tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SPOR AKTUALİTE > Fenerbahçe
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Fenerbahçe Fenerbahçe taraftarının köşesi,fenerbahçe spor kulübü hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Konuştu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
864

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.05.11, 19:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Jaguar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 1.257
Konular: 1228
Puan Grafiği
Rep Puanı:4393
Rep Gücü:61
RD:Jaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond reputeJaguar has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
196 Mesajına 334 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Konuştu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, zaferin inanların olduğunu, bu şekilde davranıldığında mutlaka başarıya ulaşılacağını söyledi.

Yıldırım, Asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte Lig TV'de katıldığı programda şampiyonluk, teknik direktör Aykut Kocaman ve transferler konusundaki soruları yanıtladı.

Başkan Yıldırım, şampiyonluğun nasıl geldiği yönündeki soruyu, ''Şampiyonluk kutlamalarında 'Zafer inananlarındır' dedim. İnandığınızda muhakkak mutlu sona ulaşırsınız. Ya da o noktaya gelirsiniz. İnanç sizi o noktaya kadar taşır'' diye yanıtladı.

Türkiye şartlarında en iyi kadronun kendilerinde olduğunu anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:


''Bu takımın motive olması gerekiyordu. Geçen sezon şampiyonluğu kaybettikten sonra motive olmak kolay değildi. Başka takım olsa bizim yaptıklarımızı yapamazdı. Avrupa'da bu şekilde durumla karşılaşıp da küme düşen örnekler var. Bu bir travmadır. Atlatmak kolay değil. Bütün camianın birlikte hareket etmesi lazım. Başta camianın tam desteği yoktu. Aykut Kocaman için bir kısım 'Evet', bir kısım 'Hayır' diyordu. Biz Kocaman'ın çocuğumuz olduğunu söyledik. Kendisinin tecrübe kazandığını, bu işi başaracağını dile getirdik. Hep beraber yapacağımızı ifade ettik. İlk başta ortaya atılan düşüncelerle takım uyuşmadı. Zaman içinde iki taraf hatalardan arınınca, desteklerimizle bir noktaya geldik. Oyuncularla teknik direktör arasındaki kırgınlıkların ortadan kaldırılması için çalıştık. Kazanmanın onlara ve bize faydaları olacağı düşüncesi oluşunca takım toparlandı. Herkesin bir araya gelmesinin yanı sıra taraftarların da inanarak takıma destek vermesi ve sahiplenmesiyle başarı sağlandı.''

''KOCAMAN HATALARINI KABULLENDİ''
Teknik direktör Aykut Kocaman'ın da yaptığı hataları kabullenen bir yapıya sahip olduğunu kaydeden sarı-lacivertli kulübün başkanı, ''Bazı insanlar orta karardır. Bazıları dümdüz yoluna gider. Tecrübe çok önemlidir. Aykut hoca Konyaspor, Malatyaspor ve Ankaraspor gibi takımlarda çalıştı. Türkiye liginde antrenörlük yaptı. Tabii ki Fenerbahçe daha değişik ve zor. Hataları olduğunda biz de anlattık. Bunları gördü ve kabullendi. Hataları görmek erdemdir. Hatalardan dönerseniz başarılı olursunuz. Sanıyorum Galatasaray maçıydı kendisi 'Hata yaptım' dedi'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, Alex konusunda da Aykut Kocaman ile konuştuklarını vurgulayarak, ''Alex konusunda da konuştuk. Takımdan ayırmanın yanlış olacağını, oynaması gerektiğini ve oynaması halinde güçlü olacağımızı her sohbette söyledik. Kocaman da zaman içinde gördü. Birbirlerini tanıdılar. Aralarındaki mesafe kısaldıkça birbirlerini anladılar'' dedi.

