tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
SÖZCÜK TÜRLERi Testi 1
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1277

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.08, 12:25   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow SÖZCÜK TÜRLERi Testi 1

1. İsimlen çeşitli yönlerden belirten ya da niteleyen sözcüklere sıfat denir.
Aşağıdakilerden hangisinde sıfat kullanılmamıştır?
A) O, okulun kapısında seni bekliyor.
B) Yüzünde biraz tebessüm vardı.
C) Sana birkaç sorumuz olacak.
D) İki saat bekledik o gün yine gelmedin.


2. Onu karada, havada, denizde her zaman, her yerde arıyorum.
Yukarıdaki cümlede geçen "her" kelimesinin çeşidi, aşağıdakilerden hangisidir?
A) Belgisiz sıfat B) İşaret sıfatı C) Niteleme sıfatı D) Belgisiz zamir


3. Sayı bildiren sözcükler sıfat göreviyle kullanılabilir.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yukarıdaki ifadeyi doğrulayan bir kullanım söz konusu¬dur?
A) Birkaç kişi ağaçlardaki kuru dalları kırmaya ça¬lışıyordu.
B)? Üç beş arkadaş, eti doğramakla meşguldü.
C) Havaların en güzel olduğu bir gün gitmiştik pikniğe.
D) Saat bir miydi yoksa iki mi ne, birden yağmur yağmasın mı!


4. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi küçültme ön adıdır?
SÖZCÜK TÜRLERİ (ZARF)

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "güzel" kelimesi, kelime çeşidi yönüyle diğerlerinden farklıdır?
A) Güzel bir ev yaptırmışlar.
B) Güzel söz söyleme sanatınıçok iyi bilirdi.
C) Ne güzel olmuş eviniz, böyle!
D) Güzel bir anlayışa sahipti o.


2. "Dünyanın en iyi annesi benim annemdir." cümlesinde "en" kelimesi, niteleme sıfatlarının kullanılışı yönünden hangisine girer?
A) En üstünlük derecesi
B) Üstünlük derecesi
C) Aşırılık derecesi
D) Eşitlik derecesi


3. Aşağıdaki altıçizili sözcüklerden hangisi görevce diğerlerinden farklıdır?
A) Ne yaramaz bir çocuk bu, değil mi?
B) Hangi istasyonda binmiş trene?
C) Neredeki kitaplar senin?
D) Kaç kişiyle gittiniz pikniğe?


4. Tekrar yaşayacağız ümitli sabahları,
Bulacağız dünyanın o en güzel yerini.
Ebedî bir sahilde yeniden tadacağız,
Kol kola sükûn dolu akşam gezmelerini...

Dörtlükteki altıçizili sözcüklerden hangisi diğerlerinden farklı türdedir?
A) tekrar B) yeniden C) en D) akşam


5. Aşağıdakilerin hangisinde ikileme, ne zarf ne de sıfat olarak kullanılmıştır?
A) Pilini pırtını toplayıp burdan gitmelisin.
B) Zavallı kadın yolda ağır aksak yürüyordu.
C) Doğru dürüst konuşamadan vakit bitti.
D) Çeşit çeşit meyvelerden biraz yedik.


6. Aşağıdaki altıçizili sözcüklerden hangisi görevce diğerlerinden farklıdır?
A) Dün sizi okulda göremedik.
B) Bazı konularda anlaşamıyoruz.
C) Eve yeni gelmiştim ki telefon çaldı.
D) Böyle tatlı su hiç içmemiştim.


7. "Daha" kelimesi, aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı anlam ve görevde kullanılmıştır?
A) Mustafa Bey işe daha gelmedi.
B) Günümüz daha güzel geçebilirdi.
C) Derslerinize daha düzenli çalışmalısınız.
D) Bu sefer daha dikkatli davranalım.


8. "Yukarı" sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde yer-yön zarfı olarak kullanılmıştır?
A) O bizden yukarı sınıftaydı, pek tanımıyorum.
B) Yemekten sonra yukarıçıktı, hemen giyindi.
C) Yukarısı ile aşağısı birbirine çok uzak, çok...
D) Siz yukarıyı ne zaman tamir edeceksiniz?


9. Ayırma gözlerini gözlerimden bu akşam Böyle saatlerce bak, böyle asırlarca bak Gözlerine yavaşça yavaşça doldu akşam Göklerin ateşini kalbime boşaltarak Dörlükte hangi zarf türüne örnek yoktur?
A) Zaman B) Durum (Hâl) C) Yer-yön D) Miktar

10. "Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım."
cümlesindeki "tatlı" kelimelerinin türü sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?
A) İsim, sıfat
B) Zarf, zarf
C) İsim, zarf
D) Zarf, isim





CEVAPLAR:1.C 2.A 3.A 4.D 5.A 6.B 7.A 8.B 9.C 10.C
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
sozcuk, testi, turleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rorschach Testi - Rorschach Mürekkep Lekesi Testi - Hermann Rorschach Testi - Rorscha Kartal Bilimsel Araştırmalar 0 08.11.13 09:13
Rüyada Testi Görmek - Rüyada Testi Açıklaması ve Yorumu - Testi Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 18.08.12 21:08
SÖZCÜK TÜRLERi Testi 2 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:26
SÖzcük Anlamları Sınavı Testi 2 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:23
Küçük Bir Zeka testi - Alzheimer Göz testi Kedi Forum Anketi 0 01.03.08 01:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:45 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2