tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Genel Hastalıklar > İç Hastalıklar ( Dahiliye )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

İç Hastalıklar ( Dahiliye ) İç hastalıklar ( Dahiliye ) tanısı ve tedavi yöntemleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kanser ve Beslenme Genel Bilgi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
903

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 03.07.08, 21:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Super Moderator
 
Eylül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 2.303
Konular: 931
Puan Grafiği
Rep Puanı:7806
Rep Gücü:20
RD:Eylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond reputeEylül has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 542
199 Mesajına 659 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kanser ve Beslenme Genel Bilgi

Kanser ve Beslenme Genel Bilgi

Kanserin hücrenin yanlış beslenmesinden ortaya çıktığını biliyormuydunuz?
Üstelik bunu da en çok sevdiği yiyeceği bol bol tüketerek kendimiz
yapıyoruz. Nasıl mı? Kanser en çok neyi sever?
Her doktor öğrenciliği sırasında Otto Warburg'un buluşunu öğrenir.
1930'lu yıllarda Warburg kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani
sağlıklı bir hücreyi kanser hücresinden ayıran şeyin ne olduğunu bulmuştur.
Bu, o kadar önemli bir buluştur ki, Otto Warburg'a Nobel ödülü kazandırmıştır.
Otto Warburg'a göre kanserin bir temel sebebi vardır. Bu da, vücudun
normal hücrelerinin oksijenli solunumunun, oksijensiz - anaerobik- hücre
solunumuyla yer değiştirmesidir.
Warburg'un buluşu bize başka neleri anlatmaktadır? Birincisi, kanser
normal hücrelerden çok farklı bir biçimde metabolize olmaktadır. Normal
hücreler oksijene ihtiyaç duyar; kanser hücreleri oksijenden kaçınır.
Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi uygulayan
kliniklerde kullanılan bir yöntemdir.
Bu buluşun bize anlattığı başka bir şey de, kanserin bir mayalanma
(fermantasyon) süreciyle metabolize olduğudur.
Kanserin metabolizması normal hücre metabolizması ndan 8 kat daha fazladır.
Yukarıda söylediğimiz her şeyi birleştirirsek ortaya şu tablo çıkıyor:
Vücut, kanseri beslemeye çalışırken mütemadiyen kapasitesinin üstünde
çalışır. Kanser devamlı açlıktan ölmenin eşiğindedir ve vücuttan
kendisini beslemesini talep etmektedir. Besin alımı kesilirse kanser
açlıktan ölmeye başlar. Tabii kendisini beslemek için vücudun şeker
üretmesini sağlayamazsa. ..Proteinlerden şeker
Bu ziyan sendromuna kaşeksi denir. Kaşeksi vücudun proteinlerden (evet)
doğru duydunuz, karbonhidratlardan veya yağlardan değil de, proteinlerden)
"glükoneogenez (yeniden glükoz yapımı)" işlemiyle, şeker elde etmesidir.
Bu şeker kanseri besler. Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye
çalışırken kendisi açlık çeker.
Şimdi, kanserin şekerle beslendiğini öğrenmişken, onu şekerle beslemek
mantıklı geliyor mu size? Yanikarbonhidratlar dan zengin bir diyet uygulamak?
Bugün, kansere karşı uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (işe de
yaramaktadırlar) çünkü günün birinde birisi şeker ve kanser arasındaki
bağlantıyı görmüştür. Bu terapilerde, karbonhidratlar bakımından zengin
gıdalara izin verilmez. Terapilerin hiçbirinde şekere de izin verilmez
çünkü şeker kanseri beslemektedir.
Peki doktorunuz bu gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir? Belki
doktorunuz kanseri tedavi edecek kişinin siz değil, kendisi olduğunu
düşünmektedir. Belki Otto Warburg'un buluşunu duymuştur ama geri kalan
parçaları tamamlayamamış tır. Belki de beslenmeyle ilgili hiçbir şey
öğrenmemiştir. Aslında 1978'e kadar ABD'nin resmi kuruluşlarından bir
beslenmenin kanserle bir ilgisi olmadığını iddia etmekteydi!! !!
Kanser ve şeker bağlantısından haberdar olanlar ise, dikkate değer
terapilerle ortaya çıktılar. Bunlardan biri 'Laetrile'dir. Kaşeksili
hastaların yüzde 50'den fazlasında glükoneogenez sürecini durduran
hidrazin sülfat bunlardan bir diğeridir.
Bugün, Minnesota Üniversitesi kemoterapi alanında bir "akıllı bomba"
üzerinde çalışmaktadır. Akıllı bomba diyebileceğimiz ilacın üzerinde bir
kaplama vardır. İlaç, vücutta oksijensiz bir bölge ile karşı karşıya
geldiğinde bu kaplamayı üzerinden atar. Kanseri yok etmek için
kemoterapiyi serbest bırakır. Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan,kanserli bölgedir.
Kanser hücresini aç bırakmaya çalışan besin terapileri de vardır.
Kanserin ne sevdiğini bilen hasta, bunları yemekten kaçınır. Kanser, çiğ
yiyeceklerdense pişmiş yiyecekleri sever. Pişirme işlemi, besinlerdeki
enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir. Bir de, kanserin şeker sevdiğini
aklınızdan çıkarmayın. Kanserinizi sevmiyorsanız, onu beslemeyin!