''HER ZAMAN İNANIYORDUM''
Yıldırım, geriye düştükleri dönemlerde umutlarını kaybedip kaybetmedikleri yönündeki soru üzerine, ''Birinci devrenin sonunda Topuk Yaylası'na gittik. Orada şampiyon olacağımızı söyledik. Takımın kalitesine inanıyordum. Takımın iyi çalışması, birlik ve beraberlik olması halinde başarının geleceğine inanıyorduk. Trabzonspor'un da bu şekilde devam etmeyeceğini düşünüyorduk. Hakem hataları ortadan kalkarsa, takım birlik içinde olur ve kapasitesini yüzde 50 arttırırsa o noktaya geleceğimizi biliyorduk. Trabzonspor içerde kaybetti, ama dışarda kazandı. Müthiş mücadele oldu'' diye konuştu.

''ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ARTIK DAHA YUKARILAR OLMALI''
Aziz Yıldırım, Türk takımları olarak Şampiyonlar Ligi'nde daha yukarılarda olmaları gerektiğini dile getirdi.

Fenerbahçe veya başka takımların Avrupa'da başarının yolunu açması gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

''Artık Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmalıyız. Şampiyon olduk şampiyonluğun karşılığı Şampiyonlar Ligi. Bu arenada yukarı çıktığınızda maddi kaynaklardan da kulübe gelir gelecek. Buna göre kadro kurup her sene biraz daha yukarı çıkmalıyız. Yukarda mücadele edecek bir takım oluşturmak için yola çıkıyoruz. Kadroda bir banko oynayacak oyuncu olmalı, bir de geleceğe dönük alternatif oyuncu olmalı. Bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz.''

''SİYASETLE İLGİMİZ YOK''
Geçen sezon finalde Türkiye Kupası'nı Trabzonspor'a kaybettiklerini hatırlatan Aziz Yıldırım, ''Kaybettiğimiz de ben ve yöneticilerimiz bütün Trabzonspor teknik heyetini ve futbolcularını tek tek kutladık. En ufak bir cümle kullanmadık. Ligde geçen sezon berabere kaldık, maçtan sonra sahamız yandı, her türlü olay oldu, ama Trabzonspor'a tek kelime konuşmadık. Bursaspor ile ilgili de konuşmadık. Ama ondan önce Bursa'daki siyasiler ligin temiz olmadığını, başka yollara gittiğini ifade ediyorlardı. Bursaspor şampiyon olduktan sonra konuşmadılar'' diye konuştu.

Futbolcuları Alex ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaretlerinin de polemik konusu olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bu konuda da açıklamalarda bulunarak, şunları kaydetti:

''Başbakanın Alex'in aile yapısı ve futbolu konusundaki görüşlerinin ardından teşekkür etmek için kendisinden randevu aldık. Biz de gittik. Bu görüşme Türkiye'de olay oldu. Benden sonra tüm başkanlar gitti, olay olmadı. Biz spor kulübüyüz. Siyasetin içinde yer almak istemiyoruz. Maalesef herkes tarafından yanlış anlamlandırılarak Başbakan yıpratılmak isteniyor. Ki doğru değil. Bizim siyaset ile ilgimiz yok, spor kulübüyüz.''

''FENERBAHÇE'Yİ DİĞER KULÜPLERDEN AYIRAMAZSINIZ''
Fenerbahçe'nin diğer kulüplerden ayrıştırılmak istendiği yönündeki soruyu yanıtlayan Yıldırım, şunları söyledi:

''Şampiyonluğumuzun ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Aysal beni aradı ve kutladı. Bütün Anadolu kulüplerin başkanları da aradı. Fenerbahçe'yi bu ligdeki 18 takımdan ayıramazsınız. İkinci ve üçüncü ligdeki takımlar da beraber olmalı. Belli potansiyel içinde mücadele etmeli. Ayrışma olmaz. Galatasaray ve Beşiktaş'ın yukarda olması Fenerbahçe'yi de yukarı çeker. Onların düşüşte olması bizi de aşağı çeker. Bunlar birbirine bağlı hadiseler. Başa baş mücadelede onların kötü gitmesi istenebilir. Ama 30 puan fark olduğunda futbolun her yönü zarar görür. Bu durum futbol ailesinin tüm kesimlerine zarar ver. Anadolu kulüpleri de güçlenmeli. Gerektiğinde şampiyonluğa oynamalı. Ama bunu borçlanarak yapmamalı. Bütçeleriyle ve yetiştirdikleri futbolcularla bunları gerçekleştirmeli. Zaman zaman ellerindeki iyi oyuncuları da satmalılar ki kaynak yaratabilsinler. Futbolun lokomotifi dört büyüklerdir. Anadolu takımları da bu mücadeleye katılmalı. Şampiyonluğa oynama adına değil, yukarlarda olma adına katılmalılar.''

