tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Şifalı Bitkiler - Alternatif Tıp > G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

G-H-I-İ-J-K-L ile Başlayan Şifalı Bitkiler G-H-I-İ-J-K-L Harfi ile Başlayan Şifalı Bitkiler


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Havucun Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1436

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.01.10, 19:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Havucun Faydaları

Havucun Faydaları

Havuc akciğer kanserine meydan okuyor

Uzmanlar, kansızlık halinde sabah, öğle ve akşam bir çay bardağı taze havuç suyu içilmesini, eğer suyu çıkarılamazsa havucun ince ince rendelenmesini ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor. Mide ve bağırsak kanamalarında da havuç suyu çok faydalı. Havuç; özel şekeri ve içerdiği A vitamini ile karaciğeri kuvvetlendiriyor. Her gün bir havuç yemek, akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor. Havuçtaki beta-karotin, gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Havuç ayrıca, anne sütünü arttırıyor, yüz ve boyun bölgesindeki kırışıklıkları gideriyor ve cildin kurumasını engelliyor.

Havucun Faydaları Yararları

HAVUÇ: Bol miktarda A vitamini barındıran Havuç B, C, D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Ayrıca karoten, şeker ve fosfor ihtiva eder.

Havucun Faydaları: Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur. İdrar ve gaz söktürücüdür. Kabızlığı giderir, ishali keser. Bağırsak iltihaplarını ve böbrek ağrılarını giderir. Bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. Vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir. Cinsel gücü arttırır. Bitkinliğe ve Kansızlığa iyi gelir. Astım, bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına ve öksürüğe karşı faydalıdır. Kansere karşı koruyucudur. Kandaki kolesterol oranını düşüren Havuç, kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır. Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler. Cilde tazelik ve canlılık verir. Cilt hastalıklarına karşı yararlıdır. Romatizma ve gut hastalığına iyi gelir. Diş etlerini güçlendirir.

Havuç Nasıl Kullanılır? Havucun kökü, yaprakları ve tohumları kullanılır. Ayrıca havuçun suyu ve turşusu da tüketilir. Kurutulmuş tohumları kaynatılarak yapılan çay iştah açar ve anne sütünü arttırır. Havuç tohumu, ayrıca aybaşı kanamalarına da iyi gelir. Rendelenmiş havuca limon suyu katılarak hazırlanan maske özellikle yağlı ciltlere çok faydalıdır. Havuç suyu mide ve bağırsak hastalıklarına da faydalıdır.



Havucu çiğ değil pişirerek tüketin

Daha önce yapılan araştırmalarda kanserin gelişimini durdurduğu belirlenen havucu keserek yemek vitamin değerini azaltıyor.

Araştırmacı Doktor Kirsten Brandt, yapılan araştırmalar sonucunda dilimlenerek tüketilen havucun içeriğinde bulunan falcarinol maddesinin azaldığını bunun da kansere karşı savunmayı zayıflattığı anlamına geldiğini belirtti.

Havucu pişirerek yemeyi öneren doktor Kirsten, pişirilen havucun içinde bulunan kanser karşıtı vitaminlerin bu sayede yüzde 25 daha arttığını ifade etti. İngiltere'de Kanser Araştırmaları Enstitüsü tartafından yapılan araştırma havucun kanser riskini düşürdüğünü ortaya çıkarmıştı. Havuçta bulunan doğal falcarinol maddesinin kanserin gelişimini durdurduğu belirtiliyor.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
faydalari, havucun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 11.03.19 13:27
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 26.12.17 13:53
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 1 01.12.17 14:34
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 18.11.15 14:46
Hodan Çayı Nasıl Hazırlanır? - Hodan Çayının Faydaları - Hodannın Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 0 26.09.13 15:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2