tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Alex: “Şanlıurfa’da Olmak Bizim İçin Şeref Ve Onur”
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
773

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.05.10, 18:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Alex: “Şanlıurfa’da Olmak Bizim İçin Şeref Ve Onur”

Alex: “Şanlıurfa’da olmak bizim için şeref ve onur”


Takım Kaptanımız Alex de Souza, 48. Ziraat Türkiye Kupası finalinin Şanlıurfa’da oynanmasının yöre insanına bir hediye olduğunu belirterek, "Bizim için burada olmak büyük bir şeref ve onur" dedi.
Bu sabah saatlerinde özel bir uçakla İstanbul’dan Şanlıurfa’ya hareket eden Fenerbahçemiz, kentte coşkuyla karşılandı. Şanlıurfa GAP Arena Stadı’nda 5 Mayıs Çarşamba günü oynanacak 48. Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Trabzonspor kaptanı Rigobert Song ile Fenerbahçemizin kaptanı Alex de Souza, GAP Arena’da ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Alex toplantıda, "Büyük bir maç bizleri bekliyor. Yer olarak belki de insanların alışık olmadığı bir yerde oynayacağız ama bu herkes için büyük bir şans ve fırsattır. Biz de elimizden gelen her şeyi bu finali şenlendirmek için yapacağız. İki takım futbolcuları olarak burada bizimle birlikte olan herkese burada olmanın mutluluğunu yaşatmak, onları ödüllendirmek için elimizden gelen her şeyi saha içerisinde yapacağız" diye konuştu.

Maçın gündüz oynanacak olması hakkında konuşan Alex, "İki takım da genelde saat 19.00-20.00 gibi maçlarını oynuyor. Ancak bu seviyede oynuyorsanız, oynayacağınız yerin şartlarına kendinizi alıştırmanız lazım. Birkaç hafta önce Kasımpaşa ile benzer bir havada oynamıştık. Finalde oynayacaksanız, hava şartları sizin için bir bahane olmamalı" dedi
"Şanlıurfa hakkında bilgi edinip edinmedikleri" hakkındaki bir soruya ise Alex, "Finalin burada olduğunu öğrenince Şanlıurfa hakkında çeşitli bilgiler edindik. Ancak her şeyden önce daha önce de dediğim gibi, herkesin alışık olduğu yerler dışında, Trabzon ya da Fenerbahçe’nin de finalleri görmeye alışık olmadığı bir yerdeyiz. Bu final maçı buradaki insanlara bir hediyedir. Bizim için de burada olmak büyük bir şeref ve onur. Bu yaşadığımız mutluluğu umarım güzel bir finalle de insanlara yaşatacağız" yanıtını verdi.
Fenerbahçe’nin bu kupayı uzun süredir alamaması hakkında ise Alex "Daha önce aldığımız skorlar, benim 3 final kaybetmem gibi konular bana korku vermiyor. Her maç ayrı bir hikaye barındırıyor. Bahsettiğiniz finallerin ilkinde Galatasaray maçı hak etmişti. Sonraki Beşiktaş’la oynadığımız finalde ise takım olarak daha iyi olduğumuzu düşünüyorum, ama ufak detaylar sonucu belirledi. Geçen sene yine Beşiktaş’a karşı oyandık ve skoru hak eden taraf Beşiktaş’tı. Ama bunları kaybetmek bir sonraki finali kaybedeceğimiz, ya da bunun için korkacağım anlamına gelmiyor. Önümüze bakmak zorundayız. Amacımız Trabzonspor’un güçlü olduğu yanlarına önlem, alıp eksiklerinin üzerine gitmek ve Fenerbahçe olarak finali kazanmak. Fenerbahçe’nin durumuna bakınca 2 maçımız kaldı, biri Ankaragücü deplasmanı diğeri Trabzonspor maçı. Ligdeki stresimizi düşünür halde değiliz. Son 27 yıldır kaldıramadığımız kupa var. Bu şanslığa da son vermek istiyoruz. İçinde bulunduğumuz durumu kenara bırakıp bu maça konsantre olacağız. Bu maçtan istediğimiz sonucu alıp sonra önümüzdeki işlere bakmak istiyoruz" diye konuştu.
Alex sözlerini, "Biz şuanda sadece yarını düşünüyoruz. Bu nedenle en zor maçımız yarınki maç olacak. Sadece bu maça odaklandık. Yarını geçelim, sonra öteki maç hakkında da yorum yaparız" diyerek sözlerini tamamladı.
Trabzonspor’un kaptanı Rigobert Song ise toplantıda "Tüm takımın zihninden, kupayı kazanmaktan başka hiçbir düşünce geçmiyor" diye konuştu. Şanlıurfa’nın tarihsel ve kültürel değerlerinden bahseden Song, "Tarihsel olarak çok önemli bir yer burası. Böyle bir yerde böyle bir finali oynamak, bizim için büyük bir onur ve zevk. Biz de etrafımızdaki herkese de zevk yaşatacak bir maç oynayacağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

Daum: “Kazananı ayrıntılar belirler”


Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Kupa finalinde kazananı küçük detayların ve ayrıntıların belirleyeceğini söyledi. Daum ayrıcva sakatlığı bulunan Andre Santos’un durumunun netlik kazanmadığını da bildirdi.
Şanlıurfa GAP Arena Stadı’nda oynanacak 48. Ziraat Türkiye Kupası finali öncesi Teknik Direktörümüz Christoph Daum, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş’le birlikte ortak bir basın toplantısı düzenledi. Daum toplantıda, "Öncelikle bizi burada sevgi ve saygıyla karşılayan Şanlıurfa halkına selamlarımı iletiyor, ilgileri için teşekkür ediyorum. Umarım Trabzonspor’la birlikte güzel bir kupa finali yaşarız. Bu final, Şanlıurfa ve bu bölgenin ne kadar güzel geliştiğini gösteriyor. Futbol için yarın bir bayram günü. İki takım da buraya kazanmak için geldi. Biz de kazanmak için oynayacağız. Final maçları her zaman açık geçer. Küçük detaylar ve ayrıntılar maçı belirler. Biz iyi hazırlandık ve umarım kazanan taraf da biz olacağız. Bu kupayı kaldırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umarım uzun zaman hatırlanacak güzel bir maç olur. Bu yöre için güzel bir hatıra olarak da kalır. Biz Fenerbahçe olarak, finalin burada olmasından gurur duyuyoruz Benim için önemli olan bu maça yüzde yüz konsantre olmak. Bundan sonra ne olur düşünmek istemiyorum. Sadece bir sonraki maçı düşünmek prensibimiz durumunda. Daha sonraki maçı düşünemezsiniz. Şuan önemli olan bu maçta ne sonuç alacağımız" diye konuştu.
Kaybeden tarafın kazananı alkışlayacağını belirten Daum, "Türk futbolunda gördüğüm şey şu; oyuncular arasında, saygı ve sevgi çerçevesinde çok iyi bir arkadaşlık var. Tabii herkes kazanmak ister. Ama futbolcular arasında güzel bir dostluk görüyorum. Bu düşünce teknik heyetler için de geçerli. Biz, Trabzonspor kazanırsa tebrik edeceğiz. Onlar da bizi tebrik edecektir kazanırsak. Hoca olarak bunu söyleyebilirim. Bu tür şeyleri hoş görüyorum. Fair play adına yapılacak şeyleri de her zaman yapmaya hazırız. Bunu maçtan sonra da yaparız. Kazanan Türk futbolu olsun" diye konuştu.
Gündüz maçı oynayacak olmalarını da değerlendiren Daum, "Akşam maçları her zaman daha zevkli olur. Taraftar için bu durum tabii değişmeyebilir. Ancak ışık yetersiz ve maç erken saatte oynanacak. Yine de şartlar ne olursa olsun iki takım da elinden gelen her şeyi yapacaktır" dedi. Daum sakatlardaki son durum hakkında ise "Maç bugün oynanmış olsa Andre Santos oynayamazdı. Yarın ne olacağı ise henüz belli değil" diye konuştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, kupanın kendileri açısından daha önemli olduğunu belirterek "Başarılı olmak zorundayız" dedi. Fenerbahçe ile olar rekabetlerine değinen Güneş, "İlk defa Fenerbahçe ile finalde karşılaşıyoruz. İki takım arasında ezeli rekabet var. Trabzonspor şampiyonluğa oynadığı her dönem karşısında Fenerbahçe’yi bulmuştur. Bazen onlar bazen biz kazandık. Yine öyle olacak. Maçın güzel geçmesini diliyorum" diye konuştu.













Takımız son idmanı GAP Arena’da yaptı

Ziraat Türkiye Kupası finalinde 5 Mayıs Çarşamba günü Trabzonspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçemiz, bu maç için son antrenmanını maçın oynanacağı GAP Arena Stadı’nda yaparak hazırlıklarını tamamladı.
Teknik Direktörümüz Christoph Daum yönetimindeki antrenman1 saat 30 dakika sürdü. İlk 15 dakikası basın mensuplarına da açık tutulan antrenman, Daum’un sahada oyuncularıyla yaptığı mini toplantıyla başladı. Daha sonra Roland Koch motivasyon işlemini tamamladı. Yüksek sesle "Tek bir şey var" diyen Koch’a tüm takım bir ağızdan ve yine yüksek sesle "Kupa" yanıtını verdi.
Koşu, koordinasyon ve istasyon hareketleriyle başlayan antrenman kanat organizasyonları ve dar alanda yapılan taktik ağırlıklı çift kale maçla sona erdi. Takımla birlikte GAP Arena’ya kadar gelen Lugano, ayağında ağrı hissettiği için antrenmana çıkmadı. Sol ayak bileğinde ağrı hisseden Özer ve sakatlığı bulunan Andre Santos da antrenmana çıkmadı. Bu oyuncalarımız otelde kalarak tedavilerini sürdürdü. Uğur Boral ise Bireysel Oyuncu Antrenörümüz Dolu Arslan eşliğinde, sahada ayrı bir programla çalıştı. Başkanımız Aziz Yıldırım ve bazı yöneticilerimizin de izlediği antrenmandan sonra Takımımız, Şanlıurfa’da kamp yaptığı Dedeman Otel’e geçti ve oyuncularımız dinlenmeye çekildi.

--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
“sanliurfa’da, alex, bizim, olmak, onur”, onur”, seref, ve, İcin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İsmi Semâda “Ahmed”, Yerde “Muhammed” Olan EZEL Dini Şiirler-İlahiler 0 07.08.11 23:07
Rijkaard, “Oynamak istiyorum” diyen Kewell’ı da 18’in dışında bıraktı... Jaguar Galatasaray 0 27.04.10 09:01
“Bu Galibiyet İyileşmem İçin İyi Gelecek” Jaguar Fenerbahçe 0 22.03.10 09:20
Mümin-kişi Ne Zaman “mü’min” Olma özelliğine Kavuşur? ÇisiL Dini Bilgiler 0 13.08.09 19:31
Namazın “mi’rac “ta 5 Vakte İndirilmesi ÇisiL Namaz ve Abdes 0 13.08.09 18:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:18 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2