tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > ENGELLİLER DÜNYASI > Engellilerde Eğitim
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Engellilerde Eğitim Tüm Engel Gruplarının Eğitim haberleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
2009 Kpss Hakkında Bilgiler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
693

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.01.09, 19:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c 2009 Kpss Hakkında Bilgiler

2009 KPSS HAKKINDA BİLGİLER


KPSS'de özürlüler için yılda 3 kez ilana çıkılıyor. Kamu kurumları kadrolarının yüzde 4'ünü özürlüye ayırıyor. Kurumlar, bu nedenle ihtiyaç duyulan kadroyu her yıl üç kez ilan ederek duyuruyor.

KPSS Kılavuzda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadroları yer almakta olup adayların mağdur olmamaları açısından kadroların yanında yer alan kodlara dikkat etmeleri gerekir. Örneğin, yanında 7233 kodu bulunan kadrolarda hafızlık belgesi istenmekte olup bu belgeye sahip olmayan adayların bu kadroyu tercih etmemesi uygun olur. Lise mezunları buna dikkat etmeli.

Bazı kadrolarda "MEB'den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olmak" şartı aranıyor. Ancak, örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "MEB'den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilir. Bu husus kılavuzda yazmakta olup bu durumdaki adayların ayrıca sertifika almasına gerek yok.

ÖSYM tarafından yürütülen KPSS yerleştirmelerinde; mezun olunduğuna dair belge, askerlik hizmetinin yapıldığına, muaf olunduğuna veya tecilli olunduğuna dair belge, bonservis belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı sertifika, sürücü belgesi, ustalık-kalfalık belgesi "Hafızlık, stajyer vaizlik, stajyer Kuran kursu öğreticiliği, imam-hatiplik veya müezzin-kayyumluk" belgesi gibi birçok belge isteniyor, istenen tüm bu belgelere internet üzerinden başvuru yapıldığı tarih itibarıyla sahip olunması gerekir.

Gerek yapılan KPSS'de gerekse de yapılan yerleştirme işleminde yukarıda yer verilen belgeler isteniyor. Bu belgelerin yerleştirmenin yapıldığı kamu kurumuna verilmesi gerekir. Tercih kılavuzunda yer alan kadronun karşısında yer alan belgelere sahip olmayanların atama işlemleri yapılmaz.


Özürlü ilanlarını kim yayımlıyor?
657 sayılı kanundaki düzenlemeye göre kamu kurumları, kadrolarının yüzde 4'ünü özürlülere ayırmak zorunda. Kamu kurumları, bu kanuni zorunluluğu karşılayabilmek amacıyla yılda üç kez ilana çıkıyor. Kamu kurumlarının ilanları, Devlet Personel Başkanlığı tarafından merkezi olarak yayımlanıyor. Ancak özürlüler uygulamada KPSS işlemlerine de katılmaktadır. Bu durum özürlü ihtiyacını yılda 3 kez ilan eden kamu kurumlarını sıkıntıya sokmaktadır.


Kanuna göre başka bir yerdeki göreve atanılması halinde 15 gün içinde göreve başlanılması gerekir. Eğitim, eş durumu gibi mazeretlerden dolayı atamanın dondurulması işlemi uygulanmıyor. 657 sayılı kanuna göre sadece "belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler" halinde 15 günlük süre uzuyor. Belge ile ispatlanacak hallerden dolayı göreve başlamama halinin içine, sağlık sorunları ve askerlik durumu sokulabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarını yaparken, askerde olan öğretmenlere münhasır olmak üzere, atama hakkını mali yıl sonuna kadar saklı tutuyor.

Memur adaylarının KPSS yerleştirmelerine başvururken yanıldıkları en önemli noktalardan birisi daha sonra istediği unvana bir şekilde geçiş yapabileceğini düşünerek, çalışmak istemediği bir kadroyu tercihleri arasına yazmasıdır. Ancak kamuda unvan değişimi, kurumun açacağı sınava bağlıdır. Buna göre kişinin mezuniyetine uygun bir kadroya atanabilmesi için kamu kurumunun unvan değişikliği sınavı açması, memurun da bu sınavda başarılı olması gerekir. Kamu kurumu, unvan değişikliği sınavı açsa dahi, adayın mezun olduğu bölüme kamu kurumunda ihtiyaç duyulmalıdır. Aksi halde bu kişilere unvan değişikliği sınavına başvuru hakkı verilmeyecektir. Bu hususlar özellikle 2001, 3001, 4001 gibi kodları tercih edecek adaylar için önemlidir. Zira bu adaylar "memuriyete bir gireyim de, sonrasına bakarım" şeklinde bir algıya sahiptir.


Kılavuzda, bazı kadroların yanında GİH, THS, SHS gibi kısaltmalar ve dereceler bulunmaktadır. Adayların tercihlerini yaparken bu ayrıntıya hiç dikkat etmemesi gerekmektedir. Sınıf belirtilmeyen pozisyonlar KİT'leri ifade etmektedir; GİH Genel İdare Hizmetleri Sınıfını, TH Teknik Hizmetler Sınıfını, SH Sağlık Hizmetlerini ifade etmektedir.

DERECELER: Derece, memuriyete giriş derecesidir. Bu detay, tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir.

Kılavuzdaki her kadro veya pozisyonun yanında "taşra" ve "merkez" gibi kelimeler yer almaktadır. Yanında "merkez" kelimesi olan kadrolar bakanlık, müsteşarlık, başkanlık, rektörlük gibi kuruluşların bulunduğu yeri ifade etmektedir. Bunların dışında yer alan diğer yerler taşradır. Ankara özelinde örnek verecek olursak: Çevre ve Orman Bakanlığı için merkez sadece Çevre ve Orman Bakanlığı'nın bulunduğu yerdir. Ancak, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Ankara'da olmasına rağmen taşradır.

Yerleştirmelerde nokta KAMU kurum ve kuruluşlarına yapılacak atamalarda lisans mezuniyeti dikkate alınıyor. Yüksek lisans atanacak, daha sonra öğrenimine dayanarak bir ayrıca il müdürlüğünce bir kadroya başvurulamıyor.

ÖSYM tarafından basılan ve sınav merkezi yöneticiliklerinden dağıtılan kılavuzun alınması bulunmamaktadır. Kılavuz ÖSYM tarafından internette www.osym.gov.tr de yayımlanacak .>Star
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2009, bilgiler, hakkinda, kpss


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
2012 KPSS Güncel Bilgiler - 2012 KPSS Güncel Sorular ve Cevapları SERDEM Geçmiş Yıllarda Çıkmış Kpss Soruları 14 24.04.12 21:02
Ağrı İlçesi Hamur Hakkında Genel Bilgiler - Hamur Hakkında Genel Bilgiler Kedi Ağrı 0 11.09.11 20:52
Ağrı İlçesi Taşlıçay Hakkında Genel Bilgiler - Taşlıçay Hakkında Genel Bilgiler Kedi Ağrı 0 11.09.11 20:51
Ağrı İlçesi Diyadin Hakkında Genel Bilgiler - Diyadin Hakkında Genel Bilgiler Kedi Ağrı 0 11.09.11 20:50
Ağrı İlçesi Eleşkirt Hakkında Genel Bilgiler - Eleşkirt Hakkında Genel Bilgiler Kedi Ağrı 0 11.09.11 20:49


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:27 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2