tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
SÖzcük Anlamları Sınavı Testi 2
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
822

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.08, 12:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow SÖzcük Anlamları Sınavı Testi 2

1. Aşağıdakilerin hangisinde, ikilemeyi oluşturan sözcükler arasında farklı bir anlam ilişkisi vardır?
A) Davete çoluk çocuk getirmeyin.
B) Eşe dosta ne söyleyeceklerini şaşırdılar.
C) Deli dolu gençlik günleri geride kaldı.
D) Kıyı köşe bir temizlik yapmışlardı.

2. Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Bu dizelerdeki altı çizili sözcüğün bu cümleye kattığı anlam, aşağıdakilerin hangisinde vardır?
A) Bu sistem güçlükle kabul gördü.
B) Uzun uzun eski günlerden söz ettiler.
C) Yavaş yavaş olanların farkına varıyordu.
D) Arkadaşına, alçak sesle bir şeyler söyledi.

3. Son gül dağıldı, son kuş uçup gitti
Şimdi yaz, yaprakların tabiatı örten pasındadır
"Son" sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde bu dizelerdeki anlamıyla kullanılmıştır?
A) Son zamanlarda ortalıkta görünmez oldu.
B) Son şiirlerinde sosyal sorunlara değiniyor.
C) Son derece sakin tavırlı bir insandı.
D) Son öğrenci de cevap kâğıdını verdi.

4. Aşağıdakilerin hangisinde sesteş bir sözcük kullanılmıştır?
A) Çek kayıkçı kürekleri
B) Gezdir seven şu kalpleri
C) Ufukta günün boynu büküldü
D) Bir karanfil gönderdik denize

5. Mektubunda diyorsun ki gel gayri
Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım
Altı çizili söz yerine aşağıdakilerden hangisi getirilirse anlam bozulmaz?
A) tuttuktan hemen sonra
B) tuttuktan bir süre sonra
C) tutmaya başladığında
D) tutuncaya kadar

6. Zamanla nasıl değişiyor insan
Hangi resmime baksam ben değilim
Yukarıdaki altı çizili sözcüğün bu dizelere kattığı anlam, aşağı-
dakiierden hangisinde vardır?
A) Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
B) Yüzün perde perde solmakta
C) Her gün taşınsam rüzgârınla uzaklara
D) Gittikçe artıyor yalnızlığımız



7. Şimdi bir rüzgâr geçti buradan
Koştum ama yetişemedim
Sorsaydım söylerdi herhalde
Soramadım
"Yetişmek" sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde bu dizelerdeki an-
lamıyla kullanılmıştır?
A) Hekim yetişmeseydi hasta kurtulamazdı.
B) Bu giysi yarına yetişmeli.
C) Bu ip kuyunun dibine yetişmez.
D) Arkadan bize yetişti.



8. Aşağıdakilerin hangisinde, hem deyim hem gerçek anlamıyla
düşünülebilecek bir söz grubu vardır?
A) Kadının canı burnundaydı.
B) Elindeki gazeteye bir iki dakika göz attı.
C) Adamın gözlerini kan bürümüştü.
D) Gözüme batan kirpiği çıkarmaya çalışıyordum.



9. Aşağıdakilerfn hangisinde "zor durumda kalmak" anlamında bir
deyim kullanılmıştır?
A) Dün akşam aldığı bir haberle etekleri tutuştu.
B) Bu kadar yürümekten ayaklarıma kara sular indi.
C) Yine iki ayağımı bir pabuca soktular.
D) Sorular üzerine, alnında boncuk boncuk terler birikmişti.



10. I. Nasıl olsa sıcak günler gelecek,
II. Eninde sonunda yalanı ortaya çıkacak.
III. Öncelikle bu öneri kurulda görüşülecek.
IV. Oldum olası sinsilerden hoşlanmam.
Bu cümlede altı çizili sözcüklerden hangi ikisi aynı anlamda kullanılmıştır?
A) l.-II. B) II.-III. C) l.-III. D) III. - IV.



CEVAPLAR:1.A 2.C 3.D 4.A 5.A 6.D 7.D 8.C 9.C 10.A
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
anlamlari, sinavi, sozcuk, testi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rorschach Testi - Rorschach Mürekkep Lekesi Testi - Hermann Rorschach Testi - Rorscha Kartal Bilimsel Araştırmalar 0 08.11.13 09:13
Rüyada Testi Görmek - Rüyada Testi Açıklaması ve Yorumu - Testi Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.08.12 21:08
SÖZCÜK TÜRLERi Testi 2 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:26
SÖZCÜK TÜRLERi Testi 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:25
Küçük Bir Zeka testi - Alzheimer Göz testi Kedi Forum Anketi 0 01.03.08 01:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2