tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zarflarla İlgili Test Soruları
Konudaki Cevap Sayısı
3
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
22432

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.08.08, 02:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11066
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
463 Mesajına 934 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zarflarla İlgili Test Soruları

ZARFLARLA İLGİLİ TEST SORULARI 1


1. “yanlış” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde ötekilerden farklı bir türde kullanılmıştır?
a) Testteki yanlış soruyu ilk ben fark ettim.
b) Size yanlış adres vermişler.
c) Bana göre sen yanlış işten çalışıyorsun.
d) Söylediklerimi kesinlikle yanlış değerlendiriyorsunuz.
e) Şimdi bunları konuşmak için yanlış zaman.

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir belirteçle sağlanmıştır?
a) Daha çok ne tür kitaplar okuyorsun?
b) Akşam bizimle tiyatroya gelir misin?
c) Nasıl bir işte çalışmak istiyorsun?
d) Neden bizi daha önce aramadın?
e) Orada kaç ay kaldınız?

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemi durum yönünden tamlayan bir sözcük kullanılmamıştır?
a) Konuşmalardan sıkılmış olmalı ki odadan sessizce ayrıldı.
b) Bu soğuk havada buraya kadar yürüyerek mi geldiniz?
c) Bu yılda çok sert geçti kış mevsimi.
d) Sorularımıza cevap verirken dikkatli konuşuyordu.
e) Yolda oyalandığımız için eve biraz gecikmiştik.

4. Aşağıdaki dizelerin hangisinde zarf kullanılmamıştır?
a) Son raksına dalarken için titrer derinden
b) Sen anlayan bir gözle süzersin uzun uzun
c) O tutuşmuş başın, en sonunda unutturdu bana
d) Bin gemle bağlanan yağız at şaha kalkıyor.
e) Ben bu rengi taşırım her zaman baş köşemde.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı zarfla sağlanmıştır?
a) Köye hangi yoldan gidilir?
b) Buradaki kalemi kim aldı?
c) Başları dönmez mi gökdelenlerin?
d) Ben duvarda ezik bir böcek miyim?
e) Dağı tanıyan, nasıl tanımaz uçurumu?

6. “Edatlar, başka sözcüklerle öbekleşerek zarf gurubu oluşturabilir”
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bu açıklamaya örnek yoktur?
a) Kendimi tutamamış, çocuk gibi ağlamıştım.
b) Seni sevdiği için sana öğüt veriyor.
c) Pınarın buz gibi suyu yorgunluğumuzu unutturdu.
d) Saat üçe doğru telefon çaldı.

7. Aşağıdaki dizelerin hangisinde ikileme ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır?
a) Düğüm düğüm bir telaşı kucaklıyorlar.
b) Ilgaz Dağı duman duman ağlasın.
c) Meram yaz kış yeşil yeşil konuşur.
d) Kuşlar geçiyor, sürü sürü, çığlık çığlık
e) Dostlarla da ayrıldı yollarımız bir bir

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru, soru sıfatıyla sağlanmamıştır?
a) Onlara kaç liralık makbuz kesilecek?
b) Bize bugün niçin gelmediniz?
c) Sana ne iş vereceklerdi?
d) Onlara nasıl bir kitap seçtiniz?
e) Size kaçta kaç hisse düşüyordu?

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eylemin gösterdiği sonsuz zaman, bir belirteçle sınırlanıp belirtilmemiştir?
a) Hava iyice karardı, yağmur yağacak.
b) Sabahleyin beni buradan alacak.
c) Otobüs, biraz önce hareket etti.
d) Bu kent on yıl önce kurulmuş.
e) Bu kitabı bize dün vermişti.

10. Aşağıdakilerden hangisinde “açık” sözcüğü türü yönünden, ötekilerden farklıdır?
a) Açık havada yarım saat dolaş, açılırsın.
b) Dünkü gazetede başyazara yazılmış açık mektubu okudun mu?
c) Konuyu saptırma, ne demek istediğini açık söyle.
d) Pazar günü çok aradık ama, açık eczane bulamadık.
e) İkinci Dünya Savaşı’ında Paris, açık şehir ilan edilmiş.