Başkan Yıldırım, Fenerbahçe ileri gittikçe diğer kulüplerin taraftarları ve yönetimleri kendilerinin büyümesini istemeyebileceğini ve bunun da doğal olduğunu dile getirdi.

EMENİKE'NİN DURUMU
Yeni transfer Emenike'nin kendilerine karşı oynamaması yönündeki soru üzerine Aziz Yıldırım, ''Biz söyledik oynamadı. Böyle bir şey olabilir mi? Bu kadar yanlış düşünce olabilir mi? Niang bizde üç hafta oynamadı. Aynı yerden sakatlanmıştı. Tedavi oldu. 'Sakatım' diyen oyuncuya inanacaksın. Oyuncuların ifadelerini kabul etmek lazım'' diye konuştu.

TRANSFER ÇALIŞMALARI
İç ve dış transfer çalışmaları konusunda bilgi veren Aziz Yıldırım, Galatasaray ile anlaşan Selçuk İnan ile sezon ortasında ilgilendiklerini, ancak sezon sonunu beklemeyi uygun bulduklarını, ayrıca her oyuncunun değerini bulması halinde satılabileceğini dile getirdi.

Transfer çalışmaları konusunda teknik direktörleri Aykut Kocaman ile ayrıntılı konuşamadıklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

''Hoca Antalya'ya gitti. Bize verdiği bilgiler doğrultusunda çalışıyoruz. Yobo kiralık. Onun yerine Emenike'yi aldık. Yobo'yu da almaya çalışıyoruz, gerekirse alacağız. İyi stoper ihtiyacımız var. O isim Yobo'dur. Yobo'dan iyisini de alabiliriz. Selçuk ile başta ilgilenmiştik. Sezon ortasında Selçuk ile ilgili mukavele yapalım dendiğinde biz Trabzonspor ile yarıştığımızı ve sezon bitince konuşacağımızı bildirdik. Konuyu kapattık. Daha sonra kendisi Galatasaray'a söz verdiğini söyledi. Hayırlı olsun.''

Takımın iyi oyuncularından Gökhan Gönül için teklif gelip gelmediği konusunda ise başkan Yıldırım, ''Satılmayacak oyuncu yoktur. Değerini bulursa satarız. Hiçbir futbolcumuzla ilgili teklif gelmedi. Gelirse değerlendiririz. Gökhan dün yanıma geldi. Bu konulardan bahsetmedi'' dedi.

MUSTAFA PEKTEMEK VE ORHAN ŞAM LİSTEMİZDE
Transfer konusunda da önemli açıklamalar yapan Aziz Yıldırım, "Arshavin gündemimizde değil. Aykut Kocaman'ın raporu doğrultusunda Mustafa Pektemek ve Orhan Şam ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor ve görüşmeler belli bir noktaya geldi. Bütçemize uygun olduğu takdirde bu isimleri de transfer ederiz. Madem basın da yazıyor söyleyeyim, Kayserili Serdar'la ilgili de görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

EN ANLAMLI ŞAMPİYONLUK
Başkanlığı döneminde en anlamlı şampiyonluğun bu sene olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "Çok sert mücadele oldu. Ama en anlamlı şampiyonluk bu oldu. 2 tane de son haftada kaybetmiştik. Bunların üzerine şampiyonluk gelmesi bizi rahatlattı. Ben 2006'yı incelesinler dedim, niye incelemediler. Son 6 maçlar ilgilensin dedim. Biz hep temiz mücadele ettik" şeklinde konuştu.


FEDERASYONU YÖNETTİĞİ KONUSU
Yıldırım, Futbol Federasyonu'nu yönettiği veya yönetmeye çalıştığı yönündeki spekülasyonlara da yanıt verdi.

