tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yazım (İmla) Kuralları İle İlgili Test Soruları 1
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2714

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yazım (İmla) Kuralları İle İlgili Test Soruları 1

YAZIM (İMLA) KURALLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 1

1. Gökbilimi ve coğrafyayla ilgili konuların anlatımında “Dünya” ile öteki gezegen adları, “Güneş” ve “Ay” sözcükleri büyük harfle başlar.
Aşağıdakilerin hangisinde bu kurala uyulmamıştır?
a) Nükleer silahlar, Dünya’yı tehdit ediyor.
b) Ay, Dünya’ya en yakın gökcismi ve Dünya’nın uydusudur.
c) Gezegenlerin yörüngesi, Güneş’ten uzaklaştıkça genişlemektedir.
d) Sanatçının dünyasında karamsarlığa yer yoktur.
e) Hava o kadar sıcaktı ki sanki güneş alçalmıştı.

2.
1. Solonda konsolos Vefik Bey’in arkadaşları oturuyordu.
2. 14 Aralık Salı günü yapılan toplantı çok verimli olmuştu.
3. Başkalarına kızıpta bize bağırmaya hakkın yok.
4. Göz göze geldiğimizde ne demek istediğini anlamıştım.
Yukarıdaki numaralanmış cümlelerin hangi ikisinde yazım yanlışı vardır?
a) 1 – 2
b) 1 – 3
c) 2 – 3
d) 2 – 4
e) 3 – 4

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı vardır?
a) Kuzey Anadolu Fay hattı batılı uzmanlarca inceleniyor.
b) Bu yılki yarışma Güney Kore’de yapılacak.
c) Güneydoğuya bakan odalar yazın çok sıcaktır.
d) Karadeniz’in doğusuna doğru yol alıyorduk.
e) Hava tahminlerine göre İçbatı Ege’de yağış bekleniyor.

4. Aşağıdakilerin hangisinde “– ki ” ekinin veya “ki” bağlacının yazımıyla ilgili bir yanlışlık yoktur?
a) Madem ki gelmeyecektin, niye bizi beklettin?
b) Masadaki kalemi alıp cebine koydu.
c) Desemki, vakitlerden bir nisan akşamıdır.
d) Kenarda ki yoldan gidersek iyi olur.
e) Soru sorduğu zaman, cevaplaki sussun.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Söyliyecek sözü olmasına rağmen hep sessiz kalırdı.
b) Samimi olmıyan bir hayatın güzel yanı olmaz, diyordu.
c) Dün kalabalık bir sokakta yanlızca seni gördüm.
d) Ona şu anda sürpriz bir doğumgünü hazırlıyoruz.
e) Küçük bir sokakda sebze satıyordu.

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Yarın bizimle Ankara’ya gelmiyormusun?
b) Ünlü şair, Tevfik Fikret lisesini başarıyla bitirmiş.
c) Büyük Menderes nehri, bu bölgeye dökülür.
d) Seninde saçına bir gün karlar yağacak.
e) Tarihi kale, yok olmak üzere.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Mirastan herbirine eşit ölçüde pay verildi.
b) Bu olaya milletce tepkimizi göstermeliyiz.
c) Düşünki akrabaların seni arayıp sormadı.
d) Bahse girerim o da pişman olmuştur.
e) Pekçok edebiyatçı tarafından beğenilen biridir.

8. Aşağıdakilerin hangisinde büyük harflerin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmamıştır?
a) Tuz gölünde değişik balıklar yaşayamaz.
b) Cemil bey, toplantı için Ankara’ya gitti.
c) Bu yazıyı bir Edebiyat Dergisi’nden aldım.
d) İstanbul Üniversitesi’nde bir profesör konuşma yaptı.
e) H. Edip, Anılarını “Dağa Çıkan Kurt”ta yazdı.

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Cumhuriyetin 75’nci yılını kutladık.
b) Saat 16:15’de sizinle görüşelim.
c) Elindeki kalemlerin 10’nunu bana verdi.
d) Bizim çocuk 5’er 5’er saymayı öğrenmiş.
e) Sınıflarımız 25’şer kişiden oluşuyor.

