tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > GÜNCEL HABERLER > Kültür-Sanat Haberleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Kültür-Sanat Haberleri Günlük,güncel kültür-sanat haberleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
936

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 10.11.10, 06:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz


Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 72. yıldönümünde tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerde törenler ve çeşitli etkinliklerle anılacak.


Ankara'daki ilk tören sabah Anıtkabir'de düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığındaki devlet erkanı, Büyük Önder'in 72 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.

Aynı anda tüm yurtta sirenler çalacak, bayraklar yarıya indirilecek ve saygı duruşunda bulunulacak. Anıtkabir, devlet töreninin ardından, vatandaşların ziyaretine açılacak.

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 72. yıldönümünde yarın, yurdun dört bir yanında düzenlenecek törenlerle sevgi ve özlemle anılacak. Büyük Önder'in yaşama gözlerini yumduğu saat 09.05'te tüm yurtta sirenler çalacak, saygı duruşunda bulunulacak.

Saat 09.05'te tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerimiz ile Anıtkabir'de gönderlerdeki bayraklar yarıya indirilecek, güneş batımına kadar bu şekilde tutulacak. Dolmabahçe Sarayı'nda "Atatürk'ün Odası"nda da saat 09.05'te tören düzenlenecek. Odaya çiçek buketlerinin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunulacak ve oda ziyarete açılacak.

Anma etkinlikleri düzenlenecek


Bisikletliler Derneği, "Atamızın Yolundayız" etkinliği kapsamında, 81 ilden 81 bisikletli ile 500 kilometre pedal çevirerek, 10 Kasımda Atatürk'ün huzuruna çıkacak. Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illerinden geçerek 10 Kasım Çarşamba günü Ankara'ya ulaşacak olan bisikletliler, aynı gün Anıtkabir'de Atatürk'ün huzuruna çıkacaklar.


Gazi Üniversitesi, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 72. yılında düzenleyeceği etkinliklerle anacak. Bu kapsamda rektörlük binası içinde "Atatürk Resimleri Sergisi" açılacak. Azeri Ressam Hikmet Beşirli ve Elanura Karayeva'nın hazırladığı yağlı boya sergide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamından kesitler sunuluyor. Hafta boyuncu açık kalacak sergi, ücretsiz gezilebilecek.

Atletizm Federasyonu, Ulu Önder Atatürk'ün ölümünün 72. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi Hipodrom Alanı'nda bir koşu düzenleyecek. İlköğretim okullu küçük kızlar ve küçük erkekler, ilköğretim okullu yıldız kızlar ve yıldız erkekler, lise ve dengi okullu genç kızlar ve genç erkekler, üniversite, akademi ve yüksek okullu bayanlar ve erkekler kategorilerinde yapılacak yarışlar, 1500 metre ile 6000 metre arasında değişecek.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında, 53 ressamın A.O.Ç. Müdürlüğüne bağışladığı yağlı boya resim çalışmalarından oluşan "Atatürk Evleri Yağlı Boya Resim Sergisi" 6 Kasımda açıldı.

En sevdiği operayla anılacak

Atatürk, askeri ataşe olarak genç yaşta gittiği Bulgaristan'da sevdiği, her bölümünü ezbere bildiği ve kimi zaman gözyaşları içinde dinlediği "Tosca" eşliğinde anılacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), Ata'nın ebediyete intikalinin 72. yıldönümü olan 10 Kasım'da, Ulu Önder için en sevdiği operanın konser versiyonunu seslendirecek.

Ayrıca Ankara Devlet Opera ve Balesi, yarın saat 12.00'de Opera Sahnesi'nde "Atatürk'ü Anma Konseri" düzenleyecek. Büyük Önder Atatürk'ün sevdiği şarkıların seslendirileceği konserde koroyu Mustafa Erdoğan yönetecek.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), "Atatürk'ü Anma Konseri"nde Türk müzik dünyasının efsanelerinden ünlü piyanist İdil Biret'i konuk edecek. Samsun ve Antalya Devlet Opera ve Balesi de 10 Kasımda Atatürk'ü anma konseri gerçekleştirecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Atatürk'ü, ölümünün 72. yılında "Atatürk'ün Sesi" adlı eserin de sunulacağı özel bir programla anacak. İzmir'in iki sanat kurumu İZDSO ve İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 10 Kasım Atatürk'ü Anma özel etkinliği olarak, Sabri Tuluğ Tırpan'ın yazdığı "Kahraman Türk Kadınları" oratoryosunun dünya prömiyerine imza atacak.



haber365.com
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
aniyoruz, ataturku, buyuk, onder


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Önder İsminin Anlamı ve Açıklaması - Önder Adının Anlamı ve Açıklaması - Önder İsmini Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 1 22.11.21 17:42
78. Büyük Atatürk Koşusu - 78. Büyük Atatürk Koşusu Koşuldu Kartal Güncel Haberler Aktuel 0 27.12.13 21:22
Rüyada Önder Görmek - Rüyada Önder Görmek Açıklaması ve Yorumu - Önder Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 04.01.13 00:33
Seda Önder Resimleri - Seda Önder Fotoğrafları - Seda Önder Resim - Seda Önder Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 01.09.12 22:14
Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz Güllü Güncel Haberler Aktuel 0 10.11.08 08:30


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:08 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2