tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > TUALİM KAFE > Burçlar ve Genel Özellikleri > Koç
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Koç Koç Burcu Özellikleri


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Koç Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1098

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.09.09, 07:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Koç Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009

Koç Burcu Aylık Yorumu
Aşk ve İlişkiler
26 Ağustos – 20 Eylül tarihleri arasında etkili olacak Venüs gezegeninin Aslan burcu seyri, siz Koçlar açısından aşkı teninizde doyasıya hissetmek ve aşkın tatlı rehavetiyle kendinizden geçmek istediğinizin işaretidir. Venüs çoğunuzun bildiği gibi, aşkın birebir işaretçisi sayılan bir gezegendir. Daha geniş anlamıyla, sadece karşı cinsle kalmayıp, hayatın tüm güzelliklerini yüreğimizin içinde hissetme biçimimiz, ilişkilerimiz ve sevgi alışverişimizin de göstergesidir. Venüs Aslan burcu seyirlerinde genellikle egonuz daha ön plandadır. Yani, ben değil aşk benim peşimden koşsun şeklinde düşünebilirsiniz. Kendinizi oldukça özel, hatta gereğinden fazla etkili ve elde edilmesi zor olan nadide biri kişi olarak görmeniz ve ifadelendirmeniz mümkündür. İlişki kurma biçiminiz böyle bir enerji altında genelde sıcak ve oldukça sempatiktir. Sosyal ilişkilerinize fazlasıyla önem verir, bulunduğunuz alanda ilgi çekmekten hoşlanabilirsiniz. Üzerinde şeytan tüyü mü var nedir diye hakkınızda konuşulduğu, birçoklarının sizi, gizlice kıskandıkları bu dönemde öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta ilişkilerinizde seçici olmaktır. Çünkü ciddi ilişkiler evinizde 6 Eylül tarihinde geri hareketine başlayacak ve gölgeli günleriyle beraber 25 Eylüle kadar devam edecek Merkür transiti, gerek ilişkisi olanlar ve gerekse yeni ilişkiye başlayacaklar açısından, yenilik anlamındaki her türlü kararın mercek altına alınması ve beklemede kalınmasının doğru olduğunu göstermektedir. Ancak bu inceleme yapıldıktan sonra karar verilebilir.
6 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında devam edecek Merkür geri hareketini iki bölümde incelemek gerekiyor. Birinci bölüm 6-17 Eylül arasında Terazi burcunda ciddi ilişkilerinizle alakalı yaşam evinizde etkili olacaktır. Bu tarihler arasında, karşı cinsle olan yakınlaşmanız, evliliğiniz, uzun süredir devam eden ilişkiniz konularında partnerinizle veya ilişkiniz yoksa karşı cinsle olan iletişiminizle ilgili olarak, bir yandan kendinizi, diğer yandan partnerinizi ve tümüyle ilişkinizi gözden geçirmeniz ve nasıl bir işbirliğinde bulunmanız, arzularınızı nasıl ortaya koymanız, bundan sonrası adına neler yapmalısınız sorularına cevap bulmak amacıyla geriye çekilerek gerçekçi bir şekilde düşünmek anlamındadır.
