tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
“Bu Galibiyet İyileşmem İçin İyi Gelecek”
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
601

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.03.10, 09:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon “Bu Galibiyet İyileşmem İçin İyi Gelecek”

Christoph Daum, "Bizim için çok önemli bir galibiyetti üzerimizde çok büyük bir baskı vardı. Güiza, inanılmaz bir gol attı ve 1-0 kazandık. Güiza bizim için çok önemli bir oyuncu. Tipik bir golcü. İyi vuruşları var ve güzel goller atıyor. Bizimle olduğu için mutluyum. Emre'yi sakatlandığı için oyundan aldım. Derbiden önce bizi zor bir maç bekliyor. Kupa maçında Manisaspor ile oynayacağız. Takımı hem Manisaspor hem de derbi için iyi hazırlamak istiyoruz. Biraz hastayım tam iyileşemedim ama söz konusu benim iyiliğim değil Fenerbahçe'nin kazanması. Ben buraya Fenerbahçe'ye yardım etmek için geldim. Bu galibiyet iyileşmem için iyi gelecek" dedi.
Daum, Galatasaray derbisi için futbolcularının özel bir motivasyona ihtiyacı olmadığını iddia etti.

Gaziantep galibiyeti, Daum'un asık yüzünü güldürmeye başladı. Dün idman öncesi basın mensuplarıyla sohbet eden Alman hoca, bir hayli neşeli görünürken, birbirinden çarpıcı sözler sarfetti. Fenerbahçe Teknik Direktörü, hafta sonunda oynanacak Galatasaray maçı değerlendirirken, "Derbide özel bir motivasyona gerek yok. Çünkü futbolcular otomatik olarak motive oluyor zaten. Bu nedenle işim kolay. Derbilerde şansımızın çok iyi olduğuna inanıyoruz. Bütün derbilerde iyi oynadık. Bu takım, üzerinde baskı olduğunda çok iyi oynuyor. Şimdi de baskı var ve yine iyi futbol bekliyorum. Derbide alacağımız galibiyet, zirve yarışında her şeyi değiştirir. Şüphesiz Galatasaray'ı yendiğimizde her şey bitmeyecek. Tersine, daha zor dönem başlayacak. Önemli olan derbiyi kazanmak değil, şampiyon olmak. Bundan sonra her maçımıza final olarak bakıyoruz. Gaziantep karşısında sadece bir finali kazandık. Kupayı kazanmak istiyoruz ama şampiyonluk daha önemli. Kupayı da kazanıp, şeytanın bacağını kırmak için elimizden geleni yapacağız.

'Asla vazgeçmeyeceğiz'
Hedeflerimize ulaşmakta inançlı ve kararlıyız. Taraftarlarımız şunu bilsin ki, bu yarıştan asla vazgeçmeyeceğiz. Şu anda Bursaspor ve Galatasaray, matematiksel olarak bizden daha avantajlı. Bursaspor'un elde ettiği başarı, Türk futbolunun gelişmesi açısından çok önemli. Ertuğrul harika işler başardı. Çok iyi ve başarıya aç bir takım oluşturdu. Ama şampiyonluğa yaklaştıklarında ne olacak diye düşünüyorum. Şu anda hep kazanma üzerine gidiyorlar. Ama bir maç kaybettiklerinde ne yapacaklar, bunu göreceğiz. Sezon sonunda, mental olarak kim daha sağlamsa, en üstte o bulunacak" diye konuştu.



