tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Dolmalar Ve Sarmalar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Dolmalar Ve Sarmalar Sarma Tarifleri,Dolma Tarifleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bakla Sarması
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
611

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.01.10, 06:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Bakla Sarması

Bakla Sarması



Malzemeler
:



500 gram taze asma yaprağı

Bir buçuk su bardağı kuru iç bakla

2 adet büyük boy soğan

Yarım su bardağı ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

7-8 dal taze reyhan

1 adet büyük boy domates

Yarım demet ince kıyılmış dereotu

600 gram koyun sırtı

Tuz

Üzerine:

1 adet soğan

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorbakaşıgı sıvıyağ

Yarım su bardağı su


Hazırlanışı:



İç baklayı derin bir kaseye alın. İçine küp doğranmış soğan, yıkanmış ince bulgur ve aşurelik buğday karışımı, domates - biber salçası, ince kıyılmış taze reyhan, rendelenmiş domates ve dereotunu katıp iyice karıştırın. Sıcak suda haşlanmış taze asma yaprağının içine 1 çorba kaşığı iç harçtan koyup kare bohça şeklinde sarın.

Taze asma yaprağı ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tencerenin dibine 2-3 adet taze asma yaprağı yayın ve üzerine büyük kareler halinde kesilmiş eti yerleştirin. En üste de sarmaları dizin ve üstlerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Diğer tarafta bir tavada ince kıyılmış soğan ile salçayı, tereyağı ve sıvıyağda kavurun. Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın. Bu karışımı dolmanın üzerine boşaltın. Kısık ateşte 2 saat daha pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bakla, bakla sarması, bakla sarması hazırlanışı, bakla sarması nasıl yapılır, bakla sarması tarifi, bakla sarması yapılışı, sarmasi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bakla Dolması - Bakla Dolması Tarifi - Bakla Dolması Yapılışı Başak Dolmalar Ve Sarmalar 0 14.07.13 19:50
Kadayıf Sarması - Kadayıf Sarması Tarifi - Kadayıf Sarması Yapılışı Okyanus Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 12.07.13 01:50
Rüyada Bakla Görmek - Rüyada Bakla Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bakla Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.03.13 00:58
Bakla Falı - Bakla Falı Nasıl Bakılır - Bakla Falının Tarihi - Bakla Falı Hakkında Tarot Fallar 0 21.01.12 02:13
Dereotu Soslu Yeşil Bakla Tarifi - Diyet Dereotu Soslu Yeşil Bakla AnGeL Diyet Yemekleri 0 20.07.11 19:59


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:22 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2