tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
“Tek Büyük Var, O da Fenerbahçe”
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1006

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.05.10, 09:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon “Tek Büyük Var, O da Fenerbahçe”

“Tek büyük var, O da Fenerbahçe”


Başkanımız Aziz Yıldırım son dönemlerde yaşanan olayları değerlendirdi ve süresi bitene kadar görevinin başında olduğunu söyledi. Son olayların Fenerbahçe’nin büyüklüğünü bir kez daha ispat ettiğini ifade eden Aziz Yıldırım, "Tek büyük var, O da Fenerbahçe" dedi.

Başkanımız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde, futbol dünyasında son dönemde yaşanan gelişmelerin konu edildiği bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıyı Yönetim Kurulu Üyelerimizin yanı sıra Yüksek Divan Kurulu Başkanımız ve Kurul Üyelerimiz, Kongre Üyelerimiz ve çok sayıda basın mensubu takip etti.

MESUL BENİM

Üzüntüsünü dile getirerek sözlerine başlayan Başkanımız Aziz Yıldırım, "Pazar günü yaşanan maçın sonunda eğer biz topu üç direğin arasından geçirmiş olsaydık, bugün daha değişik şekilde hem basında hem Fenerbahçe taraftarında mutluluğu yaşayacaktık. Basın da Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun tefrikasını yayınlayacaktı. İçinde de öyle sanıyorum ki Aziz Yıldırım’ı vurgulayacaklardı. Aslında gelecek olan başarının ki;-bana göre bu da başarıdır-, bu başarının içerisinde yalnız ben yoktum. Samandıra’ya giden bütün yönetici arkadaşlarım vardı.Tabii ki başkan olduğum için yapılan her iyi şeyin olduğu gibi, kötü şeyin de mesulü benim. Ben de olmalıyım. Eğer burada bir suç varsa ve suç işlenmişse bu suçlu ve sebebi benim, kabul ediyorum. Biz bu tip şeylerden kaçan, korkan insanlar değiliz" dedi.

YALNIZ BİZİM BAŞIMIZA GELMEDİ

Herhangi bir kaybın sonunda kamuoyunda "Aziz Yıldırım, istifa ediyor, gidiyor" şeklinde bir olgu oluştuğunu belirten Aziz Yıldırım, "Benim hiçbir şeyden şikayet etme hakkım yok mu yani? Derdimi birine söyleme hakkım yok mu? Ben hiçbir şey söylemeyecek, konuşmayacak mıyım? Basına veya yetkili hiçbir kuruma istifa ediyoruz gidiyoruz dedik mi? Yaşanan travmayı sizler yaşayıp, biliyor musunuz? Bu yalnız bizim başımıza gelecek bir olay değil. Deportivo tarih boyunca hiç şampiyon olmamıştı. Son maçta en iyi oyuncuları penaltıyı dışarı attı ve ilk şampiyonluklarını kaçırdılar. Spor içinde bu tip olaylar yaşanmıştır, yaşanacaktır" diye konuştu

