tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kırıkkale Üniversitesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1005

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.08, 23:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Çanakkale
Mesajlar: 2.228
Konular: 112
Puan Grafiği
Rep Puanı:1641
Rep Gücü:0
RD:Sevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 36
24 Mesajına 38 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Kırıkkale Üniversitesi

Kırıkkale Üniversitesi

3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kırıkkale Üniversitesi, kuruluş kanununa göre Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile Ankara Üniversitesi’nden devir alınan ve faal durumdaki tek birim olan Kırıkkale Meslek Yüksekokul’undan oluşmuştur. Kırıkkale Üniversitesi, kuruluşunu takip eden 1993-1994 eğitim-öğretim yılına, 4 fakültede 6 bölüm, 1 yüksekokulda 10 program, 2 enstitüde 8 anabilim dalı ile başlamıştır. 1994-1995 öğretim yılı başında Keskin ilçesinde 3 programlı bir yüksekokul daha açan Kırıkkale Üniversitesi’ne 3 Ocak 1995 tarihinde Tıp, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri; 12 Ağustos 1998 tarihinde de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu eklenmiştir. Bu birimlerden Hukuk ve Eğitim Fakültelerine 1998-1999 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise 1999-2000 yılında eğitimine başlamıştır. Tıp Fakültesi’ne bağlı Süleyman DEMİREL Araştırma ve Uygulama Hastanesi de 2000 yılında açılarak hizmete girmiştir. Üniversite bünyesinde son olarak Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşu 24/06/2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca onaylanmış olup; 2003-2004 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacaktır. Böylelikle bugün itibariyle Kırıkkale Üniversitesi; 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul 2 meslek yüksekokulu ile 5 uygulama ve araştırma merkezinden oluşmaktadır. Kırıkkale, yakınlığı ve ulaşım kolaylığı açısından Ankara’nın bir tür banliyösü konumundadır. Kırıkkale Üniversitesi de, büyük şehrin sorunlarından uzak, ancak bilimsel, kültürel ve sosyal imkanlarına kolayca ulaşılabilecek bir noktadadır. Bu özelliğinden dolayı, Üniversite büyük bir hızla gelişmektedir. Üniversite, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının azlığı bakımından ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır. Yurt dışı yayın etkinlikleri açısından en gelişmiş üniversiteler arasında olup, yaşıtlarının önünde gelmektedir. Hızlı gelişme potansiyeline sahip, az destekle yükseköğrenimimize en yüksek katkıyı sağlayabilecek durumda olan Kırıkkale Üniversitesi, hızla gelişen bir Cumhuriyet üniversitesi olarak, Kızılırmak kenarında kurduğu modern tesisleri, çağdaş bilimsel donanımı ve huzurlu bilim ortamı ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlamaktadır. Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim dili Türkçe’dir.

