Bulgurlu Etli Kabak Dolması Bulgurlu Etli Kabak Dolması 5 Adet orta boy kabak 10 Silme Çorba K.Pilavlık Bulgur 150-200 gr.Dana Kıyma 1 Baş soğan Yarım çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1/4 Demet Maydonoz 2 Çorba K.Domates Salçası Tuz,Karabiber,Kimyon, Nane ve arzuya göre acı pul biber Yapılışı: Kabaklar yıkanıp herbiri silindir şeklinde 3'e bölünecek ve oyulacak.İnce kıyılmış soğan, maydonoz,salça,bulgur,kıyma,yağ ve baharatlar karıştırılır. Kabakların içleri doldurularak teflon tencereye dizilmek suretiyle yarım çay bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.dolmanız servise hazır. |