tualimforum.com
>
KADIN DÜNYASI
>
Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
>
Dolmalar Ve Sarmalar
Adaçaylı Lahana Et Dolması
Kullanıcı ismi
Beni hatırla
Şifreniz
Kayıt ol
Yardım
Üye Listesi
Ajanda
Arama
Bugünki Mesajlar
Bütün Forumları okunmuş kabul et
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Dolmalar Ve Sarmalar
Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri
Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Adaçaylı Lahana Et Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
Görüntülenme Sayısı
778
LinkBack
Seçenekler
02.01.10, 06:06
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Adaçaylı Lahana Et Dolması
Adaçaylı Lahana Et Dolması
Malzemeler:
750 g
dana eti (tercihen buttan; bütün yağları alındıktan sonra, verevine 12 dilime kesilmiş)
1 iri lahana (yaklaşık 2 kg)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
350 g
(4 orta boy) soğan (doğranmış)
1 tatlı kaşığı adaçayı
4 diş sarımsak (ince kıyılmış)
3 ekmek dilimi (kabukları alınıp, ıslatıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
1 demet maydanoz (sapları ayıklanmış)
1,5 kg
domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, çukur bir kapta çok küçük parçalar halinde doğranmış)
3 havuç (kazınıp, ince dilimlenmiş)
3 çorba kaşığı elma sirkesi
1 1/2 çorba kaşığı tozşeker
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
Tarifi
:
Lahananın en iri yapraklarından 12'sini dikkatlice, zedelemeden çıkarın. Her yaprağın dibindeki kalınca bölümü, keskin bir bıçakla V biçiminde iki kesik yaparak çıkarıp atın. Birtencereye 2 su bardağı (yaklaşık 50 cl.) su koyup, bir taşım kaynatın. Kaynayınca lahana yapraklarını koyup, hafifçe gevşeyinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın.
Tencereyi ateşten alıp, lahana yapraklarını bir süzgeçte süzülmeye bırakın. Kalan lahananın yaklaşık 1 /4'ünü kıyıp, bir kenara ayırın (kalanını, bir başka tarifte kullanmak için saklayın). Harcı hazırlamak için, ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca kıyılmış lahanalar, doğranmış soğanların yaklaşık 4/5'i, adaçayının yarısı ve sarımsakların yarısını koyup, karışımı ara sıra karıştırarak, soğanlar saydamlaşıncaya ve lahanalar iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Tavayı ateşten alıp, karışımı bir salata kâsesine aktararak, maydanozları ve ufalanmış ekmekiçini ekleyerek, karıştırdıktan sonra, kâseyi bir kenara bırakın.
Domatesler, kesilirken kaba bıraktıkları su, kalan sarımsaklar ve havuçları bir tencerede karıştırın. 17,5 cl (3/4 su bardağı) su ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtun ve karışımı ara sıra karıştırarak, 15 dakika pişirin. Kalan soğanlar, sirke, tozşeker, kalan adaçayı, tuz ve karabiberin yarısını ekleyip, tıkırdamaya bırakın.
Et dilimlerini 2 plastik film tabakası arasına yerleştirip, bir et tokacıyla döverek (ya da geniş yüzlü bir bıçakla bastırarak), yaklaşık 3 mm kalınlığa indirin. Sonra üstlerine kalan karabiberi serpip, bir kenara bırakın.
Mutfak tezgâhının üstüne haşlanmış lahana yapraklarından birini, V biçimi kesikli yanı size bakacak biçimde serin. Üstüne bir dilim et koyup, etin üstüne 2 çorba kaşığı dolusu, kâsedeki harçtan yerleştirin. Yaprağı ucundan başlayıp, iki kenarını da kıvırarak dolma biçiminde sarın. Sonra aynı işlemleri öbür lahana yaprakları ve kalan harçla yineleyin.
Dolmaları ateşte tıkırdamakta olan sosun içine yerleştirip, tencerenin kapağını biraz aralık bırakarak kapatın ve dolmaları yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirin. Tencereyi ateşten alıp, dolmaları parçalanmamalarına özen göstererek, delikli kaşıkla 6 düz tabağa bölüştürün. Tencerede kalan sosu kaşıkla üstlerine aktarıp, servis yapın.
Tags
adacayli
,
adaçaylı
,
adaçaylı lahana et dolması
,
adaçaylı lahana et dolması hazırlanışı
,
adaçaylı lahana et dolması nasıl yapılır
,
adaçaylı lahana et dolması tarifi
,
adaçaylı lahana et dolması yapılışı
,
dolmasi
,
lahana
«
önceki Konu
|
sonraki Konu
»
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor.
(0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
Seçenekler
Yazdırılabilir şekli göster
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Yetkileriniz
You
may not
post new threads
You
may not
post replies
You
may not
post attachments
You
may not
edit your posts
BB code
is
Açık
Smileler
Açık
[IMG]
Kodları
Açık
HTML-Kodları
Kapalı
Trackbacks
are
Açık
Pingbacks
are
Açık
Refbacks
are
Açık
Forum Rules
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
son Mesaj
Saray Usulü Lahana Dolması
ASYA
Dolmalar Ve Sarmalar
0
26.01.10
19:25
Köy Usulü Lahana Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:22
Etli Bütün Lahana Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
0
02.01.10
06:15
Kestaneli Lahana Dolması
AnGeL
Dolmalar Ve Sarmalar
1
01.01.10
07:19
Etli Lahana Dolması
Güllü
Ramazan Yemekleri-Tatlıları
0
21.02.08
14:27
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat:
09:33
.
-- English (US)
-- Tr
İletişim
-
www.tualimforum.com
-
Arşiv
-
Kullanım sözleşmesi
-
Yukarı git
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2
LinkBack
LinkBack URL
About LinkBacks
Bookmark & Share
Digg this Thread!
Add Thread to del.icio.us
Bookmark in Technorati
Tweet this thread