tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > Msn Messenger > Msn Programları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Msn Space Hakkında Tum bilgiler - Msn Space Oluşturma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
876

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.08.08, 04:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Msn Space Hakkında Tum bilgiler - Msn Space Oluşturma

1) MSN ALANI (MSN SPACE) NASIL OLUŞTURULUR?
*Aşağıdaki flash animasyonda msn alanının nasıl oluşturulacağı tüm ayrıntılarıyla anlatılmaktadır.
Flash animasyonu izlemek için tıklayın! http://shiftdelete.net/site/videokur...et____swf.html
2) MSN ALANINIZIN HERKES TARAFINDAN GÖRÜNTÜLENMESİ İSTER MİSİNİZ?
Standart ayarlarda oluşturduğunuz msn alanınız sadece msn listenizdeki kişiler tarafından görüntülenebilir. Alanınızın herkese açık hale gelmesini istiyorsanız aşağıda yazılı olan aşamaları uygulamanız yeterlidir
a) Öncelikle kullanıcı adınız ve şifrenizle MSN Alanınıza giriş yaptıktan sonra “Settings” yazısına tıklıyorsunuz.
b) Bir sonraki aşamada karşınıza çıkan pencereden “Permissions” sekmesine tıklayın ve bu pencerede karşınıza çıkacak seçeneklerden “Public” seçeneğini seçin.
c) Son aşamada sağ altta bulunan “Save” tuşuna tıklayarak yaptığınız değişiklikleri kaydedin.
Bu aşamaları başarıyla gerçekleştirdikten sonra MSN Alanınız herkes tarafından görüntülenebilecektir.
not:daha fazla bilgi için http://spaces.msn.com/members/ygt alanına bakabilirsiniz
3) MSN ALANINIZDA HTML KODLARINI KULLANILABİLİR DURUMA GETİRMEK İSTER MİSİNİZ?
MSN Alanınıza (MSN Spaces), aşağıda sıralacağım adımları takip ederek her türlü HTML kodunu girebilirsiniz
a) Öncelikle alanınıza girdikten sonra sayfanızı düzenleyebildiğiniz ana sayfanın adresinin (linkinin) yanına &powertoy=sandbox kodunu yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
b) Sayfa yenilendikten sonra sayfanın sağ tarafında bulunan, önceden de aşina olduğunuz Customize tuşuna tıklayın.
c) Bu aşamadan sonra sayfanın sol tarafında bulunan Modules butonuna tıklayın ve açılacak olan pencereden Power Toy: Custom HTML yazısının yanında bulunan Add yazısına tıklayın.
d) Bu aşamadan sonra sayfanın sağ tarafında bulunan Save butonuna tıklarsanız aşağıda görmüş olduğunuz, her türlü HTML kodunu girebileceğiniz pencere ana düzenleme sayfanızda belirecektir.
4) MSN ALANINIZDA MÜZİK DİNLETTİRMEK YADA VİDEO SEYRETTİRMEK İSTER MİSİNİZ?
MSN Alanınıza (MSN Spaces), aşağıda sıralanan adımları takip ederek küçük boyutlu bir windows Media Player koyarak istediğiniz videoları görüntüleyebilir veya şarkıları dinletebilirsiniz.
a) Öncelikle alanınıza girdikten sonra sayfanızı düzenleyebildiğiniz ana sayfanın adresinin (linkinin) yanına &powertoy=musicvideo kodunu yazın ve ardından Enter tuşuna basın.
b) Sayfa yenilendikten sonra sayfanın sağ tarafında bulunan,”Customize” tuşuna tıklayın.
c) Bu aşamadan sonra sayfanın sol tarafında bulunan “Modüles” butonuna tıklayın ve açılacak olan pencereden “Power Toy: Windows Media Player” yazısının yanında bulunan “Add” yazısına tıklayın.
d) Bu aşamadan sonra sayfanın sağ tarafında bulunan “Save” butonuna tıklarsanız oluşturmuş olduğunuz Windows Media Player�ın ayar penceresiyle karşılaşacaksınız.
e) Bu aşamada ise URL yazan kısma aşağıda belirtilmiş uzantılardan birine sahip görüntülemek istediğiniz video veya dinletmek istediğiniz parçanın linkini yazın ve ardından “Save” tuşuna basın.
