tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Tatil/Gezi Rehberi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Tatil/Gezi Rehberi Türkiye'nin turistik mekanları,Türkiye de gezip görülmesi gereken turistik mekanlar... Tatil rehberi,tatil mekanları,tatil köyleri,oteller,moteller,kış tatili,kayak merkezleri,kaplıcalar,dinlenme tesisleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Altınoluk Hakkında Bilgi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1639

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.06.08, 14:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 425
Konular: 410
Puan Grafiği
Rep Puanı:2520
Rep Gücü:20
RD:Admin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 46
27 Mesajına 153 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Altınoluk Hakkında Bilgi

Altınoluk


Altınoluk, mitolojide (IDA) diye geçen, bugünkü adi ile Kazdağı'nın güney yamaçları ve Edremit Körfezi'nin kuzeyinde kurulmuş mavi ile yeşilin birbirine karıştığı ender güzellikleri sinesinde toplamış şirin bir belde merkezidir. E-24 karayolu üzerinde bulunan Altınoluk, Çanakkale'ye 110, İzmir'e 225, bağlı bulunduğu il olan Balıkesir'e 115, ilçe merkezi Edremit'e 25 km. uzaklıktadır.

22.000 hektar alanı kaplayan yüzölçümünün 15.000 hektarı ormanlık alan, 2.000 hektarı planlanmış alan olup geriye kalan bölümü de zeytinliklerle kaplıdır.
1923 yılında bucak olan Altınoluk, 1957 yılına kadar muhtarlıkla yönetilmiştir. Bu arada 1923 yılına kadar il olarak Çanakkale'ye, ilçe olarak da Ayvacık'a bağlı kalmıştır. 1923 yılından sonra ise il olarak Balıkesir, ilçe olarak Edremit'e bağlanmıştır. Bucağa bağlı olan köyler, Narlı, Doyran, Avcılar, Kavlaklar, Tahta kuşlar, Arı taşı ve Avcılar üzerindeki Kızıl çukur obalarıdır.

1957 yılında kasabada belediye kurulup kurulmaması yolunda halk oylaması yapılmış, halkın istemi belediye kurulması yönünde belirlenince, ayni yıl belediye kurularak çalışmalarına başlamıştır.

Belediye kurulması ve turizm hareketlerinin giderek hızlanması sonucu hızlı bir kalkınma süreci yasamaya başlayan Altınoluk'ta 1960 yılından itibaren yapılaşmalar da hızlanmıştır. Öyle ki 1960 yılından 1998 yılına kadar daire ve müstakil ev olarak 21.742 konut ve 2.237 is yerine inşaat ruhsatı verilmiş olup bunlar emlak vergisine tabi olanlardır. Büyük bir bölümün de inşaatı sürmektedir. Oysa 1960'lı yıllarda Altınoluk 450 haneden ibaretti. Sonuç olarak ta, 1960'larda 2000 olan nüfus 1997'de 10.000'in üzerine çıkmıştır. Bu yerleşik nüfus olup yaz aylarında ise bu nüfus 200.000 ulaşmaktadır.
NASIL GİDİLİR?
Altınoluk'a İstanbul'dan Bursa-Balıkesir-Havran üzerinden gidebileceğiniz gibi, Tekirdağ-Çanakkale yolunu da tercih edebilirsiniz. Bu yol manzarası güzel trafiği az ve 450 kilometre. İstanbul-Kınalı arası otoyolu kullananlar Tekirdağ'dan Keşan'a sonra da Gelibolu'ya gelecekler. Buradan Lapseki'ye veya Eceabat'tan Çanakkale'ye karşıya geçmek için Feribotlar saat başı kalkıyor. Truva'dan, Edremit Körfezi'ne inerken Altınoluk sizi karşılıyor. Aynı yolu otobüsle almak isteyenler Pamukkale, Uludağ, Kamil Koç, Akçay veya Metro Turizm'in seferleriyle gelebilirler. Altınoluk'tan Edremit'e Assos'a sefer yapan minibüsler var. Yazın ayrıca Ayvalık, Bergama, Truva, Assos, Babakale gibi tarihi noktalara düzenlenen turlara da katılma imkanınız bulunuyor. Kazdağı'na çıkmak için Orman İdaresi'nin yaptığı toprak yolları jeep türü araçlarla aşmak gerekiyor. Şahinderesi Kanyonu'nun girişine gitmek için sırtınızı denize çevirip Altınoluk merkeze girişte belediye karşısındaki sokaktan girerseniz Kocaçay yoluna Değirmen mevkiine geleceksiniz. 1 kilometre sonra kanyon girişindeki zeytin ağacı gölgesindeki otoparka aracınızı bırakabilirsiniz.
Yeni yol çalışmaları sayesinde İstanbul'dan çıkanlar daha geniş ve rahat bir güzergahda yol alıyorlar. Kınalı çıkışından itibaren yeniden düzenlenen Keşan kavşağına, sonrasında büyük bölümü bitirilmiş tek yönlü yolu kullananlar, Gelibolu yönünde aynı konforla ulaşıyorlar. Çanakkale geçişi sonrası Küçükkuyu, Altınoluk, Edremit güzergahı yeni şerit ilaveleri ile neredeyse uçak pisti haline getirilmiş görünüyor.
Bursa yönünden gelenler ise büyük bölümü bitirilen Mudanya yol ayırımına kadar otoyolu kullanabiliyorlar. Bursa'nın İstanbul çıkışı son düzenlemeyle alt geçit kullanımıyla kent çıkışına bağlanıyor.


Ne yenir?
Körfezin incisi sardalya balığı. Mare Monte Oteli bahçesinden daha filizken toplanıp derin dondurucuda saklanan asma yapraklarına sarılan sardalyalar, yılın her mevsiminde yenilebiliyor. Fener balığı buğulama, kalamar dolma, börülce suyuna tarhana çorbası ve diğer yemekler, Aycan hanımın gözetiminde hazırlanıyor. Altınoluk'ta mutlaka uğranması gereken yerlerden biri de, "Dondurmacı Vardar". Yıllardır bozmadığı kalitesi ve 70'e yakın dondurma çeşidi ile doğal meyvelerden dondurma yapan Neco'nun özellikle sakızlı ve tarçınlı dondurması damakta tat bırakıyor. Akşamları Kazdağları'ndaki alabalık restoranları ve Altınoluk sahilindeki çay bahçelerinde dinlenebilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Mesajınızda:


-> Mail Adresinizi verirseniz,
-> Konuyla alakasız yorum yaparsanız / Konuyla alakasız bir soru sorarsanız,
-> Amaçsız, içinde paylaşım olmayan, saçma konular açarsanız,
-> Üstüste mesaj yazarsanız ( Flood yapmakda denir),
-> Küfür ederseniz,
-> Konuyla alakasız bir başlık atarsanız,
-> Mesajınızın tamamını büyük harfler veya puntolar kullanarak yazarsanız,


Mesajınız SİLİNİR ayrıca siz BANLANIRSINIZ.





Admin
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
altinoluk, bilgi, hakkinda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Altınoluk Öğretmenevi Adresi ve Telefonu - Altınoluk Öğretmenevi İletişim Adresi ve T Tolga Balıkesir 0 31.03.13 00:41
Altınoluk Belediyesi Adresi ve Telefonu - Balıkesir Altınoluk Belediyesi İletişim Goeben Balıkesir 0 12.10.12 18:23
Altınoluk Köyü İlköğretim Okulu Yüksekova Hakkari - Hakkari Yüksekova Altınoluk Köyü Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 24.08.11 15:50
Altınoluk Necmi Şahin İlköğretim Okulu Edremit Balıkesir -Balıkesir Edremit Altınoluk Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 16.07.11 13:02
Manisa-Kırkağaç Anadolu Teknik Lisesi/Hakkında Genel Bilgi/Hakkında Genel Bilgi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 22.07.09 03:28


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2