Bu durumun olması halinde Fenerbahçe'nin her zaman şampiyon olması gerektiğine dikkati çeken Yıldırım, ''Rahmetli Hasan Doğan yönetim kurulunu kurarken bir tane arkadaşı vermedim. Fenerbahçe'den kimseyi önermedik. Sadece Hasan Doğan, Mehmet Ali Aydınlar'ın olmasını istiyordu. Yönetime almak istediğini söyledi. Gittik Aydınlar'ı ikna ettik, telkinde bulunduk. Kimseyi karışmadım ve ilgilenmedim. Tahkim ve disiplin kurulu kuruluyor. 'Aziz Yıldırım şunu aldı' desinler. Mahmut Özgener yönetime geldi. Şu kişiyi Yıldırım yönetime aldı desinler. Ayrıca biz federasyondaki tüm davaları kaybediyoruz. Deniz Barış konusunda mahkemede kazandık, ama tahkimde geçemedik. Aziz Yıldırım nasıl idare ediyor ben de merak ediyorum. Haluk Ulusoy'dan bu yana söyleniyor. Ben de anlamıyorum'' diye konuştu.

Mahmut Özgener ile ilgili düşünceleri konusundaki soruyu ise Yıldırım, ''Bu konularda yorum yapmayayım. Sonra Yıldırım yönetiyor derler. Ayrıca Kulüpler Birliği toplanmadan konuşmam. Yanlış olur'' dedi.

YA DÜZELECEKLER YA GİDECEKLER!
Bazı spor yorumcularına ağır eleştiri getiren Aziz Yıldırım, "Kamuoyunda bir kaç yorumcu var. Bunlar ya düzelecekler ya da gidecekler. Benim şahsımla ilgili kimse bir şey yazamaz. Televizyona çıkıp benim şahsımla ilgili yorum yaparsa çok sert karşılık veririm. Kulüpler Birliği'nde de bu düşünce var. Şahıslar, kişiler üzerinden kimse kavga yapamaz. Biz bir kulubüz, benimle şahsi sorunu varsa bunu benim üzerimden kulübe maledemez. Penaltıysa veya inat için penaltıya penaltı değil diyorsa bu olmaz. Kural neyse onu söylemeli. Artık kendilerine çeki düzen vermeleri lazım, yoksa ayrılmaları lazım. Herkes kendi tarafına çekiyor, futbol ailesine zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

BOBO'YA RET TUNCAY'A AÇIK KAPI
Şampiyon olmasaak da Aykut Kocaman'la devam ederdik diyen Yıldırım Bobo konusuna da açıklık getirerek, ""Bobo'yla ilgili herhangi bir düşüncemiz olmadı" dedi. Tuncay Şanlı konusunda ise, "Bundan önce İngiltere'deyken aradım gel dedim. Ama o İngiltere'de devam edeceğim dedi ve konuyu kapadık. Ancak şu anda Aykut hoca isterse şartlar da uygun olursa durum değerlendirmesi yaparız" diyerek milli oyuncunun transferine açık kapı bıraktı.

Fenerbahçe şampiyon olamadığı durumda olası senaryolara da değinen Fenerbahçe başkanı, "Bazı tasarruflarımız olurdu, ama Aykut Kocaman'la yine devam ederdik" şeklinde konuştu.
--------------Tualimforum İmzam--------------

jaguar
Jaguar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aziz, baskani, fenerbahce, konustu, konustufenerbahce, kulubu, yildirim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Aziz Yıldırım Biyografisi,Aziz Yıldırım Hayatı,Aziz Yıldırım Kimdir? İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 3 14.12.17 09:26
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Konuştu Jaguar Galatasaray 0 21.04.11 20:01
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Bucaspor Yenilgisi Sonrası Adeta Çileden Çıktı. Jaguar Fenerbahçe 0 22.12.10 19:35
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Çok Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu. Jaguar Fenerbahçe 0 10.11.10 18:42
Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe Başkanı'na sordu: Kardeşini Rüştü Reçber'e Niçin Gönderdi Jaguar Beşiktaş 0 20.05.10 08:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:41 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2