tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile Kadına ve erkege ait konular,evlilik sorunları,ilişkiler,tavsiyeler,kadın ve erkege ait her şeyin paylaşıldıgı kısım...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kıskançlık Nöbetlerinden Sosyalleşerek Kurtulun
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
573

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.12.09, 17:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kıskançlık Nöbetlerinden Sosyalleşerek Kurtulun

Kıskançlık Nöbetlerinden Sosyalleşerek Kurtulun


Hemen her insanın hissettiği doğal bir duygu olan kıskançlıkta önemli olan dozu kaçırmamak. Eğer dozu aştığınızı düşünüyorsanız ve hayatınız kabusa döndüyse sosyalleşme zamanı gelmiş demektir. İnsanın doğasında olan kıskançlık aslında normal bir duygu. Ama ipin ucunu kaçırdıysanız ve karşınızdakini boğacak duruma geldiyseniz önlem almanızda fayda var!

Kıskançlığın ilacının ‘sosyalleşme‘ olduğunu vurgulayan Medical Park Fatih Hastanesi’nden Uzman Psikolog Sinem Demir “Aşırıya kaçmamak şartıyla film ve dizi izleyerek ‘imrenme’ duygunuzu bastırabilirsiniz. Ama kıskançlığı dizginlemenin en doğru yolu hobiler edinmek; dans etmek ve resim yapmak gibi sosyal aktivitelere katılmak” diyor. Hemen her insanın az veya çok hissettiği doğal bir duygu olan kıskançlıkta dozu kaçırdığınız zaman hem kendinize hem de karşınızdakine zarar verebilme olasılığınız doğuyor.

Uzman Psikolog Sinem Demir; kıskançlığın baş edilmesi en zor duygulardan biri olduğunu vurguluyor ve bu duyguyu üç grupta inceliyor. Demir kıskançlığın imrenme ve gıpta etmeyle başlayıp haset duymaya kadar gidebildiğine dikkat çekiyor. İmrenmek kendini bir diğeriyle kıyaslamak ve onun yerinde olmayı istemek anlamına geliyor. Birinin mutluluğuna imreniyorsanız “Keşke ben de öyle mutlu olsam” dersiniz ama o kişi için kötü hisler beslemezsiniz.

Kıskançlıkta ise “Ah keşke” demenin bir adım ötesine geçiliyor. O kişiyle gerçekten bir sorununuz olmasa bile varmış gibi davranıyorsunuz. İyi ihtimalle onu görmezden geliyorsunuz kötü ihtimalle o kişiyle hayali sorunlar ortaya çıkarıyorsunuz. Haset ise bu duyguların en ağırı olarak tanımlanıyor. Yerinde olmak istenilen kişinin sahip olduklarını kaybetmesi için harekete geçiliyor. Kıskançlıktaki sorun çıkarmaların düzeyi artıyor. Hedef o kişinin mutluluğunu bozmak oluyor. Bozma araçları; dedikodu iftira ya da yalan olabilir. En uç nokta ise fiziksel zarar vermeye dek gidyor. Bu noktada kişinin tıbbi yardım alması öneriliyor.

Tüm bu duygular içinde imrenmenin olağan bir duygu olduğu belirtiliyor. Ancak bir ‘izleyici’ konumunda sürekli diğerlerinin mutluluklarını gözlemek bir yaşam tarzı haline gelebiliyor. Duygusal yoksunluklar yaşayanlarda bu durum daha sık rastlanıyor. İzlediğiniz film ve diziler de bir bakıma ‘diğerinin mutluluğuna imrenme’ hissini telafi ediyor. Ancak aşırıya kaçmayarak ve kendinizi ‘yaşamak yerine izlemeyi tercih eden’ konumuna sokmamak şartıyla. Kıskançlığın en sağlıklı çözümü ise sosyal aktivitelere katılarak sizi esir alan bu duyguyu dizginlemekten geçiyor.




alıntı

--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kiskanclik, kurtulun, nobetlerinden, sosyalleserek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Kıskançlık Görmek - Rüyada Kıskançlık Görmek Açıklaması ve Yorumu - Kıskançlık Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 30.10.12 02:37
Bergüzar Korel'e Kıskançlık Terapisi ASYA Magazin Haberleri 0 10.07.11 18:09
Cinsellikte Önyargılarınızdan Kurtulun Başak Kadınca/Erkekce/ Evlilik Ve Aile 0 25.09.08 04:24
Göz Altı Morluklarından Kurtulun! Hazan Güzellik-Bakım-Makyaj 0 13.07.08 09:06


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:48 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2