vardır .... Makyaj teknikleri,bakım önerileri,zayıflama,diyet,maskeler,cilt bakımı,güzellik önerileri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Epilasyon Maliyeti
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
922

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.09.08, 04:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Epilasyon Maliyeti

Epilasyon Maliyeti

Epilasyon, emek ve teknoloji yoğun bir sektördür. Bu nedenle ücretler geniş bir yelpazede değişmektedir. Elektroliz epilasyonda ağırlıklı maliyeti el emeği belirlerken, lazer/ipl epilasyonda, hem emek hem de teknoloji-amortisman maliyetleri ön plana çıkmaktadır.
Merkezden merkeze ücretler çok değişkenlik gösterebilmektedir. Özellikle lazer destekli epilasyon merkezleri arasında çok abartılı fiyat farklılıkları görülebilmektedir. Bu ücret değişkenliği hizmeti almak isteyenlerin kafasını karıştırmaktadır. Lazer teknolojilerinin kullanıldığı merkezlerde maliyete etki eden temel faktörler şunlardır. Merkezin kuruluş maliyeti ve işletme giderleri Genellikle leasing yöntemiyle alınan cihazların ortalama 90-120 bin dolar arasında bir kuruluş maliyeti vardır. Bu maliyet uygulama ücretlerine doğrudan yansımaktadır. İkinci olarak işletme giderleri, burada da lazer uygulamasını yapan hekim veya teknisyenlerin ücretleri maliyet üzerine etki etmektedir.Uzman hekim olarak dermatolog ve plastik cerrah kullanan merkezler de lazer epilasyon en yüksek ücretlerle fiatlandırılmaktadır.Ülkemizde her ne kadar lazer uygulamaları sadece hekimlerin kullanım tekeli altında olmasına karşın, göstermelik hekim diploması temin ederek yasal prosedürü tamamlayıp, uygulamaları estetisyen- teknisyen hatta hiç bir eğitim almamış personele yaptıran merkezler de yaygın olarak bulunmaktadır. Bu merkezlerde ücretler biraz daha düşük olabilmektedir.
Lazer epilasyonda ücretler genellikle bölgenin büyüklüğüne göre ve seans başına olarak belirlenmektedir. Amerika ve Avrupa daki merkezlerde tedavi öncesi hastayla toplam maliyet üzerinden ve etkinlik, yan etki ve olası riskler konusunda bir sözleşme de yaparak tedaviye başlama zorunluluğu bulunmaktadır. Ayrıca tedavi öncesi kıllı alanın traşlanması ve uzman hekim konsültasyonları da ayrıca ücretlendirilmektedir..Ülkemizde genellikle ücretler seans başına olarak belirlenmekte olup sözleşme yapılmamaktadır.Nadiren toplam lazer epilasyon ücreti üzerinden paket fiat veren merkezler de bulunabilmektedir.Ayrıca uzman hekim konsültasyon ve muayeneleri lazer epilasyon fiatlarına da dahil olmaktadır.Buna rağmen ülkemizde lazer epilasyon fiatları dünya fiatlarının oldukça altındadır.Bu nedenle özellikle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan yazın çok talep gelmektedir..
Fiyatlar bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir.En düşük rakam 20-25 dolar ile dudak üstü bölgedir.En yüksek rakam da tüm bacak alanlarının epilasyonu için talep edilmekte ve 400 -600 dolar arasında değişmektedir. Bu rakamlar standart değildir merkezden merkeze değişkenlik gösterebilmektedir. Erkekler için de ücretler benzer şekildedir en çok talep edilen elmacık kemiği üstü sakal lazer epilasyonu için 50-100 dolar arasında bir fiyat söz konusu iken en geniş alan olan sırt bölgesi lazer epilasyonu 400-600 dolar arasında değişmektedir.
Bu rakamlar seans başına olarak belirlenirken, bazı merkezlerde son seanslarda kıl yoğunluğunun azalması ile birlikte indirimli seanslar düzenlenebilmektedir. Ayrıca bazı merkezlerde indirim kampanyaları ve promosyon uygulamaları da yapılabilmektedir.
Lazer epilasyonun en ucuza yapıldığı dönemler yazın son dönemi ve sonbahardır.Bu dönemde %50 indirimle lazer epilasyon yapan merkezler bulunabilmektedir.Geç ilkbahar ve erken yaz fiatların zirveye çıktığı dönemlerdir.
Elektroliz epilasyonda(iğneli epilasyon) fiyatlar harcanan zamana göre belirlenmektedir.Emek yoğun bir işlem olan elektroliz epilasyonda fiyatları belirleyen işçilik maliyetleridir.Elektroliz epilasyonda dakika başına ortalama 800 bin -1 milyon lira arasında bir ücret talep edilmektedir.
Aşağıda çeşitli epilasyon yöntemleri ile yapılan sırt bölgesi epilasyon ücretleri karşılaştırılmıştır.ÜcretlerABD fiyatlarını yansıtmaktadır.

Lazer Epilasyon
Elektroliz Epilasyon
(iğneli epilasyon)
Tüy Dökücü Krem Yada Ağda
Uygulanan Bölge Sırt bölgesi Sırt bölgesi Sırt bölgesi
Tedavi Süresi 1 Saat 125 Saat (Toplam Süre) 30 Dakika
Tedavi Sıklığı 1 Ayla 6 Ay Arasında Tedavi 3 Haftada Bir Ayda bir
Birim Maliyet 400-600 USD 75 USD 45 USD
MaliyetToplam 2400-4800 USD 9375 USD 5400 USD (10 Yılda)
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
epilasyon, maliyeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Lazer Epilasyon Kullanıcı Rehberi Fenci Deri Hastalıkları ( Dermatoloji ) 0 25.12.09 21:23
Elektroliz Epilasyon Okyanus Güzellik-Bakım-Makyaj 0 06.09.08 04:41


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2