Beraberliğinde sorun olan çiftler açısından geri hareket aslında zorlu gibi görünse de, ilişki terazisinin kefelerini dengeye oturtmak açısından son derece olumludur. Belki iletişimsel olarak durgunluklar yaşanabilir. Kutuplaşma yüzeysel konuşmalarla beslenebilir. Oysaki yapılması gereken, gerek siz ve gerekse partnerinizin bu devrede olabildiğince gerçekçi hareket etmesi, sakin ve ılımlı bir şekilde durumu anlamaya çalışmasıdır. Artık bencil düşünmek, olayları manipüle etmek son derece yanlıştır. Ne siz ne de o, birbiriniz üzerinde denetim uygulamak, baskı kurmak yerine, farklı düşüncelerinizin neden olduğu ayrımlar üzerinde iki medeni insan gibi oturup konuşmanız ve yüzleşmelerde bulunmanız gerekir. Çünkü bu çatışmalarınız devam ettiği müddetçe anlaşmanız ve huzurlu bir ilişki yaşamanız mümkün değildir. Beraberliğinizle ilgili problemlerin ardında yatan nedenleri elele tespit edip, sen ve ben demeden, biz olmak adına yanlışlarınızı ortaya koyabilirseniz ne ala. Tam tersine tartışmaları sürdürüp, gereksiz fevri dokundurmalar şeklinde birbirinizi kırmaya devam ederseniz bu devreyi olumlu değil, olumsuz şekilde değerlendirmiş olursunuz. O zaman da Merkür geri hareketinden dolayı böyle oldu demenizin anlamı yoktur. Bu zaman dilimi içinde evlilik, ciddi ilişki, düşünce alışverişinde bulunma, sadakat ve ilişkinizdeki güven konusunda dikkatli hareket etmek, durum iyiliğinize veya aleyhinize olsa dahi, sabırlı davranmak, herşeyi tüm ayrıntılarıyla gözden geçirmek en doğru yoldur.
Daha önceden evlenmeye karar verenler ve buna uygun planlamalarını yapan, hatta nikah tarihlerini alan çiftler açısından geri hareket dönemi sakıncalı değildir. Lakin aniden alınan bir evlilik kararı sakıncalı olabilir. Bu durum aranızdaki yanlış anlaşılmaların sıkça yaşanması anlamına gelir. Yine Merkür geri hareketi esnasında ayrılık kararı almak veya ayrılmak geçici bir durumdur. Böyle bir tatsızlık aranızda gerçekleşse bile sakin olunuz. Çünkü geri-ileri hareketi nedeniyle Ekim başında tekrar bu alanda ilerleyecek Merkür sorunlarınızı tekrar konuşmak için bir araya geleceğiniz anlamına gelir. Yani Merkür geri hareketinde ciddi anlamda kararlar vermek yerine, olan durumu mercek altına alarak düşünmek son derece yararlıdır. Algılamanın gayet yüksek olduğu böyle zamanlarda, ilişki anlamındaki sorunlarınızı farklı şekilde ele almanızı sağlayacak noktalar tespit etmeniz mümkündür. Bu noktalar çözüm bulmanız açısından etkileyici olabilir. Bir önemli konu ise kesinlikle üzerinde önemle durulması gerekiyor. Geri hareket esnasında karşınıza gayet etkileyici, sözel ifadesi ılımlı, kibar biri çıksa dahi, lütfen ani karar vermeyiniz. Geri hareket boyunca birbirinize yakından gözlemleyiniz. Hiçbir şeyin gözünüzü boyamasına izin vermeyiniz. Çünkü geri harekette karşımıza çıkacak kişi, istemeden de olsa, kendisine ait bazı gerçekleri sizden gizleyebilir. O nedenle dikkatli olmanızda fayda vardır.