FENERBAHÇE VE DİĞERLERİ

"Burada bizi üzen en önemli şey, Fenerbahçe ayrılmıştır, Fenerbahçe ve diğerleri haline gelmiştir" diyen Aziz Yıldırım "Kendisi şampiyon olmayan, kendi menfaatleri doğrultusunda ligin gitmesini sağlayamayanlar, Fenerbahçe düşmanı olmuştur. Bunu söyleyenlerin Fenerbahçeli olması da acıdır. ’Önce can sonra canan’ diyen Melih Gökçek, ’Bursa şampiyon olsun’ diyebilmektedir. Can ve Canandaki Bursa’nın yerinin ne olduğunu anlayamıyorum. Melih Gökçek siyaset adamıdır. Belediye başkanları sporun içinde olamazlar. Hangi sıfatla çıkıp televizyonlara yorumlar yapabilmektedir, ’Ankaragücü futbolcusuna birisi telefon etti ve şu rakamda para teklif etti’ diyebilmektedir. Acaba bunu kendileri mi yaptırdı? Soruyorum. Amigoya birisinin telefon ettiğini, kaleciye 100 milyar gibi bir rakam söylendiğini bundan dolayı da bizi suçladığını televizyon konuşmasındaki görüntülü resimlerinde gördük. Pekiyi bu amigo bizden kimle konuşmuş? Kiminle muhatap olmuş? Suç duyurusunu telefonla ilgili yapıyorsunuz da amigoyla ilgili niye müracaat etmiyorsunuz? Bu amigoyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu yapacağız. Biz şampiyon oluruz korkusuyla, bütün ligi her şeyiyle şaibe haline getirdiler. Evet, hakemlere kızdık. Bugün yine söylüyoruz. Hakemlerin bazılarının yeteneksiz olduğunu düşündüğümüz için ifade ettik. Buna hep beraber çözüm bulunmalıdır. Ama hiçbir zaman bu hakem bunu bilerek yapıyor demedik. Yetenekten, eğitimden bahsettik. Melih Gökçek ya siyasete devam etmeli ya da spor adamı olmalı. İkisini birden yürütmeye kalkarsa, inanarak söylüyorum önümüzdeki dönem Türkiye’de spor çok kötü yerlere gidecektir. Bu karar aşamasına geldiğini bilmelidir. Kendi oğlunu başkan yaptığı yerde ona rahatlık vermeli, o başkan başkanlık yapabilmeli. Hiçbir sıfatı olmadan işine geldiği zaman Ankaragücü ve ya Ankaraspor’u koruyan, işine gelmediği zaman ’Benim ilgim yok idareciler bilir’ safsatasını kaldırmalıdır.
Bugün Ankaragücü ve Ankaraspor Ankara Belediyesi’nin gelirleriyle yaşatılmaya çalışılmaktadır. Ben Fenerbahçe Başkanı olarak buradan Kadir Topbaş’a sesleniyorum: İstanbul’da yapılan hafriyat işlerinin. döküm işlerinin tamamını almaya, ihaleye hazırız ve bize verilmesini istiyoruz. Sayın Gökçek hem Fenerbahçeliyim diyecek ismini de eski oyuncumuz Melih Kotanca’dan alacak, sonra da diyecek ki ’Önce can sonra canan’ Böyle Fenerbahçelilik olmaz. Zamanı geldiğinde bu konuyla ilgili söyleyeceğiz. Siyasetle sporu ayırmalı, birbirine karıştırmamalıyız" diyerek konuşmasına devam etti.

SÖZÜMÜZ İÇİN MÜCADELE ETTİK
Başkanımız Aziz Yıldırım, "Sayın Bursalı Bakanım Faruk Bey, ’Lig şaibelidir Fenerbahçe her şeyi ayarlıyor’ diyordu. Fenerbahçe Denizli’de de bugün de hiçbir şey ayarlamamıştır. Trabzonspor maçında 15-16 pozisyon yakaladık 1 gol attık. Trabzonspor 2 pozisyon yakaladı 1 gol attı. Topun canı istemedi. Ama emeğini akıtanları inkar etmeyeceğiz. Pazar günü akşamı; hep beraber, futbol takımından, kapıdaki bekçiden antrenöre, yöneticilere teşekkür ediyorum. Söz verdim şampiyon olacağız diye. Son maça kadar getirdik olmadı. Ama sözümüzü yerine getirmek için mücadeleyi yaptık. Kimse bunu yapmadı diyemez. Bursalı Bakanın da söylemlerini çok çirkin buluyoruz. Siyasetin spora karışmaması gerekir. Sayın Başbakanımız hiçbir zaman sporu siyasete karıştırmamıştır. Bundan örnek alınmalıdır" dedi.