'Ritmi tutturamıyorsunuz'
Sezon içinde beklenmedik sakatlıklar yaşadıklarını ifade eden Daum, şu değerlendirmeyi yaptı: "İlk 11'i sürekli değiştirmek zorunda kaldık, yeni arayışlara girdik. Yeni oyuncular, yeni takım denemek zorundaydık. Takımın her şeyi değişince, ritmi tutturamıyorsunuz. Şanssız olaylar yaşadık. Küçük olaylardı ama sonucu etkiledi. Gökhan Ünal'ın Gençlerbirliği maçında direkten dönen topu maçın kaderini değiştirdi. Sezon sonu yaklaştığında büyük bir mücadele yaşanır. Tabii ki, gönül iyi futbol oynamayı ister ama böyle dönemlerde önemli olan 3 puandır. Kim kazanırsa, en iyi futbolu o oynar. Madalyonun her zaman ters yüzü de vardır. Gelişim içerisinde böyle kötü dönemler geçirirsiniz. Önemli olan böyle durumlardan güçlü çıkmaktır. Ben tecrübeliyim ama bazı futbolcular için bunları yaşamak kolay olmuyor. Şu an 6 puanımız daha olsaydı, her şey çok daha iyi olurdu. Futbolcularla bir bütün olduk. Yönetim, teknik heyet her şeyi yapıyor ama başarı için tek eksiğimiz puan. Bursa'ya yenildiğimiz 3-2'lik maç, kopma maçı değildi. Küçük şeyler üst üste geldi. Fenerbahçe, dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Burada çalışmak büyük onur ve mutluluk. Fenerbahçe'yi çok sevdiğim için geldim. Başarıyı hazırlayabilirim ama söz veremem. 57 yaşındayım. Yani genç bir hoca değilim. Kariyerimin en yüksek başarısını yakalamak için buraya geldim. Fenerbahçe'yi 1 saniye bile terketmeyi düşünmüyorum. Başkanımız harika işler yaptı. Bize verdiğinin karşılığını veremediğimiz için üzgünüz. Bu yıl çok önemli. Fenerbahçe'de çalışmak, Milan, Barcelona, Real Madrid'i çalıştırmak gibidir. Ama her şeyi sezon sonundaki fotoğraf belirleyecek.

'Oyuncularım limite dayandı'
Kadroda fazla değişiklik yapma şansım bulunmuyor. Oyuncularımız limite dayanmış durumda. Örneğin Mehmet Topuz. Son maçta çıkartmak istedim ama kendisi oynamak istediğini söyledi. Belki oyunu için eleştirebilirsiniz ama Fenerbahçe için gönülden mücadelesine birşey diyemezsiniz. Elimde alternatif yok. Bu nedenle kupa maçında kimseyi dinlendirmeyeceğim.

Emre ile konuşup, tüm duygularını Fenerbahçe'nin başarısı için kullanmasını isteyeceğiz. Derbiye onunla başlayacağız ve onunla bitirmek istiyoruz. Birlikte başarmak amacındayız.

Güiza, fantastik bir gol attı. Onun kalitesini gördünüz. Takımın gidişatı kötü olunca, en önemli oyuncuların üzerine gidilir. Bu da normal. Bizim de, Güiza'nın da böyle eleştirilere hazır olması gerekir.

Dinlenmeye zaman bulamadığım için hastalığım zor geçiyor. Böyle durumlarda futbolculara izin veriliyor ama biz teknik adamların böyle bir şansı yok. Bunu sadece bir görev olarak görmüyor, Fenerbahçe için her şeyimi vermeye çalışıyorum."



“Takımın kazanması gol atmamdan daha önemli”

Fenerbahçemizin Gaziantepspor ile yaptığı ve 33. dakikasında attığı golle takımımıza galibiyeti getiren Daniel Güiza karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada "Andre'den pası aldım ve vurdum. Bu kadar güzel gideceğini tahmin etmiyordum. Ama tam yerine gitti ve gol oldu. Söyleyeceklerim bundan ibaret. Her zaman takım için elimden geleni yapıyorum. Takımın kazanması benim gol atmamdan daha önemli. Eğer takım başarılı olmazsa attığım ya da kaçırdığım gollerin hiçbirinin önemi yok. Kolay goller girmiyor. Zor golleri kolaya çeviriyorum. Bunun nedenini tam olarak ben de bilmiyorum.

Zor zamanlarım olmuştur. Taraftarlar da tepki göstermiştir. Ama ben hiçbir zaman yılmadım. Taraftara teşekkür ediyorum. Sonuna kadar destek oldular. Onları mahcup etmek istemiyorum. Bu maç sonrasında stattan çok yüksek bir moralle ayrılıyorum. Çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki ilk maçta golü atıp üstüme düşeni yapmak istiyorum.


Daniel Güiza, gözünü hafta sonunda Ali Sami Yen'de oynanacak Galatasaray derbisine çevirdi.