Şeker yerine tatlandırıcı kullanmak çözüm değil
Şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı düşünüyorsanız, başka bir tuzağa
düşmüş olursunuz. Tatlandırıcıları n da vücuda ciddi zararları olduğu,
yapılan araştırmalarla kanıtlandı. Örneğin, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi
(FDA), sakarin içeren her türlü gıda maddesinin üzerine "Sağlığa
zararlıdır. Hayvanlar üzerinde yapılan testlerde kansere yol açmıştır."
ibaresinin konmasını şart koştu. Aspartam ve sükraloz gibi diğer
tatlandırıcılar da yan etkileri nedeniyle uzak durulması gereken
gıdalararasında. (Editörün notu: Ama maalesef hiç birinin üzerinde böyle bir ibare yok).
Prof. Dr. Ahmet Aydın:
Şekerli gıdalar nasıl kansere neden olur?
Aslında Nobel Tıp Odülünü alan Alman Otto Warburg yıllar önce (1931)
kanser hücrelerinin sağlıklı hücrelerden farklı bir metabolizması nın
olduğunu (oksjenli metabolizma yerine oksijensiz metabolizma) ve şekerin
kanserli hücreleri beslediğini göstermiştir (1).
Aşırı şekerli gıdalar yemek insülin direncine yani hiperinsülinizme yol
açar. Hiperinsülinizm, insüline benzer büyüme faktörü (IGF) bağlayıcı
protein-1 ve -2 (IGFBP-1 ve IGFBP-2) sentezini azaltarak serbest
IGF-1düzeyini artırır. Serbest IGF-1 hemen hemen bütün dokular için
potent bir mitojeniktir. Yani hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde
artırarak kansere neden olur (2-4).
Son iki yüzyıldır şeker tüketimi nasıl arttı?
İngiltere'de 1815 de 5 kgcıvarında olan kişi başına yıllık çay şekeri
tüketimi 1970de 50 kg'ın üzerine çıkmıştır (5). 1970-2000 yılları
arasında ABD vatandaşları önceki yıllara oranla yılda 100 litredaha fazla
şekerli meşrubat tüketmişlerdir.
Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir. Çocuğu ile büyüğü ile
çılgınca şeker ve beyaz un kullanılmaktadı r. Bütün bu bilgiler
kanserlerin niçin arttığını göz önüne açıkça sermektedir.
Aşağıdaki tedbirlerle kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;
* Un ve şekerden kaçınarak insülin direncini yenin.
* Hiçbir şekilde tatlandırıcı ve tatlandırıcı içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
* Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin. Taş devri diyetini uygulayın.
* Bol taze sebze ve meyve yiyin
* Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi
yağları diyetinizden çıkartın. Bunların yerine zeytinyağı ve doğal
hayvani yağları (tereyağı, iç yağı ve kuyruk yağı) yiyin.
* Kefir, yoğurt, turşu, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden
(faydalı mikroplar) zengin gıdalarla beslenin.
* Özgür dolaşan hayvanların etini ve yumurtasını yiyin.
* Pastörize sütlerden mümkün olduğunca kaçının. Kutu sütü tüketmeyin.
Mümkünse marda sütü kullanın. Süt yerine süt ürünlerini (yoğurt, peynir) tercih edin.
* Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.
* Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tozu tüketin
* Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)
* Streslerden uzak duru
* İyi uyuyun.
* Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durum.
* D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşleni ya da D vitamini takviyesi alın.
* Yeteri derecede egzersiz yapın
* Aşırı alkol kullanmayı
* İşlenmiş soya ürünü yemeyin.
* Yemekleri geleneksel yöntemler (buğulama, buharda pişirme) ile pişirin.Turbo fırınlar da kullanılabilir.
* Hızlı pişirme yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayıplarına yol açar; ayrıca kanserojen olabilirler.
* Daha çok toprak (güveç), cam ya da kalaylı bakır kapları tercih edin.Emaye ve çelik tencere daha sonraki tercihlerdir.
* Teflon ve alüminyumu ise kesinlikle kullanmayın.

İÜ Cerrahpaşa Tıp Fak/ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Metabolizma ve
Beslenme Bilim Dalı Başkanı
Kaynak: International Wellness Directory

--------------Tualimforum İmzam--------------



Eylül
Eylül isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
beslenme, bilgi, genel, kanser, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kanser Görmek - Kanser Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kanser Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 13.08.20 17:10
Kanserde Genel Tedavi ve Beslenme-Kanser Hastaları için Yararlı Besinler Fenci İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 23.11.09 22:07
Beslenme ve Kanser Fenci İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 23.11.09 14:01
Manisa-Kırkağaç Anadolu Teknik Lisesi/Hakkında Genel Bilgi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 03:28
Kanser Hastalığı Teşhis ve Tedavisi Genel Bilgi Eylül İç Hastalıklar ( Dahiliye ) 0 03.07.08 20:58


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:30 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2