23 Eylül sonrası Terazi burcunda ilerlemeye başlayacak Güneş gezegeni, Merkür geri hareketinin ardından oldukça etkileyicidir. Güneş astrolojik olarak Terazi burcunda etkisizdir. Çünkü Terazi burcu sen ve ben yerine -biz olgusuna önem verir. Oysaki Güneş egomuzun isteklerinin peşindedir. Durum böyle olunca kendi isteklerimizle, partnerimizin beklentileri arasında kalabiliriz. Bu enerjiyi ilişkisi mutlu olanlar açısından değerlendirdiğimizde partnerinizin, bilhassa ortaklaşa hareket etmek için elinden geleni yaptığı bir dönem olarak değerlendirebiliriz. Yani o ve siz, ilişkinizle alakalı her konuda huzurunuzu herşeyin üzerinde tutabilirsiniz. Birbirinize karşı uyumlu davranır, ilişkinize dışardan gelebilecek herhangi bir durum için elbirliğinde bulunabilirsiniz. İlişkisi olmayanlar açısından bu enerjinin anlamı, karşınıza kibar, kendisiyle barışık bir kişinin çıkması anlamına gelir ki, bu kişi sizinle ayrı görüşte olsa dahi, gayet zarif ve çekici biridir. İlişkisinde sorun olanlar açısından bu durum biraz daha dikkatli olmayı gerektiricidir. Eğer birbirinize karşı duyduğunuz aşk devam ediyorsa, böyle bir seyir altında yapılması gereken herşeyden önce ortaklaşa hareket etmeye çalışmaktır. Yani birlik ve beraberlik duygusu içinde her sorunun üstesinden gelmeniz mümkündür. Diyelim ki, sevginiz çoktan bitmiş ve neredeyse ayrılma safhasındasınız. Bu durumda partnerinizin üzerinizde hakimiyet kurmaya kalkışması ve bunu da gayet nazik bir biçimde yapması mümkündür. Tek yönlü ayrıcalıklar veya özel haklar isteyebilir, olayları kendi lehine değerlendirmeye kalkışabilir.
İş ve Kariyer
23 Ağustos-22 Eylül tarihleri arasında çalışma hayatınızla ilgili konularda etkili olacak Güneş gezegeninin Başak burcu seyri, gündelik iş hayatınızın yoğun temposunda yapılacak bir düzenleme ve yeni bir katılımın göstergesi olabileceği gibi, kimileriniz için iş hayatınızla ilgili bir stajyer dönemi, yeni bir işe girme ve deneyim yoluyla özgüven kazanma anlamına da gelebilir. Tabi ki yapılması gereken ayrıntıların üzerinde durmak, ılımlı yaklaşımlar içinde etrafınızdaki diğer insanlarla bağlantı kurmak ve özellikle 18 Eylül-28 Eylül arası yeni bir uygulama ve karar almaktan kaçınmanızdır. Çünkü o tarihlerde iş evinizde geri harekette olacak Merkür gezegeni durdurucu ve yavaşlatıcı bir yansımadır. Birazdan bu konuda geniş bir açıklama yapacağım. Güneşin Başak burcu seyrinde gündelik iş hayatınız başta olmak üzere uğraştığınız, hizmet verdiğiniz her alanda belirli bir düzen içinde, sistemli ve pratik hareket etmeniz gayet önemli. İhtiyaçlarınızın temini için daha özverili çalışmanız gereken bu süreçte sağlığınıza dikkat etmenizde oldukça faydalıdır. Bu dönem kendi performansınızı ölçmeniz bakımından önemlidir. Fiziksel canlılığınız, verimli iş gücünüz üzerinde etkili olan bu enerji altında, tüm ayrıntıları, sorunları veya kendiniz adına gerekli olanları kısaca herşeyi daha iyi tespit etme olanağı bulursunuz. Usta konumundaki kişilerin bilgilerinden yararlanabileceğiniz gibi, işinizde ehil hale gelebilmek için belirli bir eğitim programından da geçebilirsiniz. Kısaca 22 Eylül tarihine kadar devam edecek bu seyir sizin için hüner elde etme, beceri kazanma, ustalaşma ve yaşamın zorunluluklarıyla başa çıkmak adına dirençli olma zamanlarıdır. Gelelim Merkür geri hareketinin yansımalarına.
