tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Vejetaryen Biber Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
649

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Vejetaryen Biber Dolması

Vejetaryen Biber Dolması

Vejetaryen Biber Dolması Tarifi - Vejetaryen Biber Dolması Yapılışı


Vejetaryen Türk Mutfağı
Kültür ve Turizm Bakanlığı

6 büyük dolmalık biber
1,5 bardak dolmalık pirinç
1,5 bardak su
3 büyük soğan, ince ince doğranmış
3 orta boy domates, soyulmuş ve doğranmış, 1 ekstra domates, dolmaların üstünü kapamak için
1/2 bardak kesilmiş taze dereotu (veya 2 tatlı kaşığı kuru dereotu)
1/2 bardak kesilmiş taze nane (veya 2 tatlı kaşığı kuru nane)
1/2 bardak kesilmiş maydanoz
1/4 bardak çam fıstığı
1/2 bardak kuş üzümü, yıkanmış çöpleri ayıklanmış
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı tuz (veya arzu ettiğiniz kadar)
2 tatlı kaşığı şeker
1/2 bardak zeytinyağı

Biberleri yıkayıp baş kısmını kesin, tohumlarını çıkartın. Bir tavaya zeytinyağını, doğranmış soğanları ve çam fıstığını koyun. Soğanlar hafifçe pembeleştiğinde ve fıstıklar kavrulduğunda doğranmış domatesleri ekleyin. Yavaşça domatesler sararana kadar karıştırın. Pirinci ve geri kalan tüm malzemeyi ekleyin. 5 dakika kadar karıştırarak pişirin ve 1 bardak su ekleyin. Ateşi kısarak 10 dakika pişirin, sonra başka bir kaba alıp soğumasını bekleyin. Dolmaları bir kaşık yardımıyla doldurun ama çok tıkabasa olmasın. Son domatesi altı parçaya bölüp, her biberin üstünü kapatacak şekilde kapak yapın. Tencereye biberleri yerleştirin. Kalan iki bardak suyu da ekleyin üstünü kapatın ve 25 dakika pişirin. Oda sıcaklığında servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biber, dolmasi, vejetaryen, vejetaryen biber dolması, vejetaryen biber dolması hazırlanışı, vejetaryen biber dolması nasıl yapılır, vejetaryen biber dolması tarifi, vejetaryen biber dolması yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Renkli Biber Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 07:27
Lahanalı Biber Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:21
Cevizli Biber Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:12
Peynirli Biber Dolması FORUMCU Mezeler 0 01.11.08 13:49
Biber Dolması Tarifi ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 10.08.08 14:53


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:55 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2