tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Hayvanlar Dünyası > Memeliler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Memeliler Memeli canlı türleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Goriller (Gorilla)-Goriller Hakkında Genel Bilgi-Goril Resimleri
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3327

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 05.04.10, 02:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Adana
Mesajlar: 1.470
Konular: 1448
Puan Grafiği
Rep Puanı:9173
Rep Gücü:0
RD:Fenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond reputeFenci has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 51
215 Mesajına 807 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Goriller (Gorilla)-Goriller Hakkında Genel Bilgi-Goril Resimleri

Goriller (Gorilla)-Goriller Hakkında Genel Bilgi-Goril Resimleri



Goriller (Gorilla)

Goril (Gorilla), büyük insansı maymunlar'ın en büyüğüdür. Ağır ve, geniş yapılıdır. Ayakta durduğu zaman, sok uzun olan kollan baldırlarının yan yerine kadar iner. Çok iri bir erkeğin 300 kilo gelmesi mümkündür; mamafih 200 kiloyu geçenleri azdır. Gorü'ln boyu 1.65 metreyi bulmakta, kollan açıkkenellerinin arasındaki uzaklık bazan 2.40 metreye ulaşmaktadır. Arslan bile böyle kudretli bir yaratıkla kavgaya tutuşmaktan kaçınacağından, gorilin tabiî düşmanı yoktur.

Goril, vücudunun büyüklüğüne ve köpek dişlerinin korkunçluğuna rağmen, bir hücuma hedef olmadıkça tehlikeli değildir. Meyva ve sebze ile beslenmekte, hiç bir zaman karnını doyurmak için başka hayvanları öldürmemektedir.Bu büyük gereçk maymunun kadınlar, ve çocukları da kaçırdığı yalandır. İnsanlarla karşılaşmaktan daima kaçınır.

Dişi goril en ufak bir tehlike belirtisi karşısında hızla geriler. Erkeği bunun üzerine yerinden kalkar ve gözlerinde korkunç bir parıltıyla düşmanına bakar, arkasındanyumruklariyle göğsünü döverek korkunç bir kükreme salıverir. Sert havlamalarla başlıyan bu ses, gırtlağından kopan derin 'bir gürlemeyle son bulur. Tecrübeli göril avcısı son dakikada ateş etmesi gerektiğini bilir. Zira kurşun hedefini bulamadığı takdirde, canavar derhal üzerine saldıracaktır. Gelgelelim, en kuvvetli insan bile goril'e karşıkoyamaz. Bu canavar, korkunç tırnaklarla silâhlı elinin bir vurusuyla düşmanının barsaklarını yere döker, göğsünü deşer, yahut kafatasını parçalar. Goril'in saldırısına uğrayan

kimse, ne silâhını tekrar doldurmaya, ne de kaçmaya vakit bulabilir. Bu maymun gençkenbüe fevklâde kuvvetlidir. İki buçuk yaşında bir gorili dört kişi zor zaptedebilir.

Goril sürüleri:
Goril sürüsü sadece ailenin üyelerinden: Yetişkin bir erkek, bir veya iki dişi, yavruları ve birkaç genç goril'den müteşekkildir. Hepsinin sayısı ekseriya altıyı geçmez. Sürü, arasına yabancı kabul etmez, bununla beraber bazan yîyeeek ararkengorillerin biraraya geldikleri görülür. Göçebe olan goriller her gece bir yerde kamp kurarlar, sabaha ise tekrar yola düzülürler.

Goril, geceleyin uyumak için kendine kaba saba bir yuva hazırlar. Gençlerle bazı dişiler ağaçlara tırmanır ve geceyi orada geçirirler. Fakat yetişkin erkekler bazan tırmanamıyacak kadar ağır olduklarından, aşağıda kalırlar.Bu arada bir ağaca arkalarını verir ve yapraklardan, irice dallardan meydana gelmiş bir yuvanın üzerine yerleşirler.

Gündüzün gorillerin hayatı hemen tamamiyle yerde geçer. Genel olarak parmak eklemlerine dayanarak dört ayak üzerinde yürürler. Vakit vakit art ayaklarınınüzerine kalkarak bu vaziyette kısa bir mesafe katettikleri de olur. Koşarken, vücutlarının bir yanındaki kol ve bacak sırtlandaki gibi bir arada hareket eder.

Konu SERDEM tarafından (05.04.10 Saat 03:57 ) değiştirilmiştir..
Fenci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgigoril, genel, gorillagoriller, goriller, hakkinda, resimleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Emu (Dromaius novaehollandiae)-Emu Kuşu Hakkında Genel Bilgi ve ve Resimleri Fenci Kuşlar 1 02.02.17 20:43
Goril Resimleri ASYA Hayvan Resimleri 2 21.11.13 18:33
Rüyada Goril Görmek - Rüyada Goril Görmek Açıklaması ve Yorumu - Goril Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 11.01.13 03:24
Akbaba (Aegypiinae, Cathartidae)-Akbabalar Hakkında Genel Bilgi ve Resimleri Fenci Kuşlar 0 09.04.10 05:06
Manisa-Kırkağaç Anadolu Teknik Lisesi/Hakkında Genel Bilgi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 03:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2