tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
846

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması

Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması

Malzemeler:

6 büyük enginar
1 1/4 bardak zeytinyağı
5 bardak enginarların ayıklandığı limonlu ve unlu su
1/2 limonun suyu
1/2 çorba kaşığı toz şeker
2 büyük yağ kâğıdı


ENGİNARLARIN DOLDURULDUĞU İÇ:

500 gr. kabuklu iç bakla
250 gr. soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak zeytinyağı
1/2 kahve fincanı su.


ENGİNARLARIN İÇİNE AYIKLANDIĞI SU

10 bardak su
2 çorba kaşığı un
1 limon


YAPILIŞI:

İÇ: Bir kaba zeytinyağı, küçük küçük doğranmış soğanları, tuzu, içlerinin ince kabukları soyulmuş ve küçük küçük kıyılmış bakla içi ile pirinci koyarak 5 dakika kavurun. Sonra bunlara su katarak 5 dakika daha pişirin. Ayrıca buna dereotu da ilâve ederek, kabı ateşten indirip bir tarafa bırakın.

ENGİNARLARIN KONACAĞI SU:

Büyük bir tencereye su koyun, un ilâve edin ve büyük bir limonun suyunu da sıkarak iyice karıştırın. Sonra bu suya, enginarların yaprakları koparıp hemen atın. Daha sonra bir tarafa bıraktığınız içle enginarları teker teker doldurun ve her enginarı hafifçe ısıtılmış yağlı kâğıda sararak doldurulmuş kısımları üste gelecek şekilde bir tencereye yan yana döşeyin.

Bu enginarlara zeytinyağı, 1/2 limonun suyu, toz şeker, enginarların içine ayıklandığı un ve limonlu sudan 5 bardak ilâve ederek kapağını kapatın. Orta ısıdaki ateş üzerinde bir buçuk saat pişirin. Sonra ateşten indirerek iyice soğutun. İtina ile kâğıdı çıkarıp sapları yukarda olarak tabağa yerleştirin ve servis yapın.

Konu ASYA tarafından (26.01.10 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir..
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baklali, baklalı, dolmasi, enginar, zeytinyagli, zeytinyağlı baklalı enginar dolması, zeytinyağlı baklalı enginar dolması hazırlanışı, zeytinyağlı baklalı enginar dolması nasıl yapılır, zeytinyağlı baklalı enginar dolması tarifi, zeytinyağlı baklalı enginar dolması yapılışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Zeytinyağlı Domates Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:17
Baklalı Yaprak Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:11
Zeytinyağlı Kağıt Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:08
Zeytinyağlı Patates Dolması AnGeL Dolmalar Ve Sarmalar 0 02.01.10 06:08
Zeytinyağlı Patlıcan Dolması ASYA Ramazan Yemekleri-Tatlıları 0 21.08.08 03:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2