tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kestaneli Lahana Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
924

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 01.01.10, 05:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kestaneli Lahana Dolması

Kestaneli Lahana Dolması


Malzemesi:
1 adet orta boy lahana
1 bardak kestane içi
6 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın 1 adet limonun suyu
3 adet kesme şeker 1,5 bardak su Tuz

Tarifi:
• Kestaneleri haşlayıp, ayıklayın.
• Lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya atıp, çıkartarak yumuşamasını sağlayın.
• Yaprakları uzun şeritler halinde kesin.
• Elinizin içi kadar parçalar yapın.
• Kenarda bekletin.
• Soğanları zardan ufak doğrayıp, zeytinyağında pembeleştirin.
• Pirinçleri içine atın. 10-15 dakika karıştırarak, kavurun.
• Ocağın altını kısın. İçine haşlanmış kestaneleri, ayıklanmış üzümleri, tarçını, limon suyunu, şekerleri ve tuzu ekleyin.
• Yarım bardak su atıp, kısık ateşte demlendirin.
• Yaprakları tezgahın üzerine tek tek açın.
• Bir kaşık dolusu harcı içine koyun.
• Lahana yapraklarının kenarlarını içe doğru katlayarak, rulo haline getirin.
• Tencereye önce lahana yapraklarını sonra da dolmaları dizin.
• Üzerini tekrar lahana yapraklarıyla kapatın. 1 bardak su ilave edin.
• Kısık ateşte 40 dakika pişirip, altını kapatın.
• Soğuduktan sonra yaprakları atın.
• Dolmaları servis tabağına dizin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.01.10, 07:19   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2010
Mesajlar: 45
Konular: 2
Puan Grafiği
Rep Puanı:1650
Rep Gücü:0
RD:masalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant futuremasalımsı has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 20
3 Mesajına 65 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Kestaneli Lahana Dolması

Paylaşım için tşk
masalımsı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dolmasi, kestaneli, kestaneli lahana dolması, kestaneli lahana dolması nasıl yapılır, kestaneli lahana dolması tarifi, kestaneli lahana dolması yapılışı, lahana


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Köy Usulü Lahana Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:22
Kestaneli Hindi Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:14
Zeytinyağlı Kestaneli Lahana Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:09
Adaçaylı Lahana Et Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:06
Kestaneli Hindi Dolması ASYA Dolmalar Ve Sarmalar 0 08.12.09 00:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2