Bir ara çok kötü günler yaşayan Daniel Güiza, 22 Şubat'ta Kadıköy'de 3-2 Bursaspor'un galibiyetiyle biten maçta ise tam anlamıyla çökmüştü. Oyundan alındığında taraftarların kendisini ıslıklayıp, yuhalamasına içerleyen İspanyol yıldız yedek kulübesinde gözyaşlarına hakim olamamış, bu görüntü günlerce konuşulmuştu. Ona bu hareketi yapanlar da taraftarlardı, ayağa kaldıranlar da. Ardından oynanan Lille rövanşında başlamak üzere Güiza'ya her maçta müthiş destek veren Sarı-Lacivertliler, onu ayağa kaldırmayı başardı. Hatta bir başka deyişle, yeniden doğmasını sağladı. Buna, Gençlerbirliği maçında yedek kalmanın hırsı da eklenince, Antalyaspor karşısında müthiş bir mücadele gösteren İspanyol yıldız, 32. dakikada attığı mükemmel golle takımını galibiyete taşırken, taraftarların gönlünü de fethetti. Karanlıktan aydınlığa çıkıp, en mutlu ve huzurlu günlerini yaşamaya başlayan Güiza'nın şimdi gözünü hafta sonundaki Galatasaray derbisine çevirdiği belirlendi.

'En güzel teşekkür'
Taraftarların kendisine verdiği büyük destekten son derece mutlu olan yıldız oyuncunun, "Onların sayesinde ayağa kalktım. Bu muhteşem taraftara en güzel teşekkür, Galatasaray ağlarını havalandırmaktır. Ben de bunu yapmak için elimden gelen tüm çabayı harcayıp onları sevindirmek istiyorum" dediği öğrenildi.

'Maçın adamı'na alkış
Mükemmel bir golle Fenerbahçe'yi Gaziantep karşısında galibiyete taşıyan Daniel Güiza, teknik heyet tarafından 'maçın adamı' seçildi. Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleşen idman öncesi teknik heyet tarafından maçın adamı olduğu açıklanan İspanyol futbolcuyu tüm arkadaşları alkışlayıp, kutladı.

Daniel Güiza'nın Fenerbahçe kariyeri Maç Dakika Gol Asist Süper Lig 52 4126 20 9 Türkiye Kupası 11 797 5 4 Resmi Kupalar 1 90 - 1 Avrupa Kupası 20 1586 6 3 Toplam 84 6599 31 17




Şampiyonluğu hak etmek istiyorsak gideceğiz oraya. Galibiyet gerekiyor bize, galibiyet için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


“Önemli olan 3 puanı almaktı”

"Defans anlamında iyi kapandık. Arkadaşlarım bana iş düşmesine izin vermedi. Onları tebrik ediyorum. Güiza adına yakışır bir gol attı. Kazanmak önemliydi. Önümüzdeki kupa maçına bakacağız, sonra yeniden lige döneceğiz.

Son 3 haftada fazla gol pozisyonuna giremiyoruz. Son 3 maçta hep bir gol atıyoruz. Hocanın takdiri. Onun daha iyi yorumlayacağını düşünüyorum. Biz verilen taktiği en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Daha çok pozisyona girmemiz gerekiyor. Özellikle 1-0'dan sonra geri yaslanıyoruz. Fenerbahçe takımı Fenerbahçe gibi oynamalı. 1'den fazla gol atmalı. Özellikle Saracoğlu'nda birden fazla gol atmalıyız. Gerçi 1 gol atınca da 3 puan alıyorsunuz, 3-4 tane atınca da… Yarım gol de olsa, bir gol de olsa önemli olan 3 puanı almaktı.

Şampiyonluk yarışında değirmenin altından çok sular akar diyorum. Her maça final anlamında bakacağız. Yolumuza devam etmek istiyoruz. Hak eden taraf biz olduğumuz için, umarım sezon sonunda gülen taraf biz oluruz" diye konuştu.



--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
“bu, galibiyet, gelecek”, gelecek”, iyi, iyileşmem, İcin, İyi, İyilesmem


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İsmi Semâda “Ahmed”, Yerde “Muhammed” Olan EZEL Dini Şiirler-İlahiler 0 07.08.11 23:07
“Bursaspor Yönetimi Geçersiz” Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 01.07.10 10:51
“Tek Büyük Var, O da Fenerbahçe” Jaguar Fenerbahçe 1 22.05.10 16:02
Alex: “Şanlıurfa’da Olmak Bizim İçin Şeref Ve Onur” Jaguar Fenerbahçe 0 04.05.10 18:24
“Galibiyete Odaklanın” Jaguar Fenerbahçe 1 19.03.10 22:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:11 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2