tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
F.Bahçe'den çok sert yanıt geldi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
723

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 28.04.10, 08:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon F.Bahçe'den çok sert yanıt geldi

F.Bahçe'den çok sert yanıt geldi

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

Fenerbahçe Kulübü'nden Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay'ın açıklamalarına sert yanıt geldi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay dün ve bu gün medyaya Kulübümüz ile alakalı akıl almaz açıklamalarda bulunmuştur. Ayhan Atalay bu konuda açıklama yapma gerekçesi olarak, Başkanımız Aziz Yıldırım ve Asbaşkanımız Ali Koç'un Bursaspor ve Ankaragücü taraftarları arasındaki kardeşlik bağına ilişkin açıklamalarını göstermiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, bu konu hakkında hiç bir mecrada açıklama yapmamıştır. Asbaşkanımız Ali Koç'un açıklamasında ise Atalay'ın konuşmasına gerekçe yaptığı gibi olumsuz bir içerik bulunmamaktadır. Bu itibarla Atalay'ın kendi konuşmasına gerekçe olarak kamuoyuna sunduğu hususlar tamamen gerçek dışıdır.

Ayhan Atalay'ın da konuşmasının bir bölümünde değindiği gibi Türkiye bir hukuk devletidir. Ancak söylediğinin aksine "çarpıklık" Türkiye'deki hukuk sistemi ile ilgili değil bu sisteme dahil olanlarla ilgili bir durumdur. Hukuk sistemine dahil olduğu halde, hukuk tanımazlığın yani çarpıklığın en tipik örneklerinden biri de Ayhan Atalay'ın bizzat kendisidir. Sayın Atalay ezberlediği konuşmasında hukuktan bahsederken kendisi hukuk bilmezliğin ve bu konudaki cehaletin en açık örneklerini de sergilemektedir.

15 gün sonra oynanacak bir maçın daha atanmamış hakeminin ismi üzerinde spekülasyon başlatan bu şahıs, bir televizyon kanalında kontrolünü de yitirerek, Ankaragücü Kulübünün Bursaspor Kulübü ile kardeş olduğunu, Fenerbahçe'yi yenerek Bursaspor takımını şampiyon yapacaklarını saf dillikle söylemiştir. Atalay'ın gerek bu söylemi gerekse 15 gün sonra oynanacak olan müsabakaya atanacak hakemi bugünden etkilemeye yönelik açıklamaları futbola özgü hukuk kuralları uyarınca suçtur.

TFF Futbol Disiplin Talimatının 55.nci maddesi son derece açıktır. Buna göre müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bu hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşme cezasıyla cezalandırılır. Sayın Atalay önce yaptığı açıklamaların kendisi ve görevlisi bulunduğu Ankaragücü Kulübü aleyhine ne gibi hukuki sonuçlar doğuracağını bilmeli ondan sonra hukuktan bahsetmelidir.

Buradan TFF'nu derhal bu şahısın açıklamaları ile ilgili soruşturma başlatmaya davet ediyoruz. TFF'nun bu davetimize sessiz kalması halinde kendi kişisel reytinglerini arttırma düşüncesi ile Sayın Atalay gibi kimin emrinde memur olduğu malum şahısların bu tip açıklamalarını daha çok duyacağımızdan endişe ediyoruz. Kulüp olarak biz de Sarıyer Cumhuriyet Savcılığına başvurarak konunun tüm yönleri ile aydınlatılması amacıyla bu şahıs hakkında hukuki işlem başlatıyoruz.

Ankaragücü Kulübü ile yüz yıllara dayanan dostluğumuzda bu güne kadar eşi benzeri görülmemiş bu denli iğrenç bir açıklamayı yapan ve akıl tutulmasına düçar olduğunu düşündüğümüz Atalay'ı şerefli, namuslu, hukuka ve adalete inan bir kişi ise kendisine istihbarat şeklinde isimlendirdiği bu bilgiyi veren şahsı ve adı geçen hakemleri adli mercilerden önce kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. Keza kendisini başkanımızla ilgili olarak ortaya attığı iğrenç iddiaları da kamuoyu önünde ispata davet ediyoruz.