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Demin ki kavgada dört kişi yaralanmış.
b) Babasıda ölünce bir başına kalakalmış.
c) Elbisesin de çıkması zor yağ lekeleri vardı.
d) Bu konu da her türlü desteği vermeğe hazırız.
e) Mademki gelmeyecektin, niye aramadın?




CEVAPLAR: 1.a 2.b 3.a 4.b 5.d 6.e 7.d 8.d 9.d 10.e
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 02:25   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yazim (İmla) Kurallari İle İlgİlİ Test Sorulari 2

YAZIM (İMLA) KURALLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 2

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Anlaşılan bura da rahat yok bize.
b) Aile’lerin bu konuda aykırı davranmaması gerekiyor.
c) Bu pikniğe Mehmet’siz gitmeyiz.
d) Demek ki bizim iyiliğimizi düşünüyormuş.
e) Bu acaip saç rengi bu yıl modaymış.

12. Aşağıdaki dizelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımında yanlışlık yoktur?
a) Böylemiydi benim insanlarım
b) Temiz şeyler düşündük ter temiz
c) Dünyayı dolu dizgin sevenler
d) Koklayasıgeldi bütün sevgileri
e) Terketmedi sevdan beni

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Ahmet ağa güvercinlerine gözü gibi bakıyor.
b) Elmanın eşkimsi bir tadı vardı.
c) Anlışanlı zaferlerle doludur tarihimiz.
d) Şehrin birçok yerinde parklar vardı.
e) Onu görmiyeli yıllar oldu.

14. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Sabahki adam, 2’inci odada sizi bekliyor.
b) Ondan haber almayalı yirmibir gün oldu.
c) Onlar da gidince evde yapayalnız kaldı.
d) Böyle davranmakla hiçte iyi yapmadığını anladı.
e) “Ben hata yapmadımki cezalandırılayım.” dedi.

15. Çamlıbelden Tokat’a doğru
Tozlu yolların aktığı ırmak
Ben seni çokdan unuttum
Sende unuttunmu, dön geri bak
Bu dizelerde aşağıdakilerin hangisinden kaynaklanan bir yazım yanlışı yoktur?
a) “de” ekinin yazımı
b) “mi”nin yazımı
c) kesme işaretinin kullanılmaması
d) “de” bağlacının yazımı
e) ünsüz benzeşmesine aykırılık.

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ki”nin yazımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?
a) Artık anladım ki, sensizliğe dayanamam.
b) Şimdiki aklım olsaydı, öyle davranmazdım.
c) Bu durumda kim kime ne desinki!
d) Bak bizimki yine oyuncağını kırmış.
e) Bu yılki ürün, geçen yılkine göre çok az.

17. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcüğün yazımı doğrudur?
a) Ucuzca bir otel arıyordu.
b) Ahbapca bir tutum takındı.
c) Kendisinden yaşca hayli küçüktü.
d) Başını hafifce öne eğdi.
e) Beğenmediğini açıkca söyledi.

18. Aşağıda verilenlerden hangisinde bir yazım yanlışı yapılmamıştır?
a) Onlarla bugün saat üçde buluşacağız.
b) Bu gece ki toplantıya gelmeyecekti.
c) O da bu kitabı oku muyordu.
d) Bir kaç kişi bu konuyla ilgileniyor.
e) Onlar da kaşık, çatal, bıçak almışlardı.

19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Çamlıbel’den Tokad’a doğru.
b) Tozlu yolların aktığı ırmak!
c) Ben, seni çokdan unuttum.
d) Sen de unuttunmu, dön geri bak.
e) Hamutlar şakşak eder, dön geri bak.

20. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu, deyip okuyup yazmayı da bırakmıştı.
b) İkisi de yep yeni insanlar oluvereceklerdi.
c) Bir çift sözetmeme iznin var mı, dedi.
d) Bu dağların başında pınarlar varki suyun güzel anası pınarlar.
e) Oysa ki ne sanat, ne tarih bakımından hiç bir değeri yoktur.