CEVAPLAR: 1.d 2.d 3.e 4.d 5.e 6.c 7.a 8.b 9.a 10.c

Konu SERDEM tarafından (13.08.08 Saat 02:47 ) değiştirilmiştir..
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
SERDEM Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 13.08.08, 02:47   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11066
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
463 Mesajına 934 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zarflarla İlgİlİ Test Sorulari 2

ZARFLARLA İLGİLİ TEST SORULARI 2

11. “Sabaha kadar mışıl mışıl uyumuştu.”
Cümlesindeki “mışıl mışıl” ikilemesiyle görev yönünden özdeş olan öğe, aşağıdakilerden hangisinde vardır?
a) Masaya saçak saçak bir örtü örtmüşlerdi.
b) Anlarla sesimizi yükseltmeden ağır ağır konuştuk.
c) İç cebinden deste deste paraları çıkarıp attı.
d) Değişik renklerden demet demet güller hazırladı.

12. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde –la, (- le) eki, ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır?
a) Dallar, ilkbaharın tatlı rüzgarlarıyla kımıldıyordu.
b) Her zamanki gibi bu işi de kolaylıkla başardı.
c) Ağlayan çocuğun yüzüne sevgiyle baktı.
d) Sevinçle birbirlerine koşarak sarıldılar.
e) Ayağına kadar gelen topa hızla vurdu.

13. “Televizyon reklamları radyo ile yapılanlardan daha etkili oluyor.” “ile” sözcüğü aşağıdaki kullanımlardan hangisinde bu cümledekiyle aynı görev ve anlamdadır?
a) Bugün radyo ile televizyon hayatımızdaki yeri ve önemi büyüktür.
b) Ona göre ahlak, düşündüğü ile yaptığı arasındaki benzerliktir.
c) Sinekli Bakkalı ile Tartarcık, Halide Edip’in toplumsal konulu iki romanıdır.
d) O, deyimleri ve tekerlemeleri ile İstanbul Türkçe’sinin güzelliğini yansıtmıştır.
e) Onu en çok ilgilendiren, gazetenin gülmece sayfası ile spor sayfasıdır.

14. “Akıllı akıllı oturup bizi dinledi.”
Altı çizili ikilemenin görevce özdeşi aşağıdakilerden hangisinde görülmez?
a) Günlerce buralarda gezdi tembel tembel.
b) Olay yerine sürü sürü geldiler.
c) Uludu uzun uzun bakarak semalara.
d) Uslu uslu durup gelenleri izledi.
e) Hay hay nasıl istersen öyle olsun.

15. Aşağıdaki soru cümlelerinden hangisinde soru sıfatı kullanılmıştır?
a) Onu bu kalabalıkta nasıl buldun?
b) Sizi buraya kim gönderdi?
c) Burada hangi adam kalıyor?
d) Sana neden kitap vermedi?
e) Sizi buraya neyle getirdi?

16.
1. Bana ne zaman gücendin?
2. Bu elmadan ne kadar aldın?
3. Buralara kadar ne diye geldin?
4. Bu giysinin hangisini beğendin?
5. Dün Ceren’e nasıl bir kitap götürdün?
Yukarıdaki cümlelerde kullanılan soru sözcüklerinden hangileri soru zarfı değildir?
a) 1 – 2
b) 4 – 5
c) 3 – 4
d) 1 – 5
e) 2 – 5

17. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, ikileme zarf olarak kullanılmıştır?
a) Bir evrakın üzerinde türlü türlü imzalar vardı.
b) Türlü türlü karanfiller, masayı süslüyordu.
c) Kilimde renk renk motifler vardı.
d) Masası yığın yığın notlarla doluydu.
e) Öyle kolay kolay kapılmaz, hayallere.

18. “Ben güzele güzel demem” dizesinde yer alan “güzel” sözcüklerinin kullanım özelliği aşağıdakilerde yer alan altı çizili sözcüklerden hangisinde örneklenmez?
a) Bizim sarı ansızın sınıfa girdi ve anlatmaya başladı.
b) Üçü sokağa çıktı ve camları kırdı.
c) Deli bizim mahallede sık sık dolaşır.
d) Pasaklı, evini temizlemeyi asla öğrenemedi.
e) Yaptığı diğer işler gibi bu işi de iyi yapar.

19. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zarf tümleci ile sağlanmıştır?
a) İki saatlik yolu mu yürüdünüz?
b) Emaneti okula dönünce mi vereceksin?
c) Bu binayı bakan mı yıktırıyor?
d) Bu kalemi gelenlerden mi aldınız?
e) Gömleği benim için mi aldınız?

20. “Kapalı kapılar ardında dönen olaylar açıklanıyor.” cümlesindeki “kapalı” sözcüğünün türce özdeş kullanımı hangisinde görülmez?
a) Kapalı yol trafiğe açıldı.
b) Kapalı havada yola çıkmadı.
c) Kapalı düşüncelere yer vermedi.
d) Kapalı salonda maç vardı.
e) Kapalı konuşmaktan çok haşlanırdı.