Kamuoyunun bilmesini istiyoruz ki yakın bir dönemde futbol ailesi içinde dillendirilmeye başlayan İstanbul, Anadolu ayrışmasının kimseye faydası olmayacaktır. Kitleleri bu şekilde ayrıştırmanın bir nevi bölücülük olduğu açıktır. Atalay'ın Bizans ve Konstantinapolis kavramları üzerine yaptığı açıklaması bu şahsın cehaletini ortaya koyduğu gibi aynı zamanda suçtur. Atalay'ın üzerini kaşıdığı bu kavramların ne denli büyük toplumsal riskler taşıdığı herkesçe malumdur. Bu tehlikeyi sezemeyen bu şahsın kamuoyu tarafından dikkate ve ciddiye alınmaması en büyük temennimiz olacaktır.

Futbol sahada oynanmakta ve en sonunda sahada kazanılmaktadır. Değişmez bu gerçeğin ötesinde Atalay gibilerce ortaya atılan akıl ve izan dışı iddialar kişisel reyting hırsının bir nevi dışa vurumudur. TFF tarafından kabul edilmesi halinde bu akıl tutulmasının kahramanı Atalay'ın ismini vereceği, dilediği hakem ile Ankaragücü müsabakasına çıkmaya hazırız. Yüz yıldır olduğu gibi bu gün de gelecekte de şartlar ne olursa olsun sporcularımız formalarını ıslatan alın terleri ile güçlerinin sonuna kadar yarışacaktır. Hak edilen sonuç ancak formaya dökülen terle elde edilecektir. Bu formaya gönül verenler, formayı ıslatan teri sevecek ve ona ter dökenlere daima saygı duyacaktır. Zaten büyüklükte işte böyle bir şeydir."

Ankaragücü Asbaşkanı: Aziz Yıldırım burayı Konstantinapolis sanıyor

Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, 2 hafta sonraki Fenerbahçe maçı öncesinde, başkan Aziz Yıldırım’ı eleştirerek, "Aziz Yıldırım burayı Konstantinapolis sanıyor. Burası İstanbul. Lütfen Bizans oyunlarıyla abad olmaya çalışmasın" dedi.

Atalay, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Yenimahalle Yetiştirme Yurdu’nda düzenlediği basın toplantısında, 2 hafta sonra Ankara’da karşılaşacakları Fenerbahçe’nin başkanı Aziz Yıldırım ile asbaşkanı Ali Koç’un yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Bursaspor ile Ankaragücü’nün sadece taraftarlarının kardeş olduğunu belirten Ayhan, "Ankaragücü 100 yıllık bir takımdır ve maça çıkıp centilmence oynayacaktır" dedi.
Buna karşın Türkiye’de skorların ve neticelerin sahada bitmediğini iddia eden Atalay, şöyle devam etti:

"Bu durum, Türkiye’deki hukuk sisteminin çarpıklığından da kaynaklanıyor. Hakemler hukukun en aktif uygulayacılarıdır. Hukuk dünyanın her yerinde matematik gibidir. İki kere iki dört eder, ama Türkiye’de nedense hiçbir zaman dört etmez.

Aziz Yıldırım’ın MHK’ya baskı yaptığına dair ciddi duyumumuz var. Buraya kendi istedikleri, insiyatif kullanamayan, psikolojik altyapısı bu maçı kaldırmayacak bir hakem atamaya çalışıyor. Ben bu ismi eski MHK başkanı Bülent Yavuz’a ilettim. Bunu maç sonuna kadar saklayacak. Eğer teorilerimiz doğru çıkarsa, çıkıp televizyonlarda açıklayacak. MHK Başkanı Oğuz Sarvan’ın da bir televizyon programında, ’büyük takımlar hakemlerimiz ve federasyon üzerinde baskı kurmaya çalışıyorlar’ açıklaması var. Aziz Yıldırım, MHK’yı babasının çiftliği gibi kullanıyor. Aziz Yıldırım kendisini Konstantinapolis’te sanıyor ve hala Bizans’ın egemen olduğunu zannediyor. Burası İstanbul. Fethedileli çok zaman oldu ve Türklerin idaresinde. Lütfen Bizans oyunlarıyla abad olmaya çalışmasın."

