tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) > Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) Diğer spor dallarındaki sporcuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Richard Morgan Flierh Biyografisi - Richard Morgan Flierh - Amerikan Güreşçisi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1372

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.12.10, 09:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Richard Morgan Flierh Biyografisi - Richard Morgan Flierh - Amerikan Güreşçisi

Richard Morgan Flierh Biyografisi
Richard Morgan Flierh
Amerikan Güreşçisi Richard Morgan Flierh
Smackdown Richard Morgan Flierh


Richard Morgan Flierh

Ric Flair adı altında güreşen bir amerikan güreşcisidir.25 Şubat, 1949 yılında doğmuştur.Zamanında AWA , NWA ve WCW`de güreşmiştir.Şu an WWE`de güreşmeye devam etmektedir.Lakabı ise "The Naturel Boy" yani "Doğal oğlan"`dır.Güreşe 36 sene devam etmektedir.
İlk maçını AWA federasyonunda George Gadadaski ile yapan Flair berabere kalmıştır.
Bu federasyonda 2 sene güreştikden NWA federasyonun Mid-Atlantik bölgesinde güreşmeye başlamıştır."Naturel Boy" lakabını burada almıştır.Bu federasyonda Paul Jones`i yenerek Televizyon şampiyonu olmuştur.
Ric Flair bir trafik kazası geçirdikten sonra doktorlar bir daha güreşemeyeceğini söylemiştir.Fakat 1976 senesinde güreşe dönderek Dünya takım şampiyonluğunu Greg Valentine ile kazandı.Fakat Mayıs ayında geri kaybettiler.
1977 yılında ise Bobo Brazil`i yenerek Amerika şampiyonluğu kazanmıştır.Ricky Stemboat ile sayısız maç yapan Flair hem televizyon şampiyonluğunu hem de Amerika şampiyonluğunu kaybetti.
1978 yılında Greg Valentine ile kemerleri bir kez daha kazandılar.Fakat Nisan ayında yine kaybetmişlerdir.Flair Nisan ayında yeniden Amerika şampiyonu olmuştur.Stemboat Flair`ı yine yenerek şampiyonluğuna son vermiştir.1979 Flair , Stemboat`ı yenerek Amerika şampiyonluğunu üçünçü defa kazanmıştır.
Flair , Stemboat ile takım olduktan sonra Dünya takım şampiyonluğunu kazanmıştır.Amerika şampiyonluğunu aynı anda devam edemiyeceği için kemeri bırakmıştır.Flair takım kemerlerini kaybettikten sonra yeniden Stemboat ile çekişmeye devam etti.Ric , Stemboat`ı yenerek yeniden Amerika şampiyonu olmuştur.Fakat Stemboat onu tekrar yener , sonra yine Flair kazanarak 5 kere Amerika şampiyonu olma imkânını kazanmıştır.
Sonuncu Amerika şampiyonluğunu ise Roddy Riper`a 1981 yılında kaybetmiştir.Flair , Dusty Rhodes`i yenerek ilk defa Dünya şampiyonu oldu.Kemeri Ted Dibiase , Austin Rodel , Bruiser Brody , Ole Andersen , Dusty Rhodes , Paul Orndorf ve Jerry Lawler gibi birçok isme karşı korumuştur.
Şampiyonluğunu 1983 yılında Harley Race`ye kaybetmiştir.Fakat bir kafes maçında kemeri geri kazanmıştır.Flair artık dünya şampiyonu olduğu için Amerika dışında Asya ve Avusturalya`da da maçlara çıkmakttaydı.Bu turlardaki kemerlerin el değişimi sayılmazdı.Çünki Kitle İletişim araçları yetersizliğinden Amerika`dakiler olaydan haberdar değildir.
1984 yılına geldiğimizde Flair kemeri kaybetmesine rağmen Japonya turnesinde geri kazandı.Jim Corket firması Miad-Atlatic`i bünyesine katınca Flair artık NWA`da daha az güreşmeye başladı.Bu arada kuzenleri ile birlikte The Four Horsemen adlı güreş takımını oluşturdular.
1986 senesine geldiğimizde Ole Andersen sakatlanınca grup bir ara sarsıldı.Fakat Haziran ayında geri döndüler.Bu ardada 3 senedir Dünya Şampiyonunluğunu hemem hemem herkese karşı korudu.Temmuz ayında Rhodes`e kemeri kaybetmesine rağmen 2 hafta sonra 5. Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.
1987 yılında Garvin`e kemeri kaybeden Flair 1 ay sonra yeniden kemeri kazanarak 6.Dünya Şampiyonluğunu kazanmıştır.Bu sıralarda [[[Ole Andersen]] Horsemen grubundan ayrılımış olup yerine Lex Luger gelmiştir.Fakat Dünya Şampiyonu olmak istediğinden grubtan ayrıldı ve yerine Barry Windham doldurdu.Hoursemen grubunda Flair Dünya Şampiyonu , Barry Amerika şampiyonu ve Andresen ise Takım Şampiyonu idiler.
1988 yılında Andersen NWA`dan ayrıldı.Stemboat ise Flair`in şampiyonluğuna son verdi.1989 yılında 7.Dünya Şampiyonluğunu kazandı.Bu arada Horsemen grubu yeniden kurulmuştu.Fakat Ole Andersen grubtan ayrılıp yerine Sid Vicius gelmiştir.
1990 yılında Sting onu yenerek kemeri kazandı.1991 yılında ise Flair 8`nci kez Dünya şampiyonu olmuştur.Bu sırada WCW federasyonu NWA federasyonundan ayrıldı.Flair 9. Dünya Şampiyonluğunu kazanmış oldu.Fakat Tajimuri`ye yenilerek NWA kemerini kaybetti.WCW ise gerçek şampiyonun Sting olduğunu söyledi.
Flair ise WWF adlı federasyon ile anlaşma sağladı.1992 yılındaki Royal Rumble`yi kazanarak 10. Dünya Şampiyonluğuna erişti.Flair , kemeri Sagave`e keybetti.Fakat Flair kemeri kazanarak 11. Dünya Şampiyonluğuna ulaştır.12 Ekim`de Bret Hart`a kemeri kaybetti.Mr Perfect ile keybedenin federasyondan gideceği maçta yenildi ve WCW`ye geri döndü.

