tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Kuşlar
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Kuşlar Kuş türleri hakkında genel bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Penguen (Sphenisciformes)-Penguenler Hakkında Genel Bilgi-Penguen Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4593

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.05.10, 20:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Penguen (Sphenisciformes)-Penguenler Hakkında Genel Bilgi-Penguen Resimleri

Penguen (Sphenisciformes)-Penguenler Hakkında Genel Bilgi-Penguen Resimleri



Penguenler (Sphenisciformes)

Penguen, Spheniscidae familyasını oluşturan, uçamayan, dimdik durabilen, perde ayaklı deniz kuşlarıdır.

Bilimsel Sınıflandırma
Alem: Animalia (Hayvanlar)
Şube: Chordata (Kordalılar)
Sınıf: Aves (Kuşlar)
Takım: Sphenisciformes - Penguenler Sharpe, 1891
Familya: Spheniscidae Bonaparte, 1831
Cinsler Aptenodytes Eudyptes Eudyptula Megadyptes Pygoscelis Spheniscus
Penguenler uçamayan deniz kuşlarıdır. Pulsu tüylerle kaplı dar kanatları uçmak yerine yüzmeye uyarlanmıştır ve fokların ya da balinaların yüzgeç ayaklarına benzer. Gövdelerinin iyice gerisine yerleşmiş geniş perdeliayakları üzerinde dimdik dururlarken hizmete hazır garsonları andırırlar. Salıntılı yürüyüşleri de dikkat çekicidir.
Penguenlerin tümü güney yarıküredeyaşayan birçok türü vardır. İçlerinden önemli bir bölümü Antarktika'da ve en güneydeki adalarda yaşar. En kuzeyde rastlanan penguenler ise tam ekvatorda yer alan Galâpagos Adaları'nda bulunur.

Panguenler birey sayısı yüz binlere ulaşabilen büyük topluluklar halinde yaşar ve ürerler. Karadatüm beceriksizliklerine karşılık, suyun yüzeyinde ve altında hem çok hızlı, hem de uçan bir kuşun zarif görünüşünü andırır güzellikte yüzerler. Keskin ve sivri gagaları peşlerine düştükleri balıkları kolayca yakalayabilmelerini sağlar. Karada dik bir eğimle karşılaşıncakarınlarının üstüne yatıp ayaklarıyla yeri iterek kaymalarına oldukça sık rastlanır. Penguenlerin doğal düşmanı pek yoktur. Ama bazen suda yüzerken yırtıcı pars foklarına yem olurlar.

İmparator penguenden sonra en iri tür olan kral penguen (Aptenodytes patagónica) daha kuzeye yayılmıştır. Boynundaki lekenin biçimiyle önceki türden ayırt edilebilir.
İmparator ve kral penguenlerin üreme davranışları son derece ilginçtir. Üreme döneminde dişininyumurtladığı tek yumurtayı nöbetleşerek ayakları üzerinde tutan eşler, aynı zamanda karınlarından sarkan deri uzantısıyla da örterek sıcak tutarlar. Yumurtadan çıkan yavru da bir süre erişkinlerin ayaklarının üzerinde kalarak soğuktan korunur.

Öbür penguenler kayalık adalarda üreyip yumurtalarını yerdeki ya da kayaların arasındaki oyuklara bırakırlar.Ya ot parçalarından kaba bir yuva yapar ya da yuvayı küçük taşlarla döşerler.

Tepeli penguenler (Eudyptes cinsi) Antarktika kıyılarından Güney Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda ve Güney Amerika'da Patagonya kıyılarına kadar, ayrıca Hint Okyanusu ile Atlas Okyanusunun güneyindeki adalara yayılmıştır. Bu grubu oluşturan penguenler tepelerinin iki yanındaki sarı tüylüsorguçlarıyla dikkat çeker. Sakallı penguen (Pygoscelis antárctica) Antarktika çevresindeki denizlerde ve Büvük Okyanus'un güneyinde yaşar. Adını, kulaklarından başlayıp çenesinin altından geçen siyah ince bir çizgiden alır.

Güney Afrika kıyılarında bulunan gözlüklü penguenin (Spheniscus demersus) göğsünden başlayıp gözleriniaşarak gagasına uzanan beyaz bir çift şeridi vardır. Karadayken çıkardığı anırmayı andıran sesinden ötürü "eşek pengueni" olarak da bilinir. Bu penguenler yumurtalarını açtıkları uzun tünellere bırakırlar. Gözlüklü penguenlere benzer birkaç tür Güney .Amerika'nın batı kıyılarında ve Galápagos Adaları'nda yaşar. En küçük penguentürü olan küçük mavi penguen (Eudyptıda minar) Avustralya ve Yeni Zelanda çevresindeki denizlere yayılmıştır. Bu türün boyu yaklaşık 40 santimetredir.

Adelie pengueni (PygoscelLs adeliae) Antarktika'da yaygın biçimde görülen küçük yapılı türlerarasındadır. Yalnız Adélie pengueni ile imparator penguen Güney Kutbu'na ulaşabilen türlerdir.
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgipenguen, genel, hakkinda, penguen, penguen fotoğrafları, penguen resimleri, penguenler hakkında genel bilgi, penguenlerin bilimsel sınıflandırması, resimleri, sphenisciformespenguenler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Emu (Dromaius novaehollandiae)-Emu Kuşu Hakkında Genel Bilgi ve ve Resimleri Fenci Kuşlar 1 02.02.17 20:43
Örgüyle Penguen Yapılışı Okyanus Ev Dekorasyonu ve Aksesuarlar 0 27.09.13 22:45
İngilizce Hayvan Tanıtımı Penguen - Penguen İngilizce Tanıtımı SERDEM İngilizce 0 30.03.11 20:12
Akbaba (Aegypiinae, Cathartidae)-Akbabalar Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 09.04.10 05:06
Manisa-Kırkağaç Anadolu Teknik Lisesi/Hakkında Genel Bilgi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 03:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2