***Önemli Not:Windows Media Player�ın desteklediği uzantılar şu şekilde; wav, avi, wma, wmv, mpg, mpeg, mp3
bu uzantılardan başka uzantı desteklemez.
not:daha fazla bilgi için http://spaces.msn.com/members/ygt alanına bakabilirsiniz
5) MSN ALANINIZA ZİYARETÇİ DEFTERİ EKLEMEK İSTER MİSİNİZ?
Aslında bunu yapmak sandığınızdan çok daha basit;
Öncelikle alanınızda (blog bölümünde), herhangi bir başlık (Ziyaretçi Defteri gibi) ismi girerek, altına da açıklamanızı yazarak;(örneğin:Kişisel sayfam hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim) sayfanızda yeni bir yazı oluşturun.Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra sayfanızın sağ üst köşesinde “Sign Out” isimli tuşun yanında bulunan “Preview My Space” yazısına tıklayın.Az önce oluşturmuş olduğunuz yazınızın sonunda bulunan alt kısma dikkat ederseniz, “Permalink” isimli tıklanabilir bir yazı göreceksiniz. Buraya tıklayarak karşınıza çıkan linki kaydedin,(bu linki daha sonra kullanacağız).Daha sonra tekrar sayfanın sağ üst kısmında bulunan “Sign Out” tuşu altında görebileceğiniz “Edit My Space” yazısına tıklayın.Bir sonraki aşamada sayfanızın yukarı kısmında, sayfa başlığınızın alt kısmında sıralanmış olan Home,Profile,Blog,Photos,Lists,Music başlıklarından “Lists”e girip yeni bir liste oluşturmak için “Create A List” yazısına tıklayın ve oluşturacağınız ziyaretçi defterinize vermek istediğiniz ismi girin.Bu adımdan sonra listenizi yaratıp, yönlendirileceğiniz sayfanın sol üst kısımlarında bulunan “Add Item” isimli yazıya tıklayın. Bunu yaptıktan sonra bu yazının altında üç tane kutucuk çıkacak bunlardan ilkine “Ziyaretçi defterime ulaşamak için buraya tıklayın” benzeri bir yazı yazdıktan sonra ikinci kutucuğa, “Permalink”e tıkladıktan sonra kaydetmiş olduğunuz linki yazın.Üçüncu kutucuğu ise boş bıraktıktan sonra, kutucukların yanındaki tuşu kullanarak liste oluşturma işlemini tamamlayın.Bu adımdan sonra yukarıda nerede olduğunu belirtmiş olduğum “Home” linkine tıklayarak oluşturmuş olduğunuz “Ziyaretçi Defteri”ni görebilir ve sayfanızda (sürükle bırak yöntemini kullanarak) istediğiniz yere yerleştirebilirsiniz. En son aşamada ise yapılan değişiklikleri yine sağ üst taraflarda bulunan “Save” (”Sign Out” tulu hizasında aşağılara doğru bir yerde bulunuyor) tuşuna basarak kaydedin.Böylelikle artık sizin de bir ziyaretçi defteriniz olmuş oldu.