"HAKEMİN NAMUSU VE ŞEREFİNDEN BİR ENDİŞE DUYMUYORUZ"

Ayhan Atalay, maça verilecek hakemin namusu ve şerefinden herhangi bir endişe duymadıklarını, sadece psikolojik altyapısının yeterli olup olmayacağını düşündüklerini söyledi.

Tek isteklerinin adaletli bir yönetim olduğunu ifade eden Atalay, "Maçı yönetecek hakem tayini ile ilgili üç tane isim biliyoruz. Bize bu istihbaratı vereni 10 yaşındaki çocuklar bile tanır. Namuslu ve dürüst bir insan. Umuyorum ki bu söylediğim şeyler gerçekleşmez. Fenerbahçe’yi mutlaka yeneceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Ankaragücü Kulübü Asbaşkanı Ayhan Atalay, sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçta, 1,5 metre kalenin içerisinden çevrilen topun gol olarak sayılmadığını da hatırlattı.

Kardeşlik korkusu
Şampiyonluk yarışında bitime 3 hafta kala Bursaspor'un bir puan önüne geçen Sarı-Lacivertliler, Beşiktaş'a çelme takan Timsah'ın 'Başkentli kardeşi'nden ciddi ciddi çekiniyor

Kasımpaşa galibiyetiyle 'şampiyonluk yürüyüşü'nü 'koşu'ya dönüştürüp, Bursaspor'un bir adım önüne geçen Fenerbahçe camiasında herkes pazar gecesinden itibaren bu hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Eskişehirspor ile oynayacağı karşılaşmadan sonra gelecek hafta deplasmanda oynanacak Ankaragücü maçını düşünmeye başladı. Bunun temel nedeni ise Bursaspor ile Ankaragücü'nün iki kardeş kulüp olması. 28. haftada Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanan ve 'Şampiyon Bursaspor' sesleriyle inleyen 19 Mayıs Stadı'nda Siyah-Beyazlı takıma takılan 'çelme', Sarı-Lacivertlilerin endişelerini adeta korkuya dönüştürüyor.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, "En kritik Ankaragücü maçı gözüküyor. Bursaspor ile yakın dostluğu olan bir taraftar grubuna sahipler. Bizim için bu durum çok zor olacak. Son yıllarda Ankara takımlarına karşı şeytanın bacağını kırarız. Bu saatten sonra iyi ya da kötü futbol olsun fark etmez. Artık maçların hepsinden galip ayrılacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

MELİH GÖKÇEK VE ÜMİT ÖZAT

Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmaya başka şekilde dikkat çeken çevreler de var. Bu çevreler Ankaragücü Başkanı Ahmet Gökçek'in babası Melih Gökçek'in Fenerbahçe Kulübü kongre üyesi, antrenör Ümit Özat'ın da Fenerbahçe'nin eski kaptanı olmasının sıkıntı yaratacağını ifade ediyorlar. Bu arada Ankaragücü Asbaşkanı Ayhan Atalay, ligin 33. haftasında oynanacak Ankaragücü-Fenerbahçe maçının hakem atamasıyla ilgili olarak bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Vatanın haberine göre, Ayhan Atalay, Merkez Hakem Kurulu'nun Ankaragücü-Fenerbahçe maçına atamayı düşündüğü hakemle ilgili bazı duyumlar aldıklarını, kendilerini rahatsız edecek bu isimler nedeniyle bugün bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cok, fbahçeden, geldi, sert, yanit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ayton Sert Biyografisi - Ayton Sert Kimdir - Ayton Sert Hayatı - Ayton Sert Yaşamı Serap Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 04.09.14 21:36
Ivana Sert Biyografisi - Ivana Sert Hayatı - Ivana Sert Kimdir? ASYA Diger Ünlülerin Biyografileri 0 06.11.13 18:13
Rüyada Sert Yer Görmek - Rüyada Sert Yer Görmek Açıklaması ve Yorumu - Sert Yer Rüya Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 24.12.12 21:06
Tülay Sert Biyografisi - Tülay Sert Kimdir - Tülay Sert Özgeçmişi - Tülay Sert Hayatı Kartal Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 28.03.11 16:02
Beşiktaşlı Haldun Boysan'ın derbi sonrası yaptığı ağır yorumlara sert cevap geldi. Jaguar Beşiktaş 0 21.04.10 13:02


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:17 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2