İş evinizin yönetici gezegeni Merkürün 18 Eylül-28 Eylül tarihleri arasında iş evinizde devam edecek geri hareketi, halkla ilişkiler başta olmak üzere, arabuluculuk gerektiren meslekler, organize halinde yapılan işler, eşle bağlantılı bir ortaklık, yakın çevreniz(kardeş, komşu veya tanıdık) insanlarla olan ilişki ve işleriniz adına beklemede kalmanız, planlarınızı yeniden gözden geçirmeniz, onarım süreci olarak adlandırılan bu dönemi daha faydalı bir şekilde değerlendirmeniz açısından değerlidir. Eğer halihazırda devam eden ortaklık işleriniz varsa, sistemin daha iyi çalışması adına yeni sezonda neler yapılacağını, sizin ve karşınızdaki muhataplarınızın isteklerini ve beklentilerini ortaya koyarak çözüm yolları için görüşmelerde bulunabilirsiniz. Fakat bu görüşmeler illaki sonuca bağlamak adına değil, sadece ayrıntılar ve göze çarpanlar hakkında istişarede bulunmak adına yararlıdır. Bulduğunuz saptadığınız herşeyi 28 Eylül sonrası yürürlüğe koyabilirsiniz. İleride sorunlar oluşmaması için ciddi bir şekilde karşılıklı konuşulmalı, eşit hak ve özgürlükler çerçevesi içinde hareket etmeye özen göstermelisiniz. Eğer yeni bir iş kurmayı, bir işe girmeyi düşünüyorsanız, yine aynı şekilde dikkatli incelemelerde bulunmak, fizibilite çalışmaları yapmak gayet faydalıdır. Benim önerim ise yeni bir iş için beklemede kalınması ve geri hareketin bitimi olan 28 Eylül tarihine kadar iyice düşünülmesidir. Sözleşmeli çalışanlar, geri hareket süresince daha dikkatli olmalı, gerginliklerden özellikle kaçınmalıdırlar. Bu süreçte sabırsız davranılmamalı, gecikmeler normal karşılanmalı ve geri hareketin bitiminde gelen haberlere göre bir yön tayininde bulunulmalıdır. Zaten yöneticiniz Mars gezegenin Yengeç burcunda ilerliyor oluşu da, sizin herhangi bir yönde karar almakta duygusal davranabileceğinizi göstermektedir. Yani durumlar henüz tam anlamıyla aydınlanmadığı için bekliyor olabilirsiniz. Mars Ekim ortalarında Aslan burcunda seyrine başladığında, ki bu seyir neredeyse 2010 yılının ortalarına kadar devam edecektir. Sizin amaçlarınız adına kendinizi güçlü bir şekilde ifade edebilmeniz açısından gayet etkileyicidir. Onun için lütfen Eylül ayı içinde sakin olunuz. Akışa ayak uydurunuz.
Para Konuları
26 Ağustos-20 Eylül Aslan burcunda ilerleyecek parasal kazanım evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin Aslan burcundaki seyri, sosyal yaşamın canlanmasını sağlayıcı bir etki yarattığından, farkında olmadan zevkleriniz için lüks harcamalarda bulunabilirsiniz. Hayattan ve kendinizden memnun kalabilmek, etrafınızdaki insanları etkilemek adına yaptığınız alışverişlerin daha sonra limitlerinizi oldukça aştığını görmek sizi etkileyebilir. Çocukları olanlar için bu dönem, okul harcamalarının en yoğun görülme zamanı olduğundan mecburen bütçenizin sınırlarını aşmanız mümkündür. Bu süreçte öncelikle, paylaşım konusunda kendinize dikkat etmeli, kim olursa olsun çıkarlarınızı korumaya özen göstermelisiniz. Spekülatif konularda özellikle temkinli olunuz. Borsa, şans oyunları, yatırım konularında karşınıza bazı fırsatlar çıksa da, iyice incelemeden, sonunu tam olarak görmeden paranızı çarçur etmemelisiniz. Bu süreçte sanatsal konular aracılığıyla kazanımlarınız olabilir. Bunları tutmalı, gerekli yerlerde kullanmaya özen göstermelisiniz. Gösteriş amaçlı veya aşk coşkunluğu altında yapılan harcamalar konusunda da dikkatli olmalısınız. Sizin eliniz oldukça açıktır biliriz. Lakin eğer bütçenizi aşacak olursanız, bundan en fazla sıkıntı çekecek kişi sizsiniz.
