tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Meslekler Rehberi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Meslekler Rehberi Meslekler Rehberi,Meslek Seçimi,Meslekler hakkında bilgi,Mesleklerin Özellikleri,Meslek Seçimi...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Anne Yardımcılığı - Anne Yardımcılığı Hakkında Bilgi - Anne Yardımcılığı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
786

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 26.02.14, 23:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Anne Yardımcılığı - Anne Yardımcılığı Hakkında Bilgi - Anne Yardımcılığı

Anne Yardımcılığı - Anne Yardımcılığı Hakkında Bilgi - Anne Yardımcılığı Mesleğinin Özellikleri


Au Pair - Anne Yardımcılığı

Au Pair

Au Pair; kelime anlamı ile anne yardımcılığıdır. Bir uluslararası kültürel değişim programıdır.

Au Pair programında amaç; gençlerin farklı ülkelerdeki bir aile yanında kalarak, o ülkenin dilini ve kültürünü öğrenmesidir.
Tüm Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarında vatandaş olan gençler Au-Pair programına katılabilmektedir. Türkiye, Avrupa Birliği'ne üye başvurusunda bulunduğu ve bir NATO Ülkesi olduğu için Au Pair programına dahil edilen ülkeler arasında yer almaktadır.

Au Pair ailenin bir üyesi olarak kabul edilir ve genel olarak günde 5, haftada 25 saat anneye yardim eder ayni zamanda 2 akşam babysit (çocuklarla akşam/gece birlikte evde kalmak) olur. Genellikle evi ve kendi odasını temiz, düzenli tutması için hafif ev isleri yapması ve çocuklarla ilgilenmesi beklenir. Au Pair, genelde bebek bakımından sorumlu değildir ve en az ana okulu ve üzeri yas gurubu çocuklarla ilgilenir. Bebek bakımı için ise konusunda eğitim almış adaylar istenmektedir.

Au Pair'lik, haklarınızı biliyorsanız ve tüm yabancı olduğunuz konularda bilgili olarak gidiyorsanız sizin için çok faydalı ve kariyeriniz için önemli bir dönem olacaktır. Hatta, adaylar, gidecekleri ülkeyi iyice tanıdıktan sonra vizelerini öğrenim vizesine çevirebilir ve meslek okullarında, halkla ilişkiler, yönetim, muhasebe, bankacılık, turizm vb. bir çok konuda devlet okullarında eğitim alabilir.

Yurtdışında eğitim yapmak ve bir süre yaşamak herkes için en büyük rüyalardan birisidir. Fakat, yurtdışında eğitim yapmak ve yaşamak oldukça pahalı ve zahmetlidir. Türkiye'deki ailelerin ekonomik durumu Batı ülkeleri standartlarına oranla düşük olduğu için her aile çocuğunu yurtdışı eğitime gönderememektedir. Günümüzde 3 aylık bir dil eğitiminin toplam maliyeti (okul, konaklama, yemekler, uçak bileti ve cep harçlığı dahil) en az 5,000 Amerikan Dolarını bulmaktadır. Bu kadar yüksek bir maliyeti yeni mezun ve ailesi orta gelir düzeyine sahip bir gencin karşılaması gerçekten güçtür ve 3 aylık bir sürede ne kadar yabancı bir dilin öğrenilebileceği ise belirsizdir. Tüm bu nedenlerle, Au-Pair'lik çok sayıda gence ve ailesine cazip gelmektedir. Güvenli bir ortamda 2 yıla kadar, hiçbir şey harcamadan kalıp, iyi düzeyde bir yabancı dil öğrenmek veya mesleki konuda bir sertifika veya diploma programı yapmak en mantıklı ve pratik çözüm olarak görünmektedir.

Au Pair Sisteminin Avantajları

Maliyetlerin oldukça düşük olması. Sadece danışmanlık ücreti, uçak bileti ve vize ücreti ödenir. Bu da yaklaşık 450-500 Sterlin civarındadır.
Au-Pair olarak yanında kalacağınız aile mutfak masraflarınızı karşılayacak ve haftada temel ihtiyaçlarınızı karışılayabileceğiniz bir ücret ödeyecektir. Bu nedenle Türkiye'deki ailenize yük olmayacaksınız.
Yurtdışında uzun bir süre yaşayarak dil ve yabancı bir kültür öğrenecek, yıllarca unutulmayacak arkadaşlıklar ve dostluklar kuracaksınız.
Au-Pair'lik sayesinde belki de yaşamınızda ilk kez kendi yaşamınızı şekillendirme ve kendi ayaklarınız üzerinde dikilme şansını bulacaksınız. Bu deneyim sayesinde kendi kararlarınızı alma ve inisiyatif kullanma yeteneği kazanacaksınız.

Yurtdışındaki yaşamınız ve edindiğiniz yabancı dil sayesinde Türkiye'ye dönüşünüzde daha kolay ve size uygun iş bulabileceksiniz.
Yurtdışı deneyiminiz ve edindiğiniz genel kültür sayesinde toplum içerisinde kendinize daha fazla güven duyacaksınız.

Au Pair'in Görev ve Sorumlulukları

Au-Pair olarak temel göreviniz ailenin çocuklarının ihtiyaçları üzerine yoğunlaşacaktır. Sizden ağır ev işleri yapmanız beklenmeyecektir. Fakat doğal olarak bazı ev işlerinde yardımcı olacaksınız. Toz alma, ütü, bulaşık, çamaşır ve alış veriş gibi. Au-Pairler çocuklar konusunda çok hassas ve titiz olmak zorundadırlar. Çocukları her şeyden önce tutmalı ve sorumlu olduğu saatlerde onlara büyük dikkat göstermelidirler. Aile içindeki özel kişisel harcamalar Au-Pair'e aittir. Özellikle telefon ve ekstra kişisel ihtiyaçlardan doğan mutfak ve giyim gibi alışverişler. Çocuklarla ilgilendiğiniz zamanlarda, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmalısınız. Diğer zamanlarda ise bu konularda aileyi rahatsız etmeyecek biçimde davranmalısınız.

Ailelerin Görev ve Sorumlulukları

Ev sahibi aile, sizi bir hizmetçi veya ücretli olarak değil, ailenin doğal bir bireyi olarak kabul etmeli, sizden ağır ev işleri istememelidir. Aile, gerekli donanıma sahip ve bir kişinin rahatlıkla kalabileceği bir odayı Au-Pair'e tahsis etmek zorundadır. Aile, Au-Pair'in beslenme, barınma, temizlik ve diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Aile, harçlığını (haftalık veya aylık) zamanında ve eksiksiz ödemek zorundadır. Aileler, yanlarında kalan Au-Pair'e kötü muamelede bulunamaz ve görevleri dışında çalıştıramaz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ailelerin görev ve sorumlulukları, anne, anne yardımcılığı hakkında bilgi, anne yardımcılığı mesleğinin özellikleri, anne yardımcılığı mesleğinin tanımı, anne yardımcılığı nasıl olunur, anne yardımcılığı nedir, au pair sisteminin avantajları, au pair'in görev ve sorumlulukları, bilgi, hakkinda, yardimciligi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Anne Görmek - Rüyada Anne Görmek Açıklaması ve Yorumu - Anne Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 1 22.08.19 16:43
Anne İle İlgili Kompozisyon Örneği - Anne Konulu kompozisyon Örneği - Anne Hakkında Nokia Kompozisyonlar 1 10.12.17 23:55
Anne Le Ny Resimleri - Anne Le Ny Fotoğrafları - Anne Le Ny Resim - Anne Le Ny Fotoğr Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 17.05.12 22:23
Anne Hathaway Biyografisi - Anne Hathaway Hayatı - Anne Hathaway Kimdir Eylül Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 12.12.11 17:59
Anne Curtis Biyografisi - Anne Curtis Kimdir - Anne Curtis Hayatı - Anne Curtis Yaşam Eylül Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 18.11.11 21:12


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2