tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Pastalar ve Börekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Pastalar ve Börekler Pastalar ve börekler tarifleri,yapılışları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Arnavut Böreği - Arnavut Böreği Tarifi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1941

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.05.12, 19:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Arnavut Böreği - Arnavut Böreği Tarifi

Arnavut Böreği - Arnavut Böreği Tarifi



Malzemeler

Hamur İçin

1 kg un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
5 çay bardağı su

Bezelerin Arası İçin

½ margarin
1 çay bardağı ayçiçeği yağı

İç Harcı İçin

3 tane iri soğan
6-7 tane orta boy domates
4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
½ çay kaşığı tuz

Yapılışı
Öncelikle iç harcınızı hazırlayın. Bunun için soğanlarınızı iri küpler halinde doğrayın. Kabuklarını soyduğunuz domateslerinizi de küp küp doğrayın. Tavada kızgınlaştırdığınız sıvı yağ ile soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine domateslerinizi ve tuzunuzu ekleyin. Domatesler suyunu çekince (harç hafif sulu kalsın, tüm suyunu çektirmeyin) tavanızı ocaktan alıp domatesli harcı soğumaya bırakın.

1 kg unu derince bir kabın içine boşaltın. Unun ortasını havuz gibi açın. İçine tuzu ve 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağını koyun. Bir elinizle karıştırırken diğer elinizle ara ara suyu katın ve hamuru yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamurun üzerine nemli bir bez örterek hamuru 20 dak. dinlendirin.Bu arada margarini eritip ayçiçeği yağını içine katın ve ocakta 1-2 dak. kaynatın. Dinlendirdiğinizi hamuru 2’ye bölün. Her bir yarımı 12 bezeye bölün.

Tezgâhınızın bir bölümüne un serpin. Böldüğünüz bezeleri elinizde yuvarlayıp unlu tezgâha dizin. Yuvarlanmış bezelerden birini alıp avuçlarınız içinde bastırıp, arkalı önlü una bulayın. Merdane yardımı ile (merdaneye yapışırsa ara ara üzerine ve altına un serpin) fındık lahmacun büyüklüğünde, yani yaklaşık 15cm çapında açın. Açtığınız her bezenin üzerine margarin ve ayçiçeği yağı karışımından 1 yemek kaşığı kadar dökün. Ancak yağı kenarlara çok getirmeyin.

Bir beze açın sonra onu kenara alıp üzerine yağ sürün. İkinci bezeyi açın, ilkinin üzerine yerleştirin ve onun da üzerine yağ sürün. 6.bezeye kadar bu şekilde devam edin. Açmış olduğunuz 6.bezeyi açılmış olan 5.bezenin üzerine yerleştirdikten sonra üzerine yağ sürmeyin ve 6’lı grubu bir kenara koyun. Bu şekilde toplam 4 adet 6’lı grup yapın.

Böreği yapacağınız tepsinin içini margarin ile yağlayın. Tezgahınıza un serpin ve 6’lı gruplardan birini tepsinin ebadına gelene kadar merdane ile açın. (Teyzem bir yerden sonra açma işlemini elle yapıyor. Ben ne yazık ki bunu beceremediğim için merdane kullandım.)

Açmış olduğunuz hamur grubunu tepsiye yerleştirin. Hamurun kenarlarını çekiştirerek tepsinin kenarlarına yapıştırın.

Ardından margarin ve yağ karışımından 2-3 yemek kaşığı alıp kaşığın ucu ile hamurun üzerinde gezdirin. İkinci 6’lı grubu da aynı şekilde açıp ilkinin üzerine serin. Ardından domatesli iç harcı, hamurun üzerine dökün ve kaşık ile tepsinin tamamına yayın.

Üçüncü altılı grubu da açıp domatesli harcın üzerine serip yine bu hamurun üzerine de 2-3 yemek kaşığı yağ gezdirin. Sonuncu grubu da açıp tepsiye yerleştirdikten sonra tepsi kenarındaki hamurları parmağınız ile tabana doğru ara ara bastırın.

Yağ karışımını böreğin üzerine döküp 175C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Börek piştiğinde fırından çıkarıp üzerine elinizle su serpin ve kuru bir bez ile örtün. 15 dak sonra böreğinizi kesip yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun…
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Berfin Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
arnavut, arnavut böreği, arnavut böreği malzemeleri, arnavut böreği nasıl yapılır, arnavut böreği tarifi, arnavut böreği yapılışı, boregi, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
3 Renk Böreği - 3 Renk Böreği Tarifi - 3 Renk Böreği Tarifi Yapılışı ASYA Pastalar ve Börekler 0 15.07.14 00:23
İçli Köfte Böreği - İçli Köfte Böreği Tarifi - İçli Köfte Böreği Tarifi Yapılışı ASYA Pastalar ve Börekler 0 15.07.14 00:17
Rus Güzeli Böreği - Rus Güzeli Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 27.05.12 05:36
Sigara Böreği - Sigara Böreği Tarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 27.05.12 05:31
Mantarlı Paket Böreği Tarifi - Mantarlı Paket Böreği Yapılışı - BörekTarifi ASYA Pastalar ve Börekler 0 02.09.09 02:24


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:26 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2