tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Meslekler Rehberi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Meslekler Rehberi Meslekler Rehberi,Meslek Seçimi,Meslekler hakkında bilgi,Mesleklerin Özellikleri,Meslek Seçimi...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Metalurji Teknisyeni - Metalurji Teknisyeni Hakkında Bilgi - Metalurji Teknisyeni
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1256

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.03.14, 15:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Metalurji Teknisyeni - Metalurji Teknisyeni Hakkında Bilgi - Metalurji Teknisyeni

Metalurji Teknisyeni - Metalurji Teknisyeni Hakkında Bilgi - Metalurji Teknisyeni Mesleğinin Özellikleri



METALURJI TEKNİSYENİ



TANIM Metalürji teknisyeni, topraktan çıkarılan maden filizlerinin (cevherlerinin) işlenmesi, hammaddeye ve mamul maddeye dönüştürülmesi aşamalarında metalürji mühendisi ve teknikerine yardım eden kişidir.

GÖREVLER - Metalürji mühendislerinin yönetim ve denetimi altında cevherden metal ve malzeme üretimi aşamalarında çalışır, - Metal ve alaşımların fiziki özelliklerini araştırır, - Teknolojik amaçlara uygun olarak geliştirilen yeni alaşımların imalat ve işlenmesi aşamalarında çalışır, - Çeşitli madenlerin döküm (dökme demir, çelik döküm, alüminyum döküm, bakır döküm) işlemlerini yapar, - Maden ergitme ocaklarını çalıştırır, kalıp malzemelerini hazırlar, ergitilmiş madeni kalıplara dökerek döküm işlemini tamamlar, iş temizleme makinelerinde dökümü tamamlanan malzemeleri temizler.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Ergitme ocakları, ısıl işlem makineleri, Ph metre cihazı, - Basınçlı döküm makineleri ve savurma döküm makineleri, - Hassas elektronik terazi, - Ph metre cihazı, - Sertlik ölçme cihazı, - Metal mikroskobu, - Madenler (demir-çelik), demir olmayan malzemeler (alüminyum, bakır, kurşun ve alaşımlar), metal dışı malzemeler ( seramik, camlar, plastikler vb.).

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Metalürji teknisyeni olmak isteyenlerin; - Kimya ve Fiziğe ilgili ve bu alanlarda başarılı, - Bedenen güçlü ve sağlıklı bir yapıya sahip, - Kimyasal maddeler karşı alerjisi olmayan, - El ve parmak becerisine sahip, - Aşırı sıcak, kirli, tozlu, kokulu ve gürültülü ortamda çalışabilen kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Metalurji teknisyenlerinin çalışma ortamı aşırı sıcak, kirli, tozlu, kokulu ve gürültülüdür. Kişi, çalışırken metalurji mühendisleriyle, meslektaşlarıyla ve çalıştığı yerdeki diğer elemanlarla iletişim halindedir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Metalurji teknisyenleri, entegre demir-çelik fabrikalarında, çelikhanelerde, alüminyum, çinko gibi malzemelerinin üretiminin yapıldığı fabrikalarda, metallerden oluşturulan çeşitli alaşımların dökümünün yapıldığı dökümhanelerde, metal dışı malzeme üreten endüstri işletmelerinde, ısıl işlem tesislerinde, madeni eşya, makine imalatı ve taşıt araçları imalatı yapılan fabrikalarda çalışabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Metalürji teknisyenliği mesleğinin eğitimi Çok Programlı Meslek Liselerde verilmektedir. MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Çok programlı meslek liselerine; ilköğretim okulu mezunu ve okula giriş koşullarına uygun öğrenciler kayıt yaptırabilirler. Çok programlı liselerin 1. sınıfını bitiren ve ilgili mevzuata göre belirlenen başarı puanına ulaşan öğrenciler, kontenjan da olması halinde, 2. sınıftan itibaren teknik liseye devam edebilirler.

EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Metalürji Teknisyenliği eğitiminin süresi 3 yıldır. Eğitim süresince; ortak genel kültür dersleri yanında, işletmelerde beceri eğitimi altında atölye dersleri görmektedirler. Demir-çelik metalürjisi alanını seçenler, ergitme ocakları, haddecilik ve dökümcülükle ilgili konularda; alüminyum metalürjisi alanını seçenler ise, laboratuar ile alüminyum haddeciliği ve dökümcülüğü konularında eğitilmektedirler.

MESLEKTE İLERLEME Meslek liselerinin “Metalurji” bölümlerinden mezun olanlar, istedikleri taktirde, Endüstriyel Kalıpçılık, Hasat Sonrası Teknolojisi, Makine, Makine Yağları ve Yağlama Teknolojisi, Oto Boya Karoseri Doğrultma Teknikerliği, Sondajcılık, Tarım Alet ve Makineleri, Metalurji Malzeme, Gemi Makineleri, Otomotiv, Mekatronik, Metalografi ve Malzeme Muayenesi ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Gereken koşullara sahip oldukları takdirde yerleştirilebilirler. Ayrıca meslek liselerinin “Metalurji” bölümünden mezun olanlar ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) girip başarılı olmaları ve “Döküm Öğretmenliği”, “Metal Öğretmenliği” lisans programlarını tercih etmeleri durumunda ek puan almaları nedeniyle diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikle yerleştirilmektedir. Mezuniyet sonrası endüstri işletmelerinde çalışmaya başlayanlar yeterli kıdem başarı ve verimliliklerine göre ustabaşı olabilirler. BENZER MESLEKLER: Kimya teknisyeni, Dökümcü, Haddeci, Metalürji malzeme teknikeri.

BURS, KREDİ VE ÜCRET DURUMU Öğrenciler, işletmede beceri eğitimleri süresince, yaşlarına uygun asgari ücretin %30’undan az olmamak üzere işverenden aylık ücret alırlar. (3308 sayılı yasa gereği) İşletmenin sağladığı diğer sosyal olanaklardan yararlanırlar. Hastalık, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı devletçe sigorta edilirler. Eğitimleri süresince muayene ve tedavi masrafları Sosyal Sigortalar Kurumunca karşılanır. Eğitim sonrası kazanç, işletmelerin ücret politikalarına göre değişmekte ise de genellikle ilk işe girişte asgari ücret verilmekte, kıdeme, tecrübeye ve verimlilik derecesine göre artış kaydedilmektedir.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.01.17, 00:27   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Tuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 1.782
Konular: 1135
Puan Grafiği
Rep Puanı:3960
Rep Gücü:57
RD:Tuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond reputeTuna has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 174
122 Mesajına 291 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Metalurji Teknisyeni - Metalurji Teknisyeni Hakkında Bilgi - Metalurji Teknisyeni Mes

Metalurji Teknisyeni - Metalurji Teknisyeni Hakkında Bilgi - Metalurji Teknisyeni Mesleğinin Özellikleri

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Cömertlik ve yardım etmede akarsu gibi ol.

Şefkat ve merhamette güneş gibi ol.

Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.

Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.

Tevazu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.

Hoşgörülülükte deniz gibi ol.

Ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol.

MEVLANA CELALEDDİN RUMİ

Tuna
Tuna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgi, hakkinda, metalurji, metalurji teknisyeni, metalurji teknisyeni hakkinda, metalurji teknisyeni hakkında bilgi, metalurji teknisyeni mesleğinin özellikleri, metalurji teknisyeni mesleğinin tanımı, metalurji teknisyeni nasıl olunur, metalurji teknisyeni nedir, teknisyeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Makine Teknisyeni - Makine Teknisyeni Hakkında Bilgi - Makine Teknisyeni Mesleği SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:36
Mekatronik Teknisyeni - Mekatronik Teknisyeni Hakkında Bilgi - Mekatronik Teknisyeni SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:35
Matbaa Teknisyeni - Matbaa Teknisyeni Hakkında Bilgi - Matbaa Teknisyeni SERDEM Meslekler Rehberi 0 17.04.14 17:34
Uçuş Teknisyeni - Uçuş Teknisyeni Hakkında Bilgi - Uçuş Teknisyenliği SERDEM Meslekler Rehberi 0 16.03.14 22:27
Altyapı Teknisyeni - Altyapı Teknisyeni Hakkında Bilgi SERDEM Meslekler Rehberi 0 27.02.14 00:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:46 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2