CEVAPLAR: 11.b 12.d 13.d 14.e 15.c 16.b 17.e 18.e 19.b 20.e
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 02:47   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11066
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
463 Mesajına 934 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zarflarla İlgİlİ Test Sorulari 3

ZARFLARLA İLGİLİ TEST SORULARI 3

21.
1. Hasta, yatakta inim inim inliyordu.
2. çocuk paldır küldür içeri girdi.
3. Hepimiz, yorgun argın okula gitti.
4. Ayşe’nin kara kuru bebeği çok sevimli.
5. Başından geçenleri, derin derin düşündü.
Verilen cümlelerdeki ikilemelerden hangisi, türce diğerlerinden farklıdır?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

22. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde soru anlamı, belirteçle sağlanmıştır?
a) Hangi adam bu işlere bakıyor?
b) Bu durumu onlara kim anlattı?
c) O olayı bize nasıl anlattı?
d) Oradan gelirken sana ne getirdi?
e) Kaç liraya aldın bu kalemi?

23. “Nasıl” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı görevde kullanılmıştır?
a) En iyi arkadaşının adını nasıl unuttun?
b) Bu adamın nasıl biri olduğunu anladın mı?
c) Durumunu bile bile bu parayı senden nasıl istedi?
d) Bunca haksızlığa nasıl dayanıyorsun?
e) O karanlıkta beni nasıl seçebildin?

24.
1. İçeri oda çok sıcaktı.
2. O da şimdi içeri girdi.
3. Aradığım kişi şimdi içerdedir.
4. İçerde iki kişi daha vardı.
5. Ben de içeriyi gezecektim.
Verilen cümlelerin hangisinde “içeri” sözcüğü belirteç görevindedir?
a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5

25. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “zor” sözcüğü “Kendisine zor bir görev seçti.” cümlesindeki göreviyle kullanılmıştır?
a) Adamın zoru ne ise, benimle uğraşıyor.
b) Bu soruyu biraz zor çözersiniz.
c) İşler gittikçe zor gelmeye başladı.
d) Zor soru ama siz çözebilecek düzeydesiniz.
e) İşini zor bulunca, hemen bırakmaya kalktı.

26. “eski” sözcüğü hangi cümlede isim olarak kullanılmıştır?
a) Çocuğun üzerindeki elbise çok eskiydi.
b) Eski mahallemiz daha güzeldi.
c) Yaşlılar hep eski günleri özler.
d) Elindeki kitap çok eski görünüyordu.

27. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat yoktur?
a) Bahçede sarı güller vardı.
b) Tatilde bol bol gezip eğlendim.
c) Bu resmi çok beğendim.
d) O, masadaki vazoyu kırdı.

28. Hangi cümlede pekiştirme sıfatı yoktur?
a) Korkan çocuğun yüzü sapsarı kesilmişti.
b) Bebeğin bembeyaz bir dişi çıkmıştı.
c) Yaylaların tertemiz havasını özledim.
d) Masmavi gökyüzüne bakmak ne güzel”

29. “büyük” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde belirteç olarak kullanılmıştır?
a) En büyük gölümüz Van Gölü’dür.
b) Bu ülke büyük insanlar yetiştirmiştir.
c) Sorunlar tahminimizden büyük görünüyor.
d) Kasadaki büyük elmaların hepsi bitmiş.

30. Aşağıdakilerin hangisinde ikileme “İşi zamanında yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyordu.” cümlesindekiyle aynı görevde kullanılmıştır?
a) Yol kenarında sıra sıra söğütler vardı.
b) Yeşil yeşil gözleriyle annesini süzüyordu.
c) Masaya çeşit çeşit yiyecekler koydular.
d) Eskiden beri sık sık kütüphaneye giderim.




CEVAPLAR: 21.d 22.c 23.b 24.e 25.d 26.a 27.b 28.a 29.c 30.d
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 02:48   #4 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11066
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
463 Mesajına 934 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zarflarla İlgİlİ Test Sorulari 4

ZARFLARLA İLGİLİ TEST SORULARI 4

31. Aşağıdaki ikilemelerden hangisi zarf görevinde kullanılmıştır?
a) Çeşit çeşit yemekler yapmış.
b) Sofrada büyük büyük elmalar vardı.
c) Çocuklar sakin sakin oturuyorlardı.
d) Buraya farlı farklı yerlerden gelmişlerdi.

32. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük, tür bakımından diğerlerinden farklıdır?
a) Büyücek bir adam boyunda kardan adam yaptık.
b) Köpeğim bir ara kaybolup, yeniden ağzındaki havuçla ortaya çıktı.
c) Bu olayda onun suçu yok ki…
d) Köpeğimiz acı acı ulumaya başlamıştı.

33. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme sıfat görevinde kullanılmıştır?
a) Ufak tefek sorunları kafana takıp da canını sıkma.
b) Köyün kenarındaki değirmene ağır ağır yaklaşıyorduk.
c) Elindeki meyveleri küçük küçük bölüyordu.
d) Ayşe, önde giden arkadaşlarına yetişmek için hızlı hızlı yürüyordu.

34. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki” eklendiği sözcüğü sıfatlaştırmıştır?
a) Ali, yaz tatilinde köydeki akrabalarının yanına gidecek.
b) Yapılan ödevlerin içinde seninki örnek gösterildi.
c) Bu maç dünkünden daha güzeldi.
d) Çalışırken çevremizdekileri rahatsız etmemeliyiz.

35. “güzel” kelimesi hangi cümlede isim olarak kullanılmıştır?
a) Güzel bir elbise aldı.
b) Kitabındaki resmi güzel boyadı.
c) Defterini güzel şiirlerle doldurdu.
d) Saksıdaki çiçek çok güzeldi.

36. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru, bir sıfatla sağlanmıştır?
a) Ödevini yapmayı nasıl unutursun?
b) Kütüphaneden hangi kitapları aldınız?
c) Kimler benimle top oynamaya gelecek?
d) Gecenin bu saatinde nereye gidiyor?

37. Hangi cümlede pekiştirme sıfatı yoktur?
a) Geceleyin bomboş sokaklarda dolaştım durdum.
b) Dedemin nurlu yüzüne yakışan bembeyaz sakalları vardı.
c) Akdeniz’in masmavi sularında yüzmek isterdim.
d) Kiracılar ayrılırken evi tertemiz teslim ettiler.

38. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “az” sözcüğünün türü diğerlerinden farklıdır?
a) Bebek, bu gece az uyudu.
b) Bana az yemek verdi.
c) Az zamanda çok işler başardık.
d) Kitapta az yazı, çok resim vardı.

39. Nasıl da tatlı tatlı gülerdin hep yüzüme
Senden başkasını bilmezdim.
Yukarıdaki dizelerde altı çizili ikilemelerden hangisi görevce özdeştir?
a) Küme küme bulutların ardından yağmur geldi.
b) Evden sessiz sedasız çekip gitmesine çok kızdım.
c) Kahvenin bir köşesinde acı tatlı anılarını anlatıyordu.
d) Kara kara gözlerinden iki damla yaş süzülüverdi.
e) Halk oyunları ekibimiz, allı yeşilli giysileriyle çıkıverdi.

40. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ce” ekiyle türemiş sözcük, ötekilerden farklı görevde kullanılmıştır?
a) Yeni şekil, küçük garipsemelerden sonra kolayca kabul edilmiştir.
b) Bana öyle geliyor ki bu işin içinden kolayca çıkamayacağız.
c) Birbirimize soğuk bir eda ile hafifçe baş eğdik.
d) Biz onların yorgun ve durgun bile olsa, düzgün ve heybetlice hallerini görüyorduk.
e) Ben size her zaman insanca karşılıklar vermedim mi?

41. “-li” eki, aşağıdakilerin hangisinde, sözcüğe kattığı anlam ve görev yönünden ötekilerden farklı bir kullanımdadır?
a) Hızlı yürüyorlar ve birbirine hiçbir lakırdı söylemiyorlar.
b) Bu dünyada en anlayışlı dost sizsiniz.
c) Önümüzde kırmızı önlüklü, siyah başlıklı kandınlar yürüyordu.
d) Gardiyan, budaklı kızılcık dalına meraklı idi.
e) Anneannesi, cumbalı, tarihi bir evde oturuyordu.

42. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde geçen ikileme ad görevindedir?
a) Aşağı yukarı bir yıldır görüşemiyorduk.
b) Benim ıvır zıvıra harcayacak param yok.
c) Geçen gün bu konuda uzun uzun tartıştık.
d) Ufak tefek olayları büyütür, sorun yapardı.
e) İyi kötü geçinip gidiyoruz.





CEVAPLAR: 31.c 32.d 33.a 34.a 35.d 36.b 37.d 38.a 39.b 40.d 41.a 42.b
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sorulari, test, İlgili, zarflarla, zarflarla ilgili test soruları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ses Bilgisiyle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:52
Cümle Çeşitleri İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:14
Eylemde Çatı İle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:13
Zamirlerle İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04
Sıfatlarla İlgili Test Soruları SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 13.08.08 02:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:31 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2