tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Adaçaylı Lahana Et Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
778

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Adaçaylı Lahana Et Dolması

Adaçaylı Lahana Et Dolması


Malzemeler:


750 g dana eti (tercihen buttan; bütün yağları alındıktan sonra, verevine 12 dilime kesilmiş)
1 iri lahana (yaklaşık 2 kg)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
350 g (4 orta boy) soğan (doğranmış)
1 tatlı kaşığı adaçayı
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
1 demet maydanoz (sapları ayıklanmış)
1,5 kg domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, çukur bir kapta çok küçük parçalar halinde doğranmış)
3 havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş)
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 1/2 çorba kaşığı tozşeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)


Tarifi:

Lahananın en iri yapraklarından 12'sini dikkatlice, zedelemeden çıkarın. Her yaprağın dibindeki kalınca bölümü, keskin bir bıçakla V biçiminde iki kesik yaparak çıkarıp atın. Birtencereye 2 su bardağı (yaklaşık 50 cl.) su koyup, bir taşım kaynatın. Kaynayınca lahana yapraklarını koyup, hafifçe gevşeyinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın.

Tencereyi ateşten alıp, lahana yapraklarını bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Kalan lahananın yaklaşık 1 /4'ünü kıyıp, bir kenara ayırın (kalanını, bir başka tarifte kullanmak için saklayın). Harcı hazırlamak için, ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca kıyılmış lahanalar, doğranmış soğanların yaklaşık 4/5'i, adaçayının yarısı ve sarımsakların yarısını koyup, karışımı ara sıra karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya ve lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktararak, maydanozları ve ufalanmış ekmekiçini ekleyerek, karıştırdıktan sonra, kâseyi bir kenara bırakın.

Domatesler, kesilirken kaba bıraktıkları su, kalan sarımsaklar ve havuçları bir tencerede karıştırın. 17,5 cl (3/4 su bardağı) su ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtun ve karışımı ara sıra karıştırarak, 15 dakika pişirin. Kalan soğanlar, sirke, tozşeker, kalan adaçayı, tuz ve karabiberin yarısını ekleyip, tıkırdamaya bırakın.
Et dilimlerini 2 plastik film tabakası arasına yerleştirip, bir et tokacıyla döverek (ya da geniş yüzlü bir bıçakla bastırarak), yaklaşık 3 mm kalınlığa indirin. Sonra üstlerine kalan karabiberi serpip, bir kenara bırakın.

Mutfak tezgâhının üstüne haşlanmış lahana yapraklarından birini, V biçimi kesikli yanı size bakacak biçimde serin. Üstüne bir dilim et koyup, etin üstüne 2 çorba kaşığı dolusu, kâsedeki harçtan yerleştirin. Yaprağı ucundan başlayıp, iki kenarını da kıvırarak dolma biçiminde sarın. Sonra aynı işlemleri öbür lahana yaprakları ve kalan harçla yineleyin.

Dolmaları ateşte tıkırdamakta olan sosun içine yerleştirip, tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatın ve dolmaları yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, dolmaları parçalanmamalarına özen göstererek, delikli kaşıkla 6 düz tabağa bölüştürün. Tencerede kalan sosu kaşıkla üstlerine aktarıp, servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
adacayli, adaçaylı, adaçaylı lahana et dolması, adaçaylı lahana et dolması hazırlanışı, adaçaylı lahana et dolması nasıl yapılır, adaçaylı lahana et dolması tarifi, adaçaylı lahana et dolması yapılışı, dolmasi, lahana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Saray Usulü Lahana Dolması ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 26.01.10 19:25
Köy Usulü Lahana Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:22
Etli Bütün Lahana Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:15
Kestaneli Lahana Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 1 01.01.10 07:19
Etli Lahana Dolması Güllü Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 21.02.08 14:27


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:33 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2