tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > İçecekler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

İçecekler İçecek Tarifleri,içecek yapılışları,soğuk içecek tarifleri,sıcak içecek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
803

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.09.13, 16:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.355
Konular: 7146
Puan Grafiği
Rep Puanı:16137
Rep Gücü:180
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
873 Mesajına 1.386 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları

Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır? - Keçiboynuzu Çayının Faydaları - Keçiboynuzu Çayının Sağlığa Faydaları




Keçiboynuzu Çayının Faydaları


Fasulye ve bezelye ile aynı bitki ailesinden olan keçiboynuzu genellikle Akdeniz’e kıyısı olan güney Avrupa, Kuzey Afrika ülkeleriyle, Ortadoğu’da doğal olarak yetişir. Bilimsel adı ceratonia siliqua olan keçiboynuzu ağacı 10-15 metreye kadar boy atabilir ve dona karşı dayanıklı yaprakları 10-20 santim uzunluğa ulaşır. Ağaç Eylül-Ekim aylarında küçük ve sık çiçekler açar. Erkek çiçeklerin karakteristik bir kokusu vardır. Ağacın meyve üretimi 15 yaşından sonra başlar ve tohum kesesi olarak da adlandırılan meyvelerin uzunluğu 30 santime kadar ulaşabilir.

Yaklaşık olarak 4000 yıldır çeşitli hastalıklara karşı tedavi amaçlı olarak kullanılan keçiboynuzu meyveleri, tohumları ve kerestesi ile pek çok kültüre yerleşmiş kullanım alanlarına sahiptir.

Prostat enfeksiyonlarının tedavisine yardımcı olur
İshali geçirir
Sindirim sistemi sorunlarını hafifletir
Kemikleri güçlendirir
Kilo kaybını destekler
Öksürüğe iyi gelir

Keçiboynuzu Çayı Nasıl Hazırlanır?

Keçiboynuzu çayını hazırlamak için farklı tarifler bulabilirsiniz. Ben burada en kolay olanını paylaşacağım. 4-5 tane kurutulmuş keçiboynuzu bir litre kadar kaynamış suyun içine atarak 45 dakika kadar bekletin. Dilerseniz keçiboynuzlarını suya attıktan sonra çok kısık ateşte bekletebilirsiniz. Daha sonra süzerek sıcak ya da soğuk olarak içebilirsiniz. Keçiboynuzlarını kullanmadan önce iyice yıkamayı ihmal etmeyin.



Keçiboynuzunun Sağlığa Faydaları

Keçiboynuzu antioksidan içeriği ile yaşlanmanın etkilerini geciktirebilir. Keçiboynuzu tozu üzerine yapılan araştırmalar özellikle servikal kanser hücrelerinin yayılmasını yavaşlattığı yönünde bulgular sunmaktadır.

Yüksek lifli keçiboynuzu şekerin kana karışmasını yavaşlatarak daha uzun süreli tokluk hissi sağlar. Bu özelliği ile diyet yapanlara tavsiye edilmektedir. Lifler aynı zamanda yüksek kolesterol seviyesini düşürmede de etkilidir. 2010 yılında “Plant Foods for Human Nutrition” dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre günde 4 gram keçiboynuzu tüketenlerin 4 hafta sonunda kötü kolesterol seviyelerinde azalma belirlenmiş.

Bağırsaklarda bağlayıcı bir etkisi olan keçiboynuzu ishal gibi sıvı emiliminin azaldığı rahatsızlıkların çözümünde etkili sonuçlar vermektedir. İshal olan çocuk ve bebeklere 2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu ile karıştırılmış pişirilmiş elma püresi yedirmek kısa sürede ishalin geçmesini sağlayabilir. Bu yöntem yetişkinlerde de kullanılabilir.

1 yemek kaşığı (yaklaşık 6 gram) keçiboynuzu tozu günlük lif ihtiyacının %10'unu karşılar. Ayrıca içerisinde kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, bakır, manganez gibi mineralleri barındırır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cayi, cayinin, faydalari, hazirlanir, keciboynuzu, keçiboynuzu çayı, keçiboynuzu çayı faydaları, keçiboynuzu çayı nasıl hazırlanır, keçiboynuzu çayı nasıl yapılır, keçiboynuzu çayının faydaları, keçiboynuzu çayının sağlığa faydaları, keçiboynuzu çayının yararları, keçiboynuzuun sağlığa faydaları, nasil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Huş Çayı Nasıl Hazırlanır? - Huş Çayının Faydaları - Huş Çayının Sağlığa Faydaları Okyanus İçecekler 1 01.12.17 14:34
Çin Çayı Nasıl Hazırlanır? - Çin Çayının Faydaları - Çin Çayının Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 01.12.17 14:34
Tarçın Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarçın Çayının Faydaları - Tarçının Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 1 18.11.15 15:46
Tarhun Çayı Nasıl Hazırlanır? - Tarhun Çayının Faydaları - Tarhunun Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 0 05.11.13 22:03
Arpa Çayı Nasıl Hazırlanır? - Arpa Çayının Faydaları - Arpanın Sağlığa Faydaları Başak İçecekler 0 06.06.13 23:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:11 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2