BANA DÜŞMAN OLABİLİRSİNİZ FENERBAHÇE’YE OLAMAZSINIZ
Son dönemde ortaya atılan dedikoduları da eleştiren Aziz Yıldırım, " ’Fenerbahçe Türkiye Kupası’nı Trabzon’a verdi, bunun karşılığında ligi alacak’ diye söyledi diyor bir yazar. Bunu söyleyenleri açıklamak lazım. Her şey kamuoyunda açıkça konuşulmalı. Bu kulübün ekmeğini yiyenler ve bu kulüpten ayrılanalar bu kulübün düşmanlığını yapıyor. Aziz Yıldırım ömür boyu burada kalacak değildir" diye konuştu. Kulüpten ayrılan eski futbolcuların Fenerbahçe’nin şampiyonluğunu engellemek için girişimlerde bulunduğunu söyleyen Aziz Yıldırım, "Bu kulüpten ayrılan sporcular Fenerbahçe şampiyon olmasın diye başka takımları arıyor. Eski oyuncumuz Beşiktaşlı Rüştü, Kasımpaşalı oyuncuları arıyor ve ’Aman Fenerbahçe’yi yenin’ diyor. Ankaragücü antrenörünü arıyor, ’Sıra sizde’ diyor. Kupa maçından önce Trabzonlu futbolcuları arıyor. Ben de kendisine ’İnşallah Bursa’da iyi oynarsın da sana bir leke gelmez’ diye haber gönderdim. Serkan Kırıntılı, Murat Şahin, Ivesa bunlar hata yaptı. Rüştü ne yaptı? Rüştü çıksın söylesin, ’Ben bunları aramadım’ desin. Neden arıyorsun. Beşiktaş Kulübü’nün kalecisisin ne işin var bunlarla? O zaman Bursa’da yediği gol de bana şaibeli gibi geliyor. Ağzımdan kötü bir söz söylemek istemiyorum. Ayıp denen bir şey yok. Bana düşman olabilirsiniz ama Fenerbahçe camiasına düşman olamazsınız" dedi.

KANUNLAR YENİDEN ELE ALINMALI

"Basının da belli kesimi taraf olmuştur. Basının da tarafsız olması gerekir. Basının da belli kesimi kendini sorgulamalı. Fenerbahçe’nin şampiyon olmamasından dolayı mutluluk duyan basın mensupları vardır" diyen Aziz Yıldırım "Kanunları yeniden ele alınmalıdır. Suçlamada bulunanlar, suçladıkları konularda ispat yapamadıkları zaman savcılardan serbest bırakılmamalıdır. Kaos yaratanların o sorumluluğun gereği ceza almaları gerekir. Ama Ankaragücü yöneticisi ’Öyle bir duyum aldım, o duyuma göre konuştum’ diyor serbest bırakılıyor, acılarını biz çekiyoruz" dedi.

TARAFTARA TEŞEKKÜR

Taraftara teşekkür eden Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe taraftarını teşekkür ediyorum. Ama bir uyarı yapıyorum: Takımını desteklerken zarar göreceği hadiselerden kaçmalıdırlar. Biz Kasımpaşa ve Ankaragücü maçlarını seyircili oynasaydık, belki Kasımpaşa maçında puan alabilirdik. Önümüzdeki sezon da cezalı başlayabiliriz. Taraftarımız sahamızın kapanmaması için ellerinden geleni yapmalıdır. Ama yapmış oldukları destekten bugüne kadar kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ

Teknik heyet hakkında yapılan spekülasyonlara da değinen Aziz Yıldırım, "Dünden beri ’Daum ayrılıyor’ diye yazılmakta. Bir olay olmuştur pazar günü. Bu olayın ardından, bizler bu konuyu konuşmaya fırsat bulmadan, ’O gidiyor, bu kalıyor’ diye yazılıyor. Evet gidenler olacaktır ama bunu görüşmemiz lazım. Hiçbir şey yapmadan hemen herkesin gönderilmesini kavga edilmesini istiyorlar. ’Aykut Bey ile Daum konuştu’ diyorlar. Kimse kimseyle konuşmadı. En başta ben yöneticilerle konuşacağım. Onların düşüncesini alacağız. Ondan sonra yön vereceğiz. Ama bugün basında okuduğumuz şeyler bizi rahatsız etmekte. Kişilere hakaret olarak kabul ediyoruz. Daum, Aykut, bizler kötü adam konumuna geliyoruz" diye konuştu.

