tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zamirlerle İlgili Test Soruları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2139

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zamirlerle İlgili Test Soruları

ZAMİRLERLE İLGİLİ TEST SORULARI 1
1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ek halinde zamir yoktur?
a) Akşamki program herkesi çok etkiledi.
b) Karanlıktan sağımı solumu göremiyordum.
c) Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır.
d) Yüreğimin ezildiğini, gözlerimin dolduğunu hissettim.
e) Bizimki her gün durmadan ders çalışıyor.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kişi zamiri kullanılmamıştır?
a) Kendimi aldatılmış hissettim.
b) Biri buna yatacağı yeri göstersin!
c) Ona yardım etmeye çalışıyordum.
d) Bizde onun şiirleri çok sevilir.
e) Benden bunu nasıl istersin?

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcükte iyelik zamiri kullanılmamıştır?
a) Göğsümden havaya kattığım zehir
b) Toprağında bir taş olur, beklerim…
c) Pembe gül yaprağı tırnakların, apak fildişi
d) Kalbimin küt küt atarak seni beklediği
e) Al götür beni gerçeklerin çağrısına

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zamiri kullanılmıştır?
a) Niçin başkalarını suçluyorsun?
b) Söylediklerimi neden Esra’ya anlattın?
c) Bu elbiselerin hiçbirini beğenmedin mi?
d) Hangi tür romanları tercih ediyorsunuz?
e) Şirket müdürlüğüne önereceksiniz?

5. Deli gönül gezer gezer gelirsin
Arı gibi her çiçekten alırsın
Nerde güzel görsen orda kalırsın
Ben senin derdini çekemem gönül
Yukarıdaki dizelerde sözcük biçiminde kaç adıl kullanılmıştır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “neden” sözcüğü, ötekilerden farklı bir türdedir?
a) Siz neden bu konuda konuşmuyorsunuz?
b) Neden dünkü sınava girmedin ki?
c) Bugün neden bahsedelim size?
d) Bu gazeteleri neden biriktiriyorsunuz?
e) Neden bu kadar sinirlendiğini anlayamadım?

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikilemeyi oluşturan sözcükler adıl görevinde değildir?
a) Lütfen şunun bunun itirazına kulak asmayınız!
b) Bitsin bu sen ben kavgası; huzura ihtiyacımız var.
c) Çocuk masadaki radyonun orasını burasını kurcalıyordu.
d) Falanın filanın sözüyle iş yapmam ben!
e) Şöyle böyle iki yıl sonra diplomasını alır sanırım.

8. Bütün bunları sana, ona ötekine ve diğerlerine söylememiş ve sizleri onlara karşı uyarmamış mıydım ben?
Bu cümlede adıl görevinde kaç sözcük vardır?
a) 4 b) 5 c) 6 d) 7 e) 8

9. Aşağıdakilerin hangisinde iyelik zamiri almış bir sözcük yoktur?
a) Gülsen, gülün olayım
Dile, kulun olayım
b) Yıllar yorgun, ben yorgun
Dolu dolu yaşadım hicranları
c) İndim bahçesine
Gülden geçilmez
d) Yollarına gül döktüm
Gelir de geçer diye
e) Ada sahillerinde bekliyorum
Her zaman yollarını gözlüyorum

10. İsimlere gelerek sahiplik bildiren “benim, senin, onun, bizim, sizin, onların” sözcüklerinin yerini tutan eklere iyelik zamiri denir.
Buna göre, aşağıdaki dizelerin hangisinde iyelik zamiri yoktur?
a) Seni kaybettiğim günden beri
İçimi dağlıyor hasretin sızın
b) Kah gönderiyorsun yalnızlığını
Kah karşıma çıkıyorsun ansızın
c) Sen gideli ardında sadece hüzün
Bir de rıhtımların şarkısı kaldı
d) İki gözüm iki çeşme
Neye yanıyorum bilmiyor musun?
e) Karayel esiyor göklere doğru
Sen mi yabancısın, ben miyim doğru




CEVAPLAR: 1.a 2.b 3.e 4.e 5.d 6.c 7.d 8.d 9.b 10.e
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sorulari, test, İlgili, zamirlerle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ses Bilgisiyle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:52
Zarflarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 3 13.08.08 02:48
Cümle Çeşitleri İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:14
Eylemde Çatı İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:13
Sıfatlarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:40 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2