tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kırıkkale Üniversitesi
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3284

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.03.08, 17:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kırıkkale Üniversitesi

Kırıkkale Üniversitesi

3 Temmuz 1992 tarihinde kurulan Kırıkkale Üniversitesi, kuruluş kanununa göre Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri ile Ankara Üniversitesi’nden devir alınan ve faal durumdaki tek birim olan Kırıkkale Meslek Yüksekokul’undan oluşmuştur. Kırıkkale Üniversitesi, kuruluşunu takip eden 1993-1994 eğitim-öğretim yılına, 4 fakültede 6 bölüm, 1 yüksekokulda 10 program, 2 enstitüde 8 anabilim dalı ile başlamıştır. 1994-1995 öğretim yılı başında Keskin ilçesinde 3 programlı bir yüksekokul daha açan Kırıkkale Üniversitesi’ne 3 Ocak 1995 tarihinde Tıp, Hukuk ve Eğitim Fakülteleri; 12 Ağustos 1998 tarihinde de Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu eklenmiştir. Bu birimlerden Hukuk ve Eğitim Fakültelerine 1998-1999 öğretim yılında öğrenci alınmıştır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ise 1999-2000 yılında eğitimine başlamıştır.

Tıp Fakültesi’ne bağlı Süleyman DEMİREL Araştırma ve Uygulama Hastanesi de 2000 yılında açılarak hizmete girmiştir. Üniversite bünyesinde son olarak Diş Hekimliği Fakültesi’nin kuruluşu 24/06/2002 tarihinde Bakanlar Kurulu’nca onaylanmış olup; 2003-2004 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınacaktır. Böylelikle bugün itibariyle Kırıkkale Üniversitesi; 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul 2 meslek yüksekokulu ile 5 uygulama ve araştırma merkezinden oluşmaktadır. Kırıkkale, yakınlığı ve ulaşım kolaylığı açısından Ankara’nın bir tür banliyösü konumundadır. Kırıkkale Üniversitesi de, büyük şehrin sorunlarından uzak, ancak bilimsel, kültürel ve sosyal imkanlarına kolayca ulaşılabilecek bir noktadadır. Bu özelliğinden dolayı, Üniversite büyük bir hızla gelişmektedir. Üniversite, öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısının azlığı bakımından ülkemizdeki üniversiteler arasında ilk sıralarda bulunmaktadır.


Yurt dışı yayın etkinlikleri açısından en
gelişmiş üniversiteler arasında olup, yaşıtlarının önünde gelmektedir. Hızlı gelişme potansiyeline sahip, az destekle yükseköğrenimimize en yüksek katkıyı sağlayabilecek durumda olan Kırıkkale Üniversitesi, hızla gelişen bir Cumhuriyet üniversitesi olarak, Kızılırmak kenarında kurduğu modern tesisleri, çağdaş bilimsel donanımı ve huzurlu bilim ortamı ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücü ihtiyacının karşılanmasına büyük katkı sağlamaktadır. Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim dili Türkçe’dir.

Kırıkkale Üniversitesi; 8 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul 2 meslek yüksekokulu ile 5 uygulama ve araştırma merkezinden oluşmaktadır.
Kampüsler:

Kırıkkale Üniversitesi, biri Kırıkkale-Ankara Karayolu’nun 7. kilometresinde (Merkez Kampus), diğeri Keskin ilçesinde bulunan (Keskin Kampusu) iki kampusa sahiptir. Merkez Kampus, 21 bin dönüm araziye sahiptir. Bu alanın 7 bin dönümlük kısmı üzerinde inşaa edilmekte olan 6 binanın yapımı tamamlandığında, Merkez Kampus 20.000 öğrenciyi barındırabilecektir. Hızlı bir şekilde sürdürülen alt yapı ve peyzaj çalışmalarının yanı sıra "yeşil kuşak" projesi ile Kampusun ağaçlandırılmasına da büyük önem verilmektedir. Merkez Kampus’ta, Eğitim,Fen-Edebiyat, Hukuk, Mühendislik ve Veteriner Fakülteleri, Fen Bilimleri Enstitüsü, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Kırıkkale Meslek Yüksekokulu, Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi, El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kırıkkale ve Yöresi Tarihi Araştırma Merkezi ile Yapı ve Zemin Araştırma ve İnceleme Merkezi ve Okul Radyosu faaliyet göstermektedir. Keskin Kampusu, Köyteks Holding’e ait hazır giyim tesislerinin Özelleştirme Kurulu tarafından Kırıkkale Üniversitesi’ne devir edilen 300 dönümlük arazi üzerinde kurulmuştur. Kampusta derslikler ve idare binası, hazır giyim atölyesi, 162 öğrenci kapasiteli yurt binası, kantin, kafeterya ve