ANONSTAN SONRA YAŞANANLAR DAHA MI İYİ?

Son maçta stadımızda yapılan anons olayına da değinen Başkanımız Aziz Yıldırım, "Anons ile ilgili arkadaş televizyona çıktı anlattı. Kendisi o andaki saha atmosferine göre hareket etmiştir. 12 yıldır kulübümüzün bütün işlerini yapmıştır, organizatör bir arkadaştır. İyi tanırız, iyi bir insandır. ’Fenerbahçe başkan ve yöneticileri bunu yaptırdı Trabzonlular rahat çıksınlar diye’ söylediler. Beni üzen bu. Biz bu üzüntü içinde bunu düşünebilir miyiz? Anonstan sonra yaşanan olaylar daha mı iyi? Bizler mantıksız, akılsız, aptal insanlar mıyız? O anons yapılmasa, belki atak yapıp gol atacaktık. Ben anonsçuyu dövmüşüm. Soruyorum hiçbirinizi dövdüm mü? Bana saygılı olan hiçbirinize saygısızlık yaptım mı? Hakan’ı çağırıp sordum. ’Ne oldu?’ dedim. ’Bana arkadan söylediler’ dedi. ’Söyleyeni bul getir’ dedim. Benim onu dövdüğümü gören oldu mu? Nasıl yazıyorsunuz, çok üzülüyorum. Kötü adam yaratmak için beni çok kullandınız. Kötü adam değilim ben o kadar" diye konuştu.

GÖREV SÜREM BİTENE KADAR BURADAYIM
Fenerbahçe camiasının zor günlerde hep birlik içinde olduğunu vurgulayan Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe büyük camiadır. Fenerbahçe zor günlerde birlik beraberlik içinde gereğini yapar. Şubat ayında ’2 yıl daha buradayım’ dedim. Görev sürem bitene kadar buradayım. Yeni arkadaşlarla birlikte yeni organizasyonlarla daha güçlü Fenerbahçe yaratmak için uygulamaları ortaya koyacağız" dedi.

TEK BÜYÜK FENERBAHÇE
Yeni hedefler açıklayan Başkanımız Aziz Yıldırım, "Zor günler geçirdik, 3 gündür. Dileğimiz, bundan sonra iyi günlerin olmasıdır. Burası bir spor kulübüdür. Önümüzdeki yıl erkek basket, erkek voleybol, bayan basket ve bayan voleybolda Avrupa’da Final-Four oynayacak ekipler yaratacağız. Bu branşlarda hedef Avrupa’da Final-Four oynamaktır. Buna göre transfer yapıyoruz. Futbolda da bir şeyler yapacağız. Transfer de yapacağız, iyi oyuncular alacağız. Fenerbahçe, 300 trilyonların üzerinde bütçesi olan bir kulüptür. Başkan, yönetici her zaman bulunur. Ama birilerini bir yere attığınız zaman hazırlayıp atmanız lazım. Bunu yapmazsanız çok şeyler geriye gider. Pazar gününden bugüne kadar bizi arayan, iyi karar vermemizi, gitmememiz gerektiğini ifade edenlere teşekkür ediyorum. Fenerbahçe camiası büyüktür. Ama artık Türkiye’de tek büyük var, O da Fenerbahçe’dir. Bundan sonra başkalarına yaslanıp büyüklük anlamında yarışmalar yapanlar, bunu bilmelidir. Diğerleri de bizi örnek alarak, yanımıza gelmeye çalışmalıdır" dedi.
.