şimdiden kolay gelsin
not:daha fazla bilgi için http://spaces.msn.com/members/ygt alanına bakabilirsiniz
6) BAŞKALARININ MSN ALANINDAN ALINTI YAPMAK
Çoğu insan başka sayfalardaki yazıları kendi MSN alanında yayınlarken, bahsi geçen sitedeki yazıyı kopyalayarak kendi sayfasında yazı yazdığı bölüme kopyalayarak yayınlıyor. Bu durumda alıntı yaptığınız kişinin emeğini göz ardı etmekle kalmıyor, aynı zamanda başkalarının düşünce ve yazılarını, kendi düşünce ve yazılarınız gibi hitap ettiğiniz kişilere sunmuş oluyorsunuz. Halbuki kopyalayıp yapıştırmaktan çok daha kolay bir biçimde, kaynak da göstermiş olarak başkalarının sayfasından alıntı yapmanız mümkün. Bunu gerçekleştirmek için gerçekleştirmeniz gereken adımlar oldukça basit:
a) Öncelikle kullanıcı adı ve şifrenizle MSN Alanınıza giriş yapın.
b) Ardından alıntı yapmak istediğiniz sayfanın ismini tarayıcınıza yazıp bu sayfayı açın.
c) Bir sonraki adımda açılan sayfada alıntı yapmak istediğiniz yazının sağ alt köşesinde bulunan “Blog it” yazısına tıklayın.
d) Bu adımdan sonra kendi sayfanızın giri girilen kısmında alıntı yapmak istediğiniz yazı çıkacak, bu aşamadan sonra “Publish Entry” butonuna tıklayarak kaynak gösterilmiş bir biçimde bu kişinin yazısını yayınlamış olursunuz
not:daha fazla bilgi için http://spaces.msn.com/members/ygt alanına bakabilirsiniz
7) MSN ALANINDA WİNDOWS MEDIA PLAYER’I KULLANMADAN MÜZİK DİNLETTİRMEK
MSN Alanınızda Media Player’sız Müzik Çalmak

Bunu HTML kodlarından olan kodu amacının dışında kullanarak yapmak mümkün. Aşağıdaki kodu, sayfanıza yazı yazmakta kullanıdığınız alanda tuşuna bastıktan sonra ilgili yere yazın ve daha sonra Parçanın Linkini Buraya Yerleştirin kısmını dinletmek istediğiniz parçanın linkiyle değiştirerek ve de istiyorsanız bunun dışında yazmak istediğiniz yazıları yazarak “Publish Entry” tuşuna basın.
Girilmesi gereken kod;
Bir örnek verecek olursak;
Bu aşamadan sonra ilgili linkteki parça sayfaya girildiğinde çalmaya başlayacak. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken bir husus var ki o da; siz yeni giriler girip parça linkinin bulunduğu yazınız aşağılara düştükçe, parçanızın o bölüm görüntülenmeden çalmayacağı.

MSN ALANINIZDA KİŞİSEL ARKA PLAN GÖRÜNTÜLERİ NASIL KULLANILIR?
Msn Alanınızda Kişisel Arka Plan Görüntüleri Kullanma
MSN Alanınızdaki yazılarınıza gireceğiniz HTML kodları ile istediğiniz resmi veya fotoğrafı arka plan görüntüsü olarak kullanabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz bu resme ait linki www.imageshack.us sitesini kullanarak elde etmeniz gerekiyor (tabiki başka siteler kullanarak da resimlerinize ait linkler elde edebilirsiniz). Bundan sonraki aşamada yapmanız gerekenler ise şöyle;
a) Öncelikle sayfanıza yazı yazdığınız “Blog” bölümüne gelin.
b) Bu adımdan sonra “Edit Blog Entry” sekmesinde (yazı yazdığınız bölümde) bulunan tuşuna basarak aşağıdaki kodları girin:
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bilgiler, hakkinda, msn, olusturma, space, tum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ağrı İlçesi Tutak Hakkında Genel Bilgiler - Tutak Hakkında Genel Bilgiler Kedi Ağrı 0 11.09.11 20:50
Space Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 0 29.08.08 01:18
MSN Space Online Webcam Yayınlamak Güllü Msn Programları 0 22.08.08 04:52
Space Tv yayını - Spacenizdan ücretsiz tv yayını fırsatı. Güllü Msn Programları 0 22.08.08 04:48
Space'ye Kar Yağdirin Hazan Msn Programları 0 09.04.08 04:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2