20 Eylül sonrası Başak burcunda ilerlemeye başlayacak para evinizin yöneticisi Venüs gezegeninin seyrinin bir haftalık kısmı Merkür geri hareketine rastlayacağından, doğal olarak maddi konularda iş ilişkilerinin gayet önemli olduğunu görmekteyiz. Venüs Başak burcunda düşük etkili bir enerjidir. Doğrular, yanlışlar, olması gerekenler konusunda fazla didikleyici ve eleştirel düşünmek mümkündür. Oysaki parasal kazanımlarınız, çıkarlarınız açısından akıllı olmak zorundasınız. İş hayatınızla ilgili tamamlanması gerekenleri, düşündüğünüz ve planladığınız girişimleri düzene koyabilmek için öncelikle etrafınızdaki insanlarla olan bağlantınızdan başlamak üzere, ılımlı bir alışverişte bulunmalısınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu, yaşamınızı daha huzurlu ve verimli geçirebilmek adına neler yapılabilir, neler olabilir ve siz patron konumunda olan kişilerle veya birlikte çalıştığınız kişilerle nasıl bir ortak nokta üzerinde anlaşabilirsiniz ve bu anlaşma maddi açıdan sizi nasıl rahatlatabilir, bunların düşünülmesi gerekmektedir.
Sürekli olarak birlikte çalıştığınız insanları eleştirmek, kusur bulmaya çalışmak veya gereksiz alınganlıklar yapmak yersiz olabilir. Ayrıca bu dönem iş arayan bir kişi iseniz, sevimliliğiniz, insanlarla olan diyalogunuz son derece önemli. Karşınıza çıkan fırsatlar maddi açıdan doyumlu gibi gözükse de yine de dikkatli düşünmek, araştırmak gerekiyor. İş ilişkilerinde aşırı gururlu davranmak yanlış olabileceği gibi, bencillik yapmak, işe uymamak, plansız ve düzensiz çalışmak, çatışmak, iş koşullarınızda yapılabilecek düzenlemelerde fikirlerinizi isyankar bir tarzda dile getirmek de bir o kadar olumsuzdur. Venüs Başak burcunda düşük bir enerjidir. Bu yüzden de maddi konularda sorunlarınız varsa özellikle kendinizi denetlemeniz sabırsız davranmanız mümkündür. Oysaki yapılması gereken, doğal yapınıza uygun olmasa da temkinli hareket etmektir. Hani bir söz vardır. Dimyada pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak diye. İşte aynı bu sözde olduğu gibi, daha büyük faydalar elde etmek için, kontrolünüzü kaybetmemeniz yararlıdır. Sizin haksızlıklara dayanamadığınızı biliyoruz ama şu var ki Eylül ayı mantıklı hareket etmenin ve sakin olmanın son derece önemli olduğunu göstermektedir. Yani gereksiz çıkışlar yapmanın zamanı değil.
Pozitif Enerjili Günler : 1-2-3-6-7-11-12-15-16-23-24-25-28-29-30
Zayıf Enerjili Günler :13-14-19-20-26-27
Aşkta En Şanslı Günler :15-16
Yeniay :6-7
(Ay gezegeninin Koç burcunda olduğu günlerdir. Sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)
Dolunay :19-20
(Ay gezegeninin Terazi burcundan geçtiği ve sizin burcunuzla karşıtlık yaptığı günlerdir. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)


astroloji@haberturk.com

--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
2009, aylik, burcu, koc, yorumu eylul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yengeç Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Yengeç 2 02.10.09 08:05
Yay Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Yay 0 21.09.09 07:35
Akrep Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Akrep 0 21.09.09 07:33
İkizler Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus İkizler 0 21.09.09 07:15
Boğa Burcu Aylık Yorumu/EYLÜL 2009 Okyanus Boğa 0 21.09.09 07:13


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2