NWA federasyonundaki son maçında yeniden Dünya şampiyonu oldu.1993 yılında Rick Rude`ye kemeri kaybetti ve NWA federasyonundan temeli ayrıldı.WCW federasyonunda ise Vader`ı yenerek Dünya Şampiyonluğunu kazandı.Stng`i de yenerek İntercontinel ve Heavygweight kemerlerini birleştirdi.
1994 yılında Hulk Hogan`a kemeri kaybetti.O sıralarda Lex Luger , Sting ve Fliar Dünya Şampiyonu olmak istiyolardı.27 aralık 1995 yılında Flair her ikinide yenmiş hem de Dünya Şampiyonu olan Randy Savage`ı yenerek 14`cü kez bu kemeri kazanmış oldu.
1 ay sonra kemeri Savage`ye geri kaybeden Flair, 11 Şubat 1996 yılında kemeri geri kazandı.2 ay sonra Flair`ın 15.Dünya Şampiyonluğuna Giant`ın son vermesi üzerine Amerika Şampiyonluğu kemerine yöneldi.7 Temmuz 1996 yılında Konnan`ı yenerek 6.Amerika Şampiyonluğuna ulaştı.
nWo takımın ortaya çıkması üzerine Flair hikâyeler gereği saldırıya uğranmış gibi gözüktü ve bir süre dinlendi.1996 yılında WCW`de iki mühim grubu olan nWo ve Four Horsemen grubu arasında uzun sürecek rekabet başlamış oldu.Fakat Horsemen üyesi olan Curt Hennig nWo takımına geçti.
1988 yılına geldiğimizde Ric Flair WCW federasyonunun başkanı oldu.1999 yılında Hogan`ı yenerek yeniden Dünya şampiyonu oldu.Fakat 4`lü bir maçta Diamond Dallas Page`ye kaybetti.2000 yılına geldiğimizde Jeff Jarret`ı yenerek 17.Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.1 hafta süren şampiyonluğundan sonra Kevin Nash`ı yenerek hayatının son Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.
2000 yılının Haziran ayında emekli olan Flair WCW federasyonunun batmadan önceki son maçına katıldı ve Sting`e yenildi.2001 yılında WWE fedrasyonunun ½50`sini satın aldı.O sıralarda WCW ve ECW federayonunun WWE federasyonu tarafından satın alınmasıyla kadro fazlalağından ikiye bölündü.Bir kısmı Pazartesi, bir kısmı ise Perşembe güreşmeye başladı.
10 Haziran 2002 yılında WWE federasyonundaki hisselerinide kaybetti.




Başarıları
NWA World Tag Team kemeri ,
NWA United States kemerini 5 defa ,
NWA World Heavywieght kemeri 9 defa ,
WCW World Heavywieght kemeri 7 defa ,
WWE World Heavywieght kemeri 2 defa ,
WWE Tag Team kemeri 3 defa ,
WWE İntercontinental kemeri ve
WCW United Status kemeri
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
amerikan, amerikan güreşçisi richard morgan flierh, biyografisi, flierh, gurescisi, morgan, resimleri, richard, richard morgan, richard morgan biyografi, richard morgan biyografisi, richard morgan flierh, richard morgan flierh resimleri, richard morgan hakkında, richard morgan hakkında bilgi, richard morgan hayatı, richard morgan kim, richard morgan kimdir, richard morgan özgeçmişi, richard morgan yaşamı, smackdown richard morgan flierh


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Colin Morgan Biyografisi - Colin Morgan Kimdir - Colin Morgan Hayatı Renklerin Dansı Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 02.12.19 10:03
Morgan Pressel Biyografisi - Morgan Pressel Kimdir - Morgan Pressel Hayatı - Morgan P Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 22.03.14 23:01
Richard Nixon Biyografisi - Richard Nixon Kimdir - Richard Nixon Hayatı - Richard Nix Kartal Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 10.05.13 23:05
Alex Morgan Biyografisi - Alex Morgan Kimdir - Alex Morgan Hayatı - Alex Morgan Yaşam Eylül Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 18.10.11 02:45
Richard Morgan Flierh Resimleri - Richard Morgan Flierh Fotografları Başak Ünlülerin Resimleri 0 29.12.10 09:58


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2