Şekip Mosturoğlu’nun açıklaması



Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelelerimizin Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Asbaşkanlarımızdan Şekip Mosturoğlu şu açıklamayı yaptı:
"Değerli Fenerbahçeliler,
Lig Şampiyonu olan Bursaspor Kulübünü bu başarısından dolayı kutluyoruz. Şampiyonlar liginde de kendilerine başarılar diliyoruz. Profesyonel futbol takımımızın tüm futbolcularını da alınlarından öpüyoruz. Onlarda terlerini akıtarak, mücadele ederek, formalarına layık bir mücadele örneği göstererek son 90 dakikaya şampiyonluk iddiasını taşıdılar. Son 90 dakikada da sayısız atak geliştirip, gol fırsatı yakalayarak ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Direklerden dönen, çizgiden çıkarılan ya da kalecinin kurtardığı toplardan sadece birisi gol olsa idi bu gün çok farklı şeyleri konuşuyor olacaktık.
Nasıl Bursaspor’un şampiyonluğunu bugün alkışlıyorsak; biz de şampiyon olsa idik elde edeceğimiz şampiyonluk sonuna kadar hak edilmiş, tertemiz bir şampiyonluk olacaktı. Bundan kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.
Takımımızın aldığı seri galibiyetlerin ardından ligde iddialı konuma gelmesi ile birlikte aklın alamayacağı hayali senaryolar yazılmaya başlandı. Özellikle belli bir televizyon kanalı ligin temiz olmadığını her fırsatta dile getirdi. Rakip takımların kalecilerinin ayarlandığı, kolay goller attığımız iddia edildi. Sırasıyla Leo Franco, Murat Şahin, İvecia ve son olarak Serkan Kırıntılı’nın maç sattığı iddiaları dile getirildi. Milli takımda sayısız kere forma giymiş eski bir futbolcu, Fenerbahçe şampiyon olmasın diye Galatasaray’ın Bursaspor’la oynayacağı maçı kaybedeceğini iddia etti. Hızını alamadı maçtan sonra Keita maçı kazanmak istemedi, oynamadı dedi. Ulusal basında yazan bir gazeteci, önce Ankaragücü’nün sonra Trabzonspor’un maçlarını bize bilerek kaybedeceğini, iddia etti. Bir başka köşe yazarı Beşiktaş’ın santraforu Bobo’nun Beşiktaş’ın kazandığı penaltıyı futbolcumuz Alex ile olan arkadaşlığı sebebi ile dışarı attığını iddia etti.
Bununla da kalınmadı. Süper ligin büyük takımlarından birinin başkanı, takımının şampiyonluk iddiası kalmadığında lig temiz değil dedi. Bir Devlet Bakanımız da benzer şekilde ligin temiz olmadığını sadece Bursaspor’un Şampiyonluğu hak ettiğini, rakiplerimizin kalecilerinin çok kolay goller yediğini, Trabzonspor maçını dikkatle izleyeceğini kaleci Onur’a ve Şenol Güneş’e güvendiğini açıkladı. Bursasporlu bir futbolcu maçın ardından şampiyonluk sevincini yaşarken gayet safiyane bir şekilde Trabzonsporlu Egemen, Giray ve Onur’a teşekkür ederiz. Maçtan önce kendileri ile konuşmuştuk, bizi yanıltmadılar diye hem de canlı yayında açıklamada bulundu. En vahimi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ankaragücü maçından bir gece önce ulusal bir kanalda Fenerbahçe, futbolcu Ariel Brocci ve kaleci Serkan Kırıntılı’ya para teklif etti dedi. Ankaragücü 2. başkanı Bursaspor’un şampiyonluğu için Fenerbahçe’yi yeneceğiz. Fenerbahçe maçının hakemi 15 gün önceden belirlendi. Federasyon Fenerbahçe yi kolluyor dedi.
Bütün bunlar ligimizin kısa bir hikayesi. Lig bitti "şaibe iddiaları" "lig temiz değil iddiaları" sona erdi. Son haftaya kadar karşılaştığımız rakiplerimizin bizden puan alması için birleşenler, şampiyonluk yarışındaki rakibimizin maçlarını adeta hükmen galipmiş gibi gösterdiler. Galibiyetlerimizin ardından oynadığımız maçta atılan taçlar, kornerler tartışılırken, rakibimizin maçalarındaki sonuca tesir eden pozisyonlar es geçildi. Rakip kaleciler liğme liğme edilirken, son maçta Beşiktaş Kalesini koruyan Rüştü Reçber’in yediği hatalı goller görmezden gelindi. Bu iğrençlikleri dillendirenler şimdi ne diyecekler merakla bekliyoruz.

