tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Baklava
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
851

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.02.08, 23:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Baklava




Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişme süresi: 1 saat

Malzemeler
2 çay bardağı ince doğranmış badem
2 çay bardağı ince doğranmış fıstık
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı ezilmiş karanfil tozu
1 çay bardağı tereyağı
8 çok ince açılmış yufka

Şurup için:
3 bardak şeker
2 çay bardağı su
Yarım çay bardağı bal
2 yemek kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı vanilya

Hazırlanışı
Fıstık, badem, tarçın ve karanfili bir kasede karıştırın. Bir tepsiye eritilmiş tereyağı ile yağlanmış 2 yufkanızı yayın. Üzerine malzemenizi serpin. Yufkaları yağlayıp 2'şer kat yufka ve aralarda malzeme koyarak 4 kat tamamlayın. Yufkayı en üst katta bıçakla istediğiniz ölçüde karelere kesin. Kalan tereyağını da en üste döküp 1 saat kadar fırında pişirin. Üzeri kızarınca fırından alıp soğutun. Bu arada şeker, bal ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ilave edin. Sıcak sosu, soğumuş baklava hamurunun üzerine döküp emmesini bekleyin.



Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baklava


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Baklava Görmek - Rüyada Baklava Görmek Açıklaması ve Yorumu - Baklava Rüya Tab Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 20.03.13 00:57
Pudingli Baklava - Pudingli Baklava Tarifi ASYA Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 06.08.12 02:39
Baklava Güllü Ramazan Yemekleri-Tatlıları 1 29.07.10 19:15
Baklava Okyanus Nasrettin Hoca Fıkraları 0 20.11.08 07:24
Fıstıklı Baklava Güllü Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler 0 27.09.08 00:31


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2