tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Diger Ünlülerin Biyografileri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Diger Ünlülerin Biyografileri Gazetecilerin biyografisi,Radyocuların biyografisi,Bestecilerin biyografisi,İllizyonistlerin biyografisi,Televizyoncuların biyografisi,Akademisyenlerin biyografisi,Tarihteki önemli kişiliklerin biyografisi.Mankenlerin biyografisi,Modellerin biyografisi,Dizi oyuncularının biyografisi,Kategorisi olmayan biyografiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Karl Ernst Haushofer Biyografisi,Karl Ernst Haushofer Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1438

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.06.09, 18:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 1.307
Konular: 1171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3023
Rep Gücü:0
RD:Sude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond reputeSude has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 55
155 Mesajına 199 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Karl Ernst Haushofer Biyografisi,Karl Ernst Haushofer Hayatı

Karl Ernst Haushofer Biyografisi,Karl Ernst Haushofer Hayatı

Karl Ernst Haushofer ( D. 27 Ağustos 1869 - Ö. 13 Mart 1946), Alman jeopolitikacı ve General.

Nazi Almanyası’nda devlet başkan yardımcılığı yapan Rudolf Hess’in öğretmenidir. Nazi Almanyası’nda unutulmaya yüz tutan bir kişi ve Adolf Hitler’in arkasındaki en güçlü isimlerdendir.

Hakkında
General Prof. Karl Haushofer, gençliğinde askerliğe merak duyan bir kişiydi. Alman İmparatorluğu döneminde topçu yüzbaşı olarak ülkeye hizmet verdikten sonra, yine Alman İmparatorluğu’nun başlattığı I. Dünya Savaşı’nda tümgeneralliğe kadar yükseldi. Kendisi iyi bir jeopolitika eğitimi aldı. Savaşın Almanya aleyhine sonuçlanmasının ardından Haushofer bir süre Almanya’da coğrafya öğretmenliği yaptı.

Haushofer 1908 yılında İmparatorluk Japonyası’na bir dizi ağır silah eğitimi vermek için gitti. Bu esnada bir dil dehası olan Haushofer bildiği dillerden olan İngilizce, Fransızca, Rusça dillerinin yanına Japonca, Korece ve Çince gibi uzakdoğu dillerini de ekledi.

Haushofer Japonya’da bulunduğu sırada gelecekte SS olarak bilinen Alman savunma kıtalarının tasarımını, Japonya’da Kara Ejderler olarak bilinen gizli bir teşkilattan örnek almıştır. Ayrıca bu Japon geleneğinin en önemli yönü olan disiplin ve sadakat gibi konuları da SS’lere aşılayan kişidir.

Haushofer, tıpkı diğer milliyetçi subaylar gibi Almanya’nın yenilmesini ve Versay Antlaşması’nı bir türlü hazmedemiyordu. Bu sebeple sık sık eski dostlarıyla bu konu üzerinde tartışıyor ve Almanya’nın eksiklikleri hakkında planlar yapıyordu.

General Haushofer’ın en büyük planı şüphesiz, Büyük Avrasya Projesiydi. Bu proje Almanya-SSCB-Japonya ve diğer doğu devletlerinin güçlü batı devletlerine özellikle de ABD’ye karşı cephe almasını öngören bir dizi sistematik yaklaşımı bünyesinde barındırıyordu.

Nazi Partisiyle Olan İlişkileri
1919 yılında Nazi Partisi’nin kurulmasından kısa bir süre sonra Haushofer bu partiyi yakından incelemeye başladı. Kısa süre sonra Haushofer çıkarları ve idealleri için en uygun partinin Nazi Partisi olduğunu tespit etti. Öğrencisi olan Rudolf Hess’i bu partiye yaklaşması için gönderdi. Hess, kısa sürede bu partinin yeni bir üyesi ve Hitler’in sekreteri konumuna gelirken, Haushofer’da Hitler’le olan ilişkilerine derinlik kazandırdı. Hatta Haushofer oğlunu bu partinin iyi bir aşamasına taşımayı başardı.

Haushofer’ın asıl amacı Büyük Avrasya Projesinin gelişimini görmekti. Ancak planları her zaman için düzgün biçimde işlemiyordu.

1923 yılında Adolf Hitler darbe girişimde bulundu ve kötü şöhretli Landsberg cezaevine gönderildi. Cezaevinde bulunduğu sırada yanına iki ziyaretçi geliyordu. Bunlardan ilki yakın dostu Rudolf Hess’di. Diğer ziyaretçi ise Karl Haushofer’dı. Kesin olmamasına karşın Hitler’in ünlü Kavgam adlı kitabının bir bölümünü General Haushofer’ın yazdığı söylenmektedir. Haushofer ayrıca Nazi Partisi için gamalı haçı seçen kişiydi.Özellikle de hayat sahası görüşünün temeli Haushofer’ın Büyük Avrasya Projesine dayanmaktaydı.

1933 yılında Adolf Hitler’in iktidara gelmesiyle birlikte Haushofer Büyük Avrasya Projesi’ni gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. Ancak, Hitler’in komünizm hakkındaki düşünceleri ve SSCB ile uzlaşmaz bir tavırda olması projeyi tehlikeye düşürüyordu. Ne var ki, Almanya’nın SSCB ile bir saldırmazlık paktı imzalaması Haushofer’ın ümidini yeniden canlandırdı.

Haushofer Nazilerin bir çok konuda özellikle de uzakdoğu konusundaki en büyük danışmanlarıydı. 1934 yılında Hitler’in diktatörlüğünü ilan etmesinin ardından Büyük Avrasya Projesinin ilk adımlarından Mihver Devletleri’nin oluşum süreci başladı. Karl Haushofer’ın nüfuzuyla ilk antlaşma Almanya-Japonya arasında imzalandı. Daha sonra da İtalya bu ittifaka katıldı.

1934-1939 yılları arasında Japonya Çin’in Mançurya bölgesini ele geçirdi. Almanya ise Çekoslovakya ve Avusturya’yı ilhak etti. Bu gelişmelerin arkasındaki en güçlü ve bir o kadar da gizli bir isim olan General Karl Haushofer vardı.
Sude isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, ernst, haushofer, hayati, karl, karl ernst haushofer, karl ernst haushofer biyografi, karl ernst haushofer biyografisi, karl ernst haushofer hakkında, karl ernst haushofer hakkında bilgi, karl ernst haushofer hayatı, karl ernst haushofer kim, karl ernst haushofer kimdir, karl ernst haushofer özgeçmişi, karl ernst haushofer yaşamı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ernst Röhm Biyografisi - Ernst Röhm Kimdir - Ernst Röhm Hayatı - Ernst Röhm Yaşamı Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 07.03.13 21:15
Max Ernst Eserleri - Max Ernst Tabloları - Max Ernst Resimleri - Ressam Max Ernst Serap Yabancı Ressamların Resimleri 0 02.11.11 01:46
Karl Briullov Biyografisi - Karl Briullov Kimdir - Karl Briullov Hayatı - Karl Serap Yabancı Ressamların Biyografileri ve Eserleri 0 01.11.11 17:14
Ernst Abbe Biyografisi - Ernst Abbe Hayatı - Ernst Abbe Kimdir? Başak Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı 0 21.05.11 22:32
Max Karl Ernst Ludwig Planck Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Yabancı Bilim Adamlarının Hayatı 0 04.12.08 09:37


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2