Şampiyon olmak adına şaibe yapmakla, karşı takımların kalecilerini futbolcularını ayartmakla suçlanan ve adeta her fırsatta futbol dünyasının derin devleti yakıştırması yapılan kulübümüz, başkanımız ve yönetimimiz acaba son maçta mı futbolcuları ayartmayı şike yapmayı unutmuşlardır. Fenerbahçe bu kez şaibe yapmayı unuttuğu için mi şampiyon olamamıştır. Yıllardan beri adeta her şampiyonluğumuzda bizleri hakemleri etki altında bırakmak, federasyonu kullanmak gibi son derece çirkin iddialarla itham edenleri bugün bir kez daha lanetliyoruz. Liderliğe yükseldiğimiz andan itibaren Fenerbahçe düşmanlarının ve futbol dünyasında yaratılmaya çalışılan Fenerbahçe düşmanlığının ne kadar çirkin bir boyuta ulaşabileceğini hep beraber gördük ve bundan utanç duyduk. Biz şampiyon oluyorsak bunu gerçekten hak ettiğimiz, yöneticilerimizin gece gündüz demeden gösterdikleri özverili çalışmaları, futbolcularımızın sahada akıttıkları terleri, taraftarlarımızın Türkiye’nin dört bir yanında tribünlerde sesleri kısılıncaya kadar tezahürat yaparak takımlarına destek vermeleri ile kazanıyoruz. Fenerbahçe’nin şampiyonlukları hak edilmiş ve bazı kendini bilmezler tarafından kirletilemez şampiyonluklardır. Şimdi sormak istiyorum: Fenerbahçe şampiyon olsa lig kirli ancak Bursaspor şampiyon olduğu için temiz midir? Bu nasıl bir ayıp bu nasıl bir ahlak yoksunluğudur?. Türkiye’de futbol, bunları dillendirenler bunları savunanlar ve bunlara inanarak prim verenler ile hiçbir yere varamaz. Ne milli takımlarımız ne kulüp takımlarımız böyle kısır tartışmalar ve yıpratma kampanyalarının yürütüldüğü bir ülkeden çıkarak uluslararası arenada kalıcı ve istikrarlı başarılar elde edebilirler. Futbol ailesi içleri çürümüş bu insanları arasından derhal temizlemelidir. Bu zihniyet yok edilmezse Fenerbahçe Spor Kulübü bir yıl şampiyonluk kupası kaybetmiş olabilir ama ülke futbolumuz tüm geleceğini kaybedebilir. Türk futbolu komplocu ve iftiracılar eline bırakılamayacak kadar kıymetli ve değerlidir.