kondisyon merkezinin bulunduğu sosyal tesisler binası, spor tesisleri ve lojmanlar bulunmaktadır. Merkez Kampusta inşaatları devam etmekte olan Rektörlük, Diş Hekimliği Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Mediko-Sosyal Merkezi ve Yabancı Diller Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (KÜYADİM) ise Kırıkkale şehir merkezinde bulunmaktadır. 2004 yılından itibaren kampusta inşaatı devam eden üniteler hizmete açılmaya başlamış olup, bunların ilki Mühendislik Fakültesi Ünitesi olmuştur. Tıp Fakültesi’ne bağlı Süleyman DEMİREL Araştırma ve Uygulama Hastanesi de şehir merkezinde bulunan birimlerden birisidir. Fakültede eğitim, hastane içerisinde bulunan dersliklerde sürdürülmektedir.
Kırıkkale Üniversitesi barınma imkanlarını her yıl geliştirmektedir. 2000-2001 eğitim- öğretim yılında Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı olarak hizmet veren Merkez Kampüste 850 kişilik erkek, 1100 kişilik kız yurdu; Keskin Kampusü’nde 160 kişilik erkek, Keskin ilçe merkezinde 200 kişi kapasiteli kız yurdu hizmet vermektedir.Yurt-Kur’a bağlı bu yurtlarda barınmak isteyen öğrencilerin, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı tercih formlarında ilgili bölümü işaretlemeleri gerekmektedir.

Yaşam:
Kırıkkale Üniversitesi Merkez Kampusü’nde 3000 öğrenciye hizmet verecek kapasiteye sahip büyük bir merkezi kafeterya ile merkezi mutfak ve yemekhaneler bulunmaktadır. Tüm öğrencilerin ve personelin öğle yemeği merkezi mutfakta hazırlanarak birimlerde bulunan yemekhanelere dağıtılmaktadır. Öğrencilerin ucuz, sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlayabilmek amacı ile kalori hesabına dayalı dört çeşit yemek içeren günlük menuler hazırlanmaktadır. Fakültelerde yemekhanelerin yanı sıra öğrencilere hizmet veren kantin ve kafeteryalar bulunmaktadır.Keskin Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim gören öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını ise Keskin Kampusü’nde bulunan yemekhane ve kafeterya karşılamaktadır. Ayrıca Tıp fakültesine bağlı hastanede yer alan tam donanımlı mutfak, hastaların yanı sıra tüm çalışanların ve öğrencilerin yemek ihtiyacını karşılamaktadır.



Kırıkkale Üniversitesi Merkez Kampusü, şehir merkezine 7 km. uzaklıkta, Kırıkkale -Ankara karayolu üzerindedir. Bu nedenle Kampusün şehirlerararsı ulaşımı oldukça kolaydır. Şehir merkezi ile Kampus arasında ise ulaşım, tarifeli minübüs seferleri ile sağlanmaktadır. Bu minübüsler, şehir merkezindeki Belediye Semt Otobüs Terminalinden hareket etmektedir.
Keskin Kampusü’nde ise ulaşim, Keskin ilçe merkezi ile Kampus arasinda Keskin Belediyesi’ne ait tarifeli minübüs servisleri ile saglanmaktadir.

Adres:Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü Ankara Yolu 7. km 71450 KIRIKKALE
Telefon-318) 357 24 54 - 357 37 88
Fax : (318) 357 38 94

__________________
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.03.08, 17:33   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Red face Fakülteler

Eğitim Fakültesi:

Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde 1995 yılında kurulan Eğitim Fakültesi ilk defa 1997–1998 eğitim ve öğretim yılında İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Programı I. öğretime, 1999–2000 eğitim ve öğretim yılında II. öğretime öğrenci alınmış, 2001-2002 eğitim ve öğretim yılında



Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programına öğrenci alınarak 2002–2003 eğitim ve öğretim yılı itibariyle öğrenci sayımız 938’e ulaşmıştır.
Fakültemizde 1 Profesör, 7 Yardımcı Doçent , 6 Öğretim Görevlisi ve 19 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam kadrolu 33 Öğretim Elemanı bulunmaktadır. 2547 Sayılı Kanunun 35.maddesi uyarınca 6 Araştırma Görevlisi doktora eğitimini yapmak üzere Gazi Üniversitesine, 1 Araştırma Görevlisi de Ankara Üniversitesine atanmıştır.
Fakültemizde; 1 Dekan, 1 Dekan Yardımcısı, 1 Profesör, 7 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi, 12 Araştırma Görevlisi, 1 Fakülte Sekreteri, 2 Şef, 3 Memur, 1 Daktilograf, 3 Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni, 1 Ambar Memuru,1 Teknisyen, 1 Hizmetli ve 1 Koruma Güvenlik Görevlisi görev yapmaktadır.
Fakültemiz idari ve akademik personeli ile öğrencileri Üniversitemiz kampüs alanında, Eğitim Fakültesi adına tahsis edilmiş yeni bir binada faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca kampüs alanı içinde bulunan Voleybol, Basketbol, Futbol, Tenis Kortu, kondisyon merkezi ve Üniversite kütüphanesinden yararlanmaktadır.
Sağlık karnesi olmayan öğrencilerimize sağlık karnesi verilerek, tedavi ve ilaç masrafları ilgili Daire Başkanlığı’nca karşılanmaktadır. Tüm öğrencilerimizin tedavi ihtiyaçları Mediko-Sosyal Merkezince yapılmaktadır.
İlköğretim Bölümü,Sınıf Öğretmenliği,Fen Bilgisi Öğretmenliği,Eğitim Bilimleri Bölümü Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojiler Eğitimi Bölümü,Beden Eğitimi Ve Spor Bölümü Türkçe Eğitimi Bölümleri ile eğitim vermektedir.


Fen Edebiyat Fakültesi:




Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1992 yılında kurulmuş ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci alarak eğitimine başlamıştır.Fakülte,13 bölüm ve 50 anabilim dalında oluşmaktadır.Ancak şu anda sadece 9 bölümde eğitim vermektedir.Fakülte öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısının az olması eğitimin kalitesini ve başarıyı olumlu yönde etkilemektedir.Yabancı dil dersleri,bilgisayar eğitimi ve laboratuarda gerçekleştirilen uygulamalı eğitimler başarıyı artıran diğer unsurlardır.Fakülte bünyesinde eğitim ve araştırma çalışmalarının gerçekleştirildiği çok sayıda laboratuar bulunmaktadır.Genel Kimya laboratuarı,Kimya Araştırma Laboratuarı,Biyoloji Araştırma Laboratuarı,Genel Fizik Laboratuarı ve Nükleer Fizik Laboratuarının yanı sıra Türkiye’deki benzerleri arasında en gelişmiş olan Elektronmikroskopların yer aldığı Elektronmikroskop Laboratuarı ve Türkiye’nin Tek Mössbauer Laboratuarı ile Malzeme Bilimi Laboratuarı Bulunmaktadır.
Biyoloji,Batı Dilleri ve Edebiyatı,Doğu Dilleri ve Edebiyatı ,Fizik,İstatistik ,Kimya,Matematik,Tarih
Sosyoloji,Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri ile eğitim vermektedir.

Adres : K.Ü Merkez Kampusü Yahşihan/KIRIKKALE
Telefon : (318) 357 24 78


Hukuk Fakültesi:

1993 yılında kurulmuştur. Fakültenin öğrenci alınmayan fakat eğitime destek veren Kamu Hukuku, Maliye ve Ekonomi, Özel Hukuk olmak üzere üç bölümü vardır. Hukuk Fakültesi, hukukla ilgili tüm alanlarda çalışacak ve hukuk danışmanı, yargıç, savcı ve avukat olarak görev yapacak nitelikli insan gücü yetiştirme amacını gütmekte, özel hukuk, kamu hukuku, maliye ve ekonomi konularında uzmanlaşmış hukukçu yetiştirmektedir. Hakim ve savcılık sınavlarına katılan mezunlarımız, bu sınavlarda başarılı olarak hakim ve savcı olmaya hak kazanmaktadırlar. Stajlarını tamamlayan mezunlar da serbest avukat olarak mesleki yaşamlarına başlamaktadırlar.
Özel Hukuk Bölümü,Kamu Hukuku Bölümü,Maliye ve Ekonomi Bölümlerinden olusmaktadır.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi:
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, 1993-1994 ögretim yilinda Isletme ve Kamu Yönetimi bölümleriyle egitim-ögretime baslamistir. 1994-1995 ögretim yilinda Iktisat, 1997-1998 ögretim yılında da Uluslararasi Iliskiler bölümleri kurulmus ve bu dönemlerde bölümlere ögrenci kabul edilmistir. Bu dört bölümde normal ve ikinci ögretim olmak üzere lisans düzeyinde egitim verilmektedir.Fakültede halen 6 profesör, 16 yardimci doçent, 3 ögretim görevlisi, 32 arastirma görevlisi ve 22 idari personel görev yapmaktadir.
Fakültemiz bünyesinde bir bilgisayar labaratuvari ve bir internet kafe bulunmaktadir.
İşletme,İktisat,Kamu Yönetimi,Uluslararası
Telefon : 0 (318) 357 38 16 / 357 38 42 / 357 38 44
Fax : 0 (318) 357 38 00
Mühendislik Fakültesi:



Mühendislik Fakültesi, 1992 yılında kurulmuş olup, 1993-1994 eğitim-öğretim yılında makine Mühendisliği Bölümü iile eğitime başlamıştır. Fakültemiz5 bölüm ve 24 anabilim dalından oluşmaktadır. Ancak, şu anda 4 bölümdee normal ve ikili öğretime verilmektedir.Fakültemizde 4 Profesör,2 Doçent,13 Yardımcı Doçen, 5 Öğretim Görevlisi 1 Uzman ve 31 Araştırma Görevlisi (Araş. Gör. 35. mad. ger.Dok. yapmaktadır.) olmak üzere toplam 55 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Fakültemizde idari personel 25 kişiden oluşmakta olup, toplam öğrenci sayımız 1318e ulaşmıştır.
Bilgisayar Mühendisliği,Makine Mühendisliği,Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği,Endüstri Mühendisliği bölümleriyle eğitim vermektedir.

Veterinerlik Fakültesi:



Veteriner Fakültesi yasal olarak 1992 yılında kurulmuş olup, 1998 yılı Şubat ayında faaliyete geçmiştir. fakültede eğitim 1998 - 1999 eğitim öğretim yılında başlamıştır. Fakültede eğitim 5 yıl (10 yarıyıl)’dır. Fakültenin temel amacı, Türkiye Cumhuriyeti’ne bağlı, laik ve sosyal devlet ilkelerini benimsemiş ve bilimsel düşünceyi yaşam felsefesi olarak özümleyen Veteriner Hekimler yetiştirmektir. Fakülteyi başarı ile bitiren öğrenciler, "yüksek lisans diplomalı veteriner hekim" unvanı kazanırlar. Mezunlar, klinisyen olarak hayvan kliniklerinde, eğitim ve araştırmacı olarak eğitim-öğretim ve araştırma kurum ve kuruluşlarında; yönetici olarak Tarım ve Sağlık Bakanlıkları ile belediyelerin hayvan sağlığı, gıda güvenliği ve kontrolü daireleri ve araştırma merkezleri gibi kurum ve kuruluşlarda görev alabilirler.
Temel Bilimler Bölümü,Hastalıklar ve Klinik Bilimleri Bölümü,Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümleri alanlarında eleman yetiştirmektedir.

Adres : K.Ü. Merkez Kampusü Yahşihan/KIRIKKALE
Telefon : (318) 357 33 01-02
Faks : (318) 357 33 04

Tıp Fakültesi:




Kırıkkale Üniversitesi Tıp fakültesi, 1995 yılındaki Bakanlar Kurulu kararı ile 1997 yılında Rektör Tahsin Nuri Durlu tarafından kuruldu ve 1998 yılında hasta kabul etmeye başladı. Tıp eğitimine 1998-1999 akademik öğretim yılında başlandı. Halen altı sınıfta 174 öğrenciye eğitim verilmekte olup Preklinik (temel bilim) eğitimi, hastaneye 5 km uzaklıkta olan kampus binalarında sürdürülmektedir. Anatomi, histoloji, tıbbi biyoloji ve genetik, fizyoloji, adli tıp, mikrobiyoloji ve aile hekimliği anabilim dalları ile farmakoloji, fizyoloji, mikrobiyoloji, moleküler biyoloji ve biyokimya araştırma laboratuarları Kırıkkale Üniversitesi ana kampus binasında, diğer bölümler ise hastane binasında konuşlanmıştır. Araştırma laboratuvarları en son teknolojik donanıma sahiptir. Ayrıca, iki adet multidisipliner laboratuvar, öğrenci eğitimi vermektedir. Klinik branşlar ve intern eğitim ve öğretimi Üniversite Hastanesinde yapılmaktadır. Araştırma ve eğitim hastanesi 150 yatak kapasitelidir ve akademik personeli ve son teknolojiyle kurulan laboratuvarlarıyla hasta bakım hizmeti vermektedir. Yılda ortalama 75 bin hastaya poliklinik muayenesi, 3100 hastaya yataklı tedavi ve 1950 hastaya ameliyat uygulanan hastanemiz kısa sürede Kırıkkale’nin sağlıktaki referans merkezi olmuştur. Eğitim kadrosunda 7 profesör, 31 doçent, 65 yardımcı doçent ve 138 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Fakülte bünyesinde 42 idari personel ve 86 yardımcı sağlık personeli çalışmaktadır.
Tel: 0-318- 225 2485
Faks: 0-318-225 2819

Diş Hekimliği Fkültesi:

Fakültemiz 24/06/2002