Kırıkkale Üniversitesi; 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul 2 meslek yüksekokulu ile 5 uygulama ve araştırma merkezinden oluşmaktadır.
Kampüsler:
Kırıkkale Üniversitesi, biri Kırıkkale-Ankara Karayolu’nun 7. kilometresinde (Merkez Kampus), diğeri Keskin ilçesinde bulunan (Keskin Kampusu) iki kampusa sahiptir. Merkez Kampus, 21 bin dönüm araziye sahiptir. Bu alanın 7 bin dönümlük kısmı üzerinde inşaa edilmekte olan 6 binanın yapımı tamamlandığında, Merkez Kampus 20.000 öğrenciyi barındırabilecektir. Hızlı bir şekilde sürdürülen alt yapı ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra "yeşil kuşak" projesi ile Kampusun ağaçlandırılmasına da büyük önem verilmektedir. Merkez Kampus’ta, Eğitim,Fen-Edebiyat, Hukuk, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kırıkkale ve Yöresi Tarihi Araştırma Merkezi ile Yapı ve Zemin Araştırma ve İnceleme Merkezi ve Okul Radyosu faaliyet göstermektedir. Keskin Kampusu, Köyteks Holding’e ait hazır giyim tesislerinin Özelleştirme Kurulu tarafından Kırıkkale Üniversitesi’ne devir edilen 300 dönümlük arazi üzerinde kurulmuştur. Kampusta derslikler ve idare binası, hazır giyim atölyesi, 162 öğrenci kapasiteli yurt binası, kantin, kafeterya ve kondisyon merkezinin bulunduğu sosyal tesisler binası, spor tesisleri ve lojmanlar bulunmaktadır. Merkez Kampusta inşaatları devam etmekte olan Rektörlük, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Mediko-Sosyal Merkezi ve Yabancı Diller Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜYADİM) ise Kırıkkale şehir merkezinde bulunmaktadır. 2004 yılından itibaren kampusta inşaatı devam eden üniteler hizmete açılmaya başlamış olup, bunların ilki Mühendislik Fakültesi Ünitesi olmuştur. Tıp Fakültesi’ne bağlı Süleyman DEMİREL Araştırma ve Uygulama Hastanesi de şehir merkezinde bulunan birimlerden birisidir. Fakültede eğitim, hastane içerisinde bulunan dersliklerde sürdürülmektedir.
Kırıkkale Üniversitesi barınma imkanlarını her yıl geliştirmektedir. 2000-2001 eğitim- öğretim yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olarak hizmet veren Merkez Kampüste 850 kişilik erkek, 1100 kişilik kız yurdu; Keskin Kampusü’nde 160 kişilik erkek, Keskin ilçe merkezinde 200 kişi kapasiteli kız yurdu hizmet vermektedir.Yurt-Kur’a bağlı bu yurtlarda barınmak isteyen öğrencilerin, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı tercih formlarında ilgili bölümü işaretlemeleri gerekmektedir.

Yaşam:


Kırıkkale Üniversitesi Merkez Kampusü’nde 3000 öğrenciye hizmet verecek kapasiteye sahip büyük bir merkezi kafeterya ile merkezi mutfak ve yemekhaneler bulunmaktadır. Tüm öğrencilerin ve personelin öğle yemeği merkezi mutfakta hazırlanarak birimlerde bulunan yemekhanelere dağıtılmaktadır. Öğrencilerin ucuz, sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlayabilmek amacı ile kalori hesabına dayalı dört çeşit yemek içeren günlük menuler hazırlanmaktadır. Fakültelerde yemekhanelerin yanı sıra öğrencilere hizmet veren kantin ve kafeteryalar bulunmaktadır.Keskin Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını ise Keskin Kampusü’nde bulunan yemekhane ve kafeterya karşılamaktadır. Ayrıca Tıp fakültesine bağlı hastanede yer alan tam donanımlı mutfak, hastaların yanı sıra tüm çalışanların ve öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamaktadır.

Kırıkkale Üniversitesi Merkez Kampusü, şehir merkezine 7 km. uzaklıkta, Kırıkkale -Ankara karayolu üzerindedir. Bu nedenle Kampusün şehirlerararsı ulaşımı oldukça kolaydır. Şehir merkezi ile Kampus arasında ise ulaşım, tarifeli minübüs seferleri ile sağlanmaktadır. Bu minübüsler, şehir merkezindeki Belediye Semt Otobüs Terminalinden hareket etmektedir.
Keskin Kampusü’nde ise ulaşim, Keskin ilçe merkezi ile Kampus arasinda Keskin Belediyesi’ne ait tarifeli minübüs servisleri ile saglanmaktadir.

Adres:Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Ankara Yolu 7. km 71450 KIRIKKALE
Telefon:0318 357 24 54 - 357 37 88
Fax : 0318 357 38 94

(Alıntı)

Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kirikkale, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Adresi Telefonu Faksı - Kırıkkale Çevre ve Kartal Kırıkkale 1 18.10.13 15:19
Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Adresi ve Telefonu - Kırıkkale İl Kültür ve T Goeben Kırıkkale 0 15.10.12 20:16
Kırıkkale Valiliği Adresi ve Telefonu - Kırıkkale Valiliği İletişim - Kırıkkale Vali Tolga Kırıkkale 0 25.01.12 01:17
2011 Genel Seçimlerinde Seçilen Kırıkkale Milletvekilleri - Kırıkkale Milletvekilleri Goeben Kırıkkale 0 13.06.11 17:11
Kırıkkale Üniversitesi Burçak Üniversiteler 1 07.03.08 17:33


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:31 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2