Değerli Fenerbahçeliler,
Bu sözleri özellikle dikkatle takip etmenizi istiyoruz. Yönetiminiz ve futbolcularınız sizleri utandıracak hiçbir şey yapmamıştır. Takımımız, uzun lig yarışında sonuna kadar var olmuştur. Ligin finalinde futbolcularımız varlarını yoklarını vermelerine rağmen atılamayan bir gol sebebi ile şampiyonluk kazanılamamıştır. Futbolcularınız ile gurur duyun çünkü onlar önlerine konan her türlü zorluğa, karşılarında birleşen tüm güçlere rağmen şampiyonluk yarışını son haftaya kadar sürdürmüş ve son ana kadar şampiyonluğu ellerinde tutmuşlardır. 34. haftaya lig lideri olarak giren takımımızın lehine son 25 haftada bir tek penaltı düdüğü dahi çalınmamıştır. Ligin son 8 haftasında yaşadığımız ve yukarıda aktardığımız akıl dışı senaryolar tüm camiamızın bilgisindedir.
Ligin bitimine 10 hafta kala, futbol takımımızın ligde iddiasının kalmadığı taraflı tarafsız herkes tarafından düşünülürken, büyük bir futbol mucizesine birlikte imza attık. Rakiplerimiz ligin bitiminden aylar önce şampiyonluk yarışından kopmuşken, takımımız kalan her maçını kazanması gerektiğinden her maçı final gibi oynayarak ligin 34. haftasına lider olarak girmiştir. Bu büyük futbol mucizesi; tamamen futbolcularımızın sahada döktükleri alın terleri ve taraftarımızın son haftaya kadar takımlarına verdikleri sonsuz destekle gerçekleşmiştir. Trabzonspor ile oynanan son maçta futbolcularımız sayısız gol şansından yararlanamamış ve sonunda atamadığımız bir gol ya da ligin son 9 haftasında (son maçta) yenen 1 golle yine mucizevi bir şekilde şampiyonluk kaybedilmiştir. Taraftarımızı maçın sonunda sahaya döken bir görevlinin yapmış olduğu hatalı anons kadar bu mucizevi süreçte hep birlikte ortaya koyulan emeğin karşısında yaşanan haksızlıklar ve kulübümüze atılan iftiralar sebebi ile oluşan duygu patlaması olmuştur.
Bugün hissettiğimiz üzüntünün önemli bir kısmını da bu mucizeyi yaratanların alın terini görmezden gelip, haksızlıklara sebep olanların, iftira atanların hiçbir şey olmamış gibi takındığı tavır oluşturmaktadır.
1907 den beri Fenerbahçe Spor Kulübü, değişmeyen dünya görüşü ile her türlü haksızlığa karşı başkaldıran, yılmayan ve asla değerlerinden taviz vermeyen duruşu ile bu güne gelmiş ve bu gün ulu bir çınar olarak hak ettiği saygıyı görmektedir. Bu gün futbol takımımızın kaçırdığı şampiyonluğun ardından başlarımız öne eğilmiş, omuzlarımız düşmüş olabilir. Ama bu durumdan bir an önce sıyrılmalı ve başımızı yine dik tutmalıyız. Başka bir Fenerbahçe yok. Sevdiğimiz, uğruna ağladığımız, başarısından gururlandığımız. Bir tek Fenerbahçe var. Dünya var olduğu sürece Fenerbahçe de var olacak. Daima başı dik, alnı açık. Asla umutsuzluğa kapılmayın, gücünü her zaman arkasındaki büyük camiasından alacak bir Fenerbahçe var. Sizler var oldukça umut daima yeşerecektir. Karanlığın ardından güneş yine Fenerbahçe için doğacaktır.
Kulübümüzün bu sene sportif anlamda başarısız olduğu söylenemez. Aksine başarılı da olmuştur. Kulübümüzün elde etmiş olduğu sportif başarılar göz ardı edilemez bir şekilde ortadadır. Yarıştığımız 9 spor branşının 6’sında şampiyon olunmuş, 2 sinde ise finale kalınmıştır. Bu iki branşın finalleri henüz sonuçlanmamıştır. Futbolda iki kupada da finale kadar gelinmiş ve şampiyonluk finalde son maçta kaybedilmiştir. Ezeli rakiplerimize olan ezici üstünlüğümüz tartışmasızdır. Bununla birlikte kazanılan finallerin sorumluluğu bize ait olduğu gibi kaybedilen finallerin de sorumlusu elbette ki biziz. Bu sorumluluğu almaktan da asla kaçmıyoruz. Camiamızın yaşadığı üzüntünün, kulübümüzün geleceğine kalıcı izler bırakmaması, ortaya çıkan hasarın derinleşmemesi ve yapısal bir bozulmaya sebep vermemesi için atılması gerekli her türlü adımı atıyoruz. Ortaya çıkacak ihtiyaçlara göre de atılması gereken her adımı bedeli olursa olsun kulübümüzün menfaatleri için atmaktan da hiçbir şekilde çekinmeyeceğiz.
Gün birlik olma, birlikte dayanışma, ortak moralle kulübümüzü yaşadığı bu üzüntüden çıkararak birlikte geleceğe yürüme günüdür. Yaşadığımız, üzüntü hayatımızın en önemli tecrübesi olmuştur. Bundan dersler çıkarmalı ve geleceğe bu hatalardan arınarak bakmalıyız.
Fenerbahçeliler,
Sizlere bir kez daha ve önemle ifade etmek isteriz ki yönetiminiz ve futbolcularınız asla sizleri utandıracak, başını öne eğdirecek bir şey yapmamıştır. Futbolcularımız onurları ile yarışmış, terlerini akıtarak formalarını sonuna kadar terleri ile ıslatmışlardır. Sizler tribünde onlara destek verirken onlar da sizleri mutlu edebilmek için savaşmışlardır. Bizler gece gündüz demeden kulübümüze hizmet için çalıştık. Asla kulüp ilkelerimizden taviz vermedik asla doğru yoldan sapmadık. Şampiyonluk için sonuna kadar mücadele ettik. Her bakımdan hak ettiğimiz, birlikte yarattığımız mucizevi şampiyonluk için yapılması gereken her şeyi yaptık. Ama olmadı.
Camiamızda moraller bozuk, hiç keyfimiz yok, kısaca işimiz çok zor ama hayat devam ediyor, bu gün de dün olduğu gibi aynı şekilde şevkle ve istekle çalışmaya devam etmeliyiz. Bizler gururla, şerefle Fenerbahçe’ye hizmet ediyoruz. Bu gün bizler varız, yarın ise olmayacağız. Ama Fenerbahçe Spor Kulübü biz olmadığımızda da olacak. Bu gün ileriye doğru atacağımız adımlar, bizlerden sonra Fenerbahçe’ye hizmet edeceklerin önünü açacak adımlar olmalıdır.
Ani kararlarla atılacak adımlardan sadece Fenerbahçe Spor Kulübü zarar görecektir. Bugün alacağımız ani bir kararın kulübümüze önümüzdeki sezonu da kaybettirme ihtimali son derece yüksektir. Devasa bir büyüklüğe ulaşmış kulübün geleceğinin, idari anlamda bu günden yarına alınacak bir kararla belirlenmesi aynı zamanda kulübün yapısal büyüklüğüne de uygun değildir. Fenerbahçe Spor Kulübü günlük popülist icraatların yapıldığı bir kurum olamaz. Milyonlarca dolarlık bütçesi olan dev bir kurum olan Fenerbahçe Spor Kulübünün mevcut yönetimi ve gelecek yönetimlerin yapılanması son derece modern ve kurumsal ihtiyaçlara uygun şekilde olmalıdır. Fenerbahçelilerin bu bilinçle geleceği planlaması ve yapılanları bu pencereden değerlendirmesi Fenerbahçe Spor Kulübünün menfaatine olacaktır. Bu noktada herkes üzerine düşen sorumluluğun bilincinde olmalı eleştirilerini yaparken de bunu göz önünde bulundurmalıdır.
Çünkü başka bir Fenerbahçe yok! "
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Jaguar Kullanıcısına bu mesajı için 2 üye teşekkür etti:
Alt 22.05.10, 16:02   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 1.027
Konular: 856
Puan Grafiği
Rep Puanı:2266
Rep Gücü:0
RD:Mavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond reputeMavi Lord has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
51 Mesajına 124 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: “Tek Büyük Var, O da Fenerbahçe”

Bencede tek büyük Fenerbahçe)
Mavi Lord isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
“tek, buyuk, da, fenerbahce”, fenerbahçe”, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
İsmi Semâda “Ahmed”, Yerde “Muhammed” Olan EZEL Dini Şiirler-İlahiler 0 07.08.11 23:07
“Bursaspor Yönetimi Geçersiz” Jaguar Anadolu Futbol Takımları 0 01.07.10 10:51
“Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç” Jaguar Fenerbahçe 0 10.04.10 22:03
“Galibiyete Odaklanın” Jaguar Fenerbahçe 1 19.03.10 22:18
Arda: “Hedefim Avrupa” Kral Galatasaray 0 19.07.08 11:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:36 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2