CEVAPLAR: 11.d 12.c 13.d 14.c 15.a 16.c 17.a 18.e 19.b 20.a
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 02:25   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yazim (İmla) Kurallari İle İlgİlİ Test Sorulari 3

YAZIM (İMLA) KURALLARI İLE İLGİLİ TEST SORULARI 3

22. Aşağıda verilen cümlelerin hangisi, noktalama yönünden doğrudur?
a) 1995, 1996 öğretim yılı başarı ve mutluluk yılı olsun.
b) Arkadaşım Ahmet’i, ne derseniz deyin, hem severim, hem sayarım.
c) Onu seviyorum; Fakat beni anlamıyor.
d) Görevimiz: Çalışmak, araştırmak ve başarmaktır…
e) Herşeyim var. Para, araba, ev.

23. Aşağıdaki cümlelerde geçen altı çizili sözlerden hangisinin yazımı doğrudur?
a) Hiçbirşey istemeden, çekip gitti.
b) Birtakımı başarıya götüren en önemli etken çalışmaktır.
c) Birşey söylemeden nereye gidiyorsun?
d) Herhangi bir tartışma olmadan toplantı sona erdi.
e) Birçift güvercin salıverdi, kafesten.

24. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, yazım ve noktalama yönünden doğru cümledir?
a) Sabah ki olayı kısaca anlatabilirmisin?
b) Bunları yaparken banamı sordunuz?
c) O, şehir Osmanlıların başkenti olmuştur.
d) 160’ın yarısı 80’mi eder?
e) Bize: “Size, olanları anlatamam.” dedi.

25. (1) Cahit Sıtkının söylediği gibi, bu zamanlarda hiçbir şey insanı sarsmaz, kandıramaz. (2) Etrafındaki hiçbir şey insana zevk vermez olur. (3) Yaşamı sürükliyen makara kopmuştur içinde, heyecanın mumu sönmüştür. (4) Birşey , adını bilmediği birşey eksilmiştir yaşamından.
Numaralanmış cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4

26. Aşağıdaki birleşik kelimelerin hangisinde yardımcı fiil ayrı yazılır?
a) Kahrolmak
b) Emretmek
c) Varolmak
d) Hissetmek

27. Aşağıdaki cümlelerde yer alan “ki”lerden hangisi, kelimeden ayrı yazılmalıdır?
a) Çoğu zaman, evdeki hesap çarşıya uymaz.
b) Çocuk, bahçedeki çiçekleri zevkle suluyordu.
c) Onu görünce öyle şaşırdımki anlatamam.
d) Emre, elindeki bayrağı coşkuyla sallıyordu.

28. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir yazım yanlışı yoktur?
a) Bu penbe renkli gömleği hiç sevmedim.
b) Bize hergün aynı masalı anlatmasından hoşlanmıyorduk.
c) Madem ki beni dinlemeyecektiniz, niçin buraya çağırdınız?
d) Henüz onbeşime girmiştim ki asker olma çağrısı geçti elime.
e) Bizimki son günlerde büyük şehre gitme planı yapıyor.

29. Aşağıdakilerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
a) Bu bölgede zeytin yetişmez.
b) Bu okulda dört yıl okudum.
c) Bu sokakta geçti çocukluğum
d) Bu şehirde Ege kıyısında yer alır.
e) Bu evlerde neler yaşanıyor.

30. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı yoktur?
a) Semiha Hanım’lar uzak bir semte taşınmıştı.
b) Artık Ziya’nın taşgınlıklarını önleyemiyorduk.
c) Gerçeği öğrenmek istiyenleri de azarlıyordu.
d) Virgül dergisinin son sayısını alamadım.
e) Ulusal Radyo’lar olayı anında duyurmuştu.





CEVAPLAR: 22.b 23.d 24.e 25.b 26.c 27.c 28.e 29.d 30.d
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kurallari, sorulari, test, yazim, İle, İlgili, İmla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Türklerde Çağlara Göre Kullanılan Yazım Kuralları Nelerdir? - Yazım Kuralları ASYA Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 28.02.14 14:31
Yazım Kuralları SERDEM Kpss Sınavı Ders Notları 4 02.05.12 14:07
Zarflarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 3 13.08.08 02:48
Yazım (İmla) Kuralları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 05.08.08 06:54
Yazım (İmla) Kuralları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 13:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:42 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2