tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > Göz Hastalıkları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Göz Hastalıkları Göz hastalıklarının tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yakın Gözlüğü Sevmeyenlere Kalıcı Çözüm
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1179

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.12.09, 21:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Yakın Gözlüğü Sevmeyenlere Kalıcı Çözüm

Yakın Gözlüğü Sevmeyenlere Kalıcı Çözüm

Genel olarak 40 yaş civarında başlayan “yakını görememe sorunu” göz içi lensler sayesinde kökten çözülüyor. Yeditepe Üniversitesi Göz Hastanesi’nden Yrd. Doç. Dr. Canan Aslı Utine, “akomodatif göziçi lensleri”nin yakını görememe sorununu ortadan kaldırdığını belirtiyor.

Genellikle orta yaşlardan itibaren herkesin cebinde, çantasında “yakın gözlüğü” denilen gözlük vardır. Ancak bu gözlükler sadece o anda görmeyi sağlarlar. Göz cerrahisinde yeni uygulanmaya başlanan “akomodatif göz içi lensleri” sayesindeyakını okuyamama sorunu kalıcı şekilde çözülüyor.

Yeditepe Üniversitesi Göz Hastanesi’nden Yrd. Doç. Dr. Canan Aslı Utine, bu lenslerle ilgili şu bilgileri veriyor:Presbiyopi, ortalama 40 yaşından sonra insan gözündeki lens kompleksinin fonksiyonundaki azalmaya bağlı olarak, kişinin yakındakimesafelere odaklayamaması durumudur. Presbiyopinin klasik tedavi yöntemi yakın gözlüğü kullanılmasıdır. Son yıllarda yakına ve uzağa odaklanabilen gözlük ve kontakt lens çeşitleri de kullanılmaktadır. Ancak bu yöntemler tedavi değil, bir çeşit görme telafisi sağlarlar.Gerçek tedavi yöntemi, gözün lens sisteminin tekrar yakına odaklayabilir. hale getirilmesini amaçlar Bu nedenle, yakın ve uzak görmeyi sağlayan lensler geliştirilmiştir”

Yrd. Doç. Dr. Utine söz ettiği yeni lenslerle ilgili olarak da şu bilgileri veriyor: “Bu lenslerin ana hedefi gözün hem uzak hem yakın hem de ara mesafelere odaklanabilmesidir.Gerçek insan gözü lensine benzeyen biçimde göziçinde uyum hareketi yaparak farklı noktalara odaklama yapabilen “Akomodatif göziçi lensleri” katarakt cerrahisi sonrası göz içine implante edilen sunilenslerin yeni bir çeşididir. Standart lensler, sadece uzak görüşü düzeltmeyi hedefler ve hastalar yakın mesafede okuma veya herhangi bir iş yapma amacıyla yakın gözlüğü takarlar. Akomodatif göziçi lensleri ise, insan gözündeki lens kompleksinin fonksiyonunu meydanagetirmesini sağlayarak hem uzağa hem yakına odaklamayı ve hastayı uzak ve yakın gözlüğü bağımlılığından kurtarmayı hedefleyen göz içi lensleridir”

Akomodatif lenslerin özellikle katarakt sonrasında gözlük takmak istemeyenler tarafından tercih edildiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Utine, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Kataraktoperasyonu sonrasında uzak ve yakın gözlüğü takmak istemeyen, göziçinde lensin merkezi konumda sabit bir şekilde yerleşimi için bir engel olmayan tüm hastalarda bu lensler kullanılabilir. Hatta, kataraktı olmayan fakat hem uzak görüş için hem yakın görüş içinfarklı gözlükler takmak zorunda kalan 40 yaş üzeri tüm hastalar da bu ameliyatı geçirebilirler”

Not: İnternetten alıntıdır.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cozum, gozlugu, kalici, sevmeyenlere, yakin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Tarlanın İyisi Suya Yakın Daha İyisi Eve Yakın Atasözünün Anlamı ve Açıklaması Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 08.01.12 16:07
2011 Güneş Gözlüğü Modelleri Berfin Bayan Modası 0 23.12.10 17:13
Güneş Gözlüğü Seçimi! Tanem Bayan Modası 0 05.05.10 22:09
Kaşta Kalıcı Makyaj - Kalıcı Dövme - Uygulaması AnGeL Güzellik-Bakım-Makyaj 0 22.07.09 23:42
Kalıcı Makyaj ÇisiL Güzellik-Bakım-Makyaj 0 02.07.08 01:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2