tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) Türk ve yabancı tiyatrocuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ulvi Alacakaptan Biyografisi,Ulvi Alacakaptan Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1911

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.06.09, 22:46   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ulvi Alacakaptan Biyografisi,Ulvi Alacakaptan Hayatı

Ulvi Alacakaptan Biyografisi,Ulvi Alacakaptan Hayatı

Ulvî Alacakaptan (1949 - ), Tiyatro oyuncusu.

1949 doğumlu, İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi Şişli Yüksek Okulu İşletmecilik bölümü mezunu

1956 İlkokul ikinci sınıfta bir skeçte sahneye çıktı
1958 Sınavla İstanbul Radyosu Çocuk Kulübüne seçildi
1960-1967 Çeşitli okullarda oyunlar yönetti ve oynadı
1967-1971 Radyolarda reklam programları hazırladı, radyofonik skeçlerde oynadı.
1969-1971 Dostlar Tiyatrosu sınavını kazandı ve iki yıl eğitim gördü
1969-1978 Dostlar Tiyatrosu’nda Soruşturma Alpagut Olayı Abdülcanbaz Azizname , Sili’de Av Kerem Gibi Havana Duruşması Ortak, Ezenler, Ezilenler, Baş kaldıranlar Düşmanlar , Bitmeyen Kavga Sabotaj Oyunu Devrik Süleyman, İkili Oyun gibi oyunlarda oyunculuk, yönetmen yardımcılığı ve dramaturgluk yaptı.
1978-1980 İstanbul Şehir Tiyatroları’na konuk oyuncu olarak Ayak Bacak Fabrikası’nın başrolüyle katıldı. Ertesi yıl Beş Para Etmez Oyun’da rol aldı, Mahmut Gökgöz’le kurdukları Gönüllü Çocuk Oyunları Kolu için Sakarca’yı yönetti ve başrolünü oynadı.
1980-1984 Ferhan Şensoy’la Ortaoyuncular’ın kuruluşuna katıldı. İlk oyun Şahları da Vururlar’da Şah rolünü belirli aralıklarla dört yıl oynadı. Yine Şensoy’un Fırıncı Şükrü, Deli Vahap Nuri ve Ötekiler adlı sahne yazısında görev aldı. Kısa bir süre Tuncay Özinel Tiyatrosu’nda Ferhan Şensoy’un Bizim Sınıfın’da başrolü üstlendi.
1981-1983 Egemen Bostancı’nın Uluslararası Sanat Gösterileri’nde çalıştı.Gol Kralı Sait Hopşait, Sezen Aksu Aile Gazinosu, Hababam Sınıfı Müzikali Emel Sayın Neşe-i Muhabbet , Neşeli Kuklalar gibi gösterilerde yer aldı. Çatal Matal Kaç Çatal isimli çocuk şenliğinde sahneyi Adile Naşit, Altan Erbulak, Barış Manço gibi isimlerle paylaştı ve gösterinin yönetmenliğini üstlendi.
1985 Değistirdiği yaşam biçimine uygun olarak Çağrı Sahnesi’ni kurdu ve İbrahim Sadri’nin Aykırı Gece Karşılamaları adlı ilk oyunun ismini İnsanlar ve Soytarılar olarak değiştirerek sahneye koydu.
1986 Sanat Manata Karşı’da oyuncu, yazar ve yönetmen.
1987 Birlik Sanat Ürünleri A.S, Yönetim Kurulu Başkanı oldu.
1987-2000 Birlik Sanat A.S.ye bağlı Birlik Sahnesi’nde, Efendi Hayrettin, Süperstar, Başkasının Ölümü, Dünya Hali, Kara Geceler, Efendim, Garip Ama Türkiye, İşte Meydan İşte Şeytan, Kanal 900, Günümüz Güldürümüz, Meddah ve Yardakçıları, Kara Gecelerin İntikamı, Heybe, Ceberrut Kaynana, Çalamikrofon isimli oyunları yönetti, oynadı.
1994-1997 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı’na Gösteri Sanatları Merkezi isimli bir tiyatro okulu kurdu, Genel Sanat Yönetmenliği ve Politik Tiyatro hocalığını üstlendi. GSM de Fetih/Bir Gül Macerası ve N.F. Kısakürek’in Ahşap Konak isimli oyunlarının yönetmenliğini yaptı. Eşiktekiler Tiyatro Alaturka ve Büyük Hakikat oyunlarında süpervizör oldu.
2000 yazında Sancak Lines’in Türkiye-İtalya arasında sefer yapan Beauport adli feribotunda Stand Up gösterileri yaptı
2000-2001 sezonunda Birlik Sahnesi’nde Zartazurt isimli gösteriyi sahneye koydu ve oynadı. Somoyuncular’la Suç ve Gölge oyuncular’la Tek Gerçek isimli oyunlarda yönetmen ve oyuncu olarak çalıştı.
2001 yazında Sancak Lines’in Türkiye-İtalya arasında sefer yapan Sancak 1 gemisinde ekibiyle tiyatro gösterileri ve Animasyon yaptı
2001-2002 tiyatro mevsiminde Köyün Delileri isimli gösteriyi yazıp sahneye koydu Ahmet Yenilmez ile birlikte sahneyi paylaştı. Aynı yıl Oyunun Koyunu isimli çocuk oyununu yönetip çeşitli okullarda oynadı. Oyuncular Kulübü’nde Tarkan ile Türkan isimli oyunu yönetip oynadı.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
İpek Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
alacakaptan, biyografisi, hayati, ulvi, ulvi alacakaptan, ulvi alacakaptan biyografi, ulvi alacakaptan biyografisi, ulvi alacakaptan hakkında, ulvi alacakaptan hakkında bilgi, ulvi alacakaptan hayatı, ulvi alacakaptan kimdir, ulvi alacakaptan özgeçmişi, ulvi alacakaptan yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mehmet Ulvi Afşar Biyografisi - Mehmet Ulvi Afşar Kimdir - Mehmet Ulvi Afşar Hayatı Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 06.05.14 15:01
Ulvi İsminin Anlamı ve Açıklaması - Ulvi Adının Anlamı ve Açıklaması - Ulvi İsminin M Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 07.12.12 04:35
Ulvi Cemal Erkin Biyografisi-Ulvi Cemal Erkin Hayatı-Ulvi Cemal Erkin Kimdir? Metrix Diger Ünlülerin Biyografileri 0 15.08.09 14:31
Ali Ulvi Hünkar Biyografisi,Ali Ulvi Hünkar Hayatı İpek Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 21.06.09 13:36
Ali Ulvi Kurucu Hayatı (Biyografisi) Başak Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) 0 17.08.08 04:50


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:02 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2