tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Noktalama İşaretleri İle İlgili Test Soruları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2261

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Noktalama İşaretleri İle İlgili Test Soruları

NOKTALAMA İŞARETLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI 1
1. Aşağıdakilerin hangisinde kesme (‘) işareti doğru kullanılmıştır?
a) Nesrin’siz şuradan şuraya gitmem!
b) 1930’lu yıllarda İstanbul bir başka güzeldi.
c) Ayşen’ler Trabzon’dan dönüyormuş.
d) Aile’mizin yüz karası olan bu çocuğu Rıfat Bey sahiplendi.
e) Mersin’li bir ev arkadaşım vardı o yıllarda.

2. Aşağıdakilerin hangisinde iki noktanın ( kullanımı doğru değildir?
a) En sevdiğim uğraşlardan biri olarak: roman okumayı sayabilirim.
b) Uzay: Evreni kaplayan ve sonsuz olduğu sanılan boşluktur.
c) Salonda toplananlar: annem, babam, teyzelerim ve amcamdan ibaretti.
d) Kimler yoktu ki düğünde: akrabalar, arkadaşlar, komşular…
e) Durmadan mesaj üstüne mesaj çekiyor: bir de ismini açıklasa…

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde parantezle belirtilen yere noktalı virgül ( getirilemez?
a) Çok gençti () fakat kolay kolay yanlış yapmazdı.
b) Anneniz her istediğinizi yapar () sizi çok sever.
c) Kardeşimin önünde tek engel vardı () sınavlar.
d) Elini, yüzünü iyice yıkadı () havluyu alıp derisini kazırcasına sildi yüzünü.
e) Kitabı alabilirsin () yalnız üç gün içinde geri getireceksin.

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisindeki parantez içi boşluğa noktalı virgül ( getirilemez?
a) Bu yazarı okumalısın () onda kendinden çok şey bulacaksın.
b) Hiç olmazsa edebiyat kültürümüzü yükseltmeye bakın () dedi.
c) Herkes, büyük bir cezaya çarptırılacağını bekliyordu () ne var ki beklenen olmadı.
d) A. Hamdi Tanpınar () şiir, roman, hikaye türünde eserler vermiştir.
e) Yaz mevsiminde kıyıda bulutlu bir hava () iç kesimlerde isi güneş vardı.

5. Bu adam () beş sene önce Salih Bey () in yanında altı ay kadar kalmış () ancak kendini sığıntı gibi hissettiği için oradan ayrılmıştı () eli uzunca () güven duyulmayan biriydi.
Bu parçada parantezle gösterilen yerlere aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilemez?
a) Virgül
b) Noktalı virgül
c) Kesme işareti
d) Tırnak işareti
e) Nokta

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım ve noktalama yanlışı yapılmamıştır?
a) Türkçe’nin sorunları T.D.K’nin düzenlediği bu panelde tartışılacak.
b) Odada üç kişiydik: Ahmet, Selim ve ben…
c) Öff! artık bizi rahat bırak.
d) Telaşlı; ama sevimli, kırılgan; ama düzeyli biriydi.
e) Ortalık dağınıktı: hemen odayı toparlamaya başladım.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde parantezle gösterilen yere iki nokta ( getirilemez?
a) Daha yapılacak o kadar çok iş var ki () anlatamam.
b) Aklımda iki isim vardı () Hakan ve Coşkun
c) Bize şunları da söyledi () Çalışın ve kazanın.
d) Sözcük türleri şunlardır () İsim, sıfat, zamir…
e) Hemen arkadaşına seslendi () Rıdvan!

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin sonuna soru işareti (?) getirilemez?
a) Yarın hangi sınava gireceğinizi bana mı soruyorsunuz
b) Kulağımın dibinde ne bağırıp duruyorsun
c) Gidip gitmeme konusunda bir karar verdi mi
d) Neden insanların çoğu tek taraflı düşünür
e) Bu konuda nasıl tepki göstermezsin, hayret doğrusu

9. Kimseyi küçümsemeyin (1) İnsanları dinlemeyi gayret edin (2) çocuklarınızı sonuna kadar (3) dikkatlice dinleyip (4) sakin bir şekilde, onlara düşünceleriniz belirtin (5)
Bu parçada numaralanmış yerlerden hangisine hiçbir noktalama işareti getirilmez?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

10. Kalktı () ışığı yaktı. Sokaktan sesler geliyordu ()
() Aşkım simidi, akşam simidi ()
Yukarıdaki parçada aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisinin yeri yoktur?
a) (,) b) ( c) (!) d) ( -- ) e) (




CEVAPLAR: 1.b 2.e 3.c 4.b 5.e 6.d 7.a 8.e 9.d 10.b
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
noktalama, sorulari, test, İle, İlgili, İsaretleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Noktalama İşaretleri ile İlgili Şiirler-Noktalama İşaretleri Şiirleri Nokia Belirli Gün ve Haftalar Şiirleri 9 24.02.17 17:23
Noktalama İşaretleri Nelerdir - Noktalama İşaretleri Nerelerde Kullanılır Okyanus İlköğretim 0 05.01.13 03:32
Noktalama İşaretleri SERDEM İlköğretim 0 24.09.09 21:44
Noktalama İşaretleri SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 25.08.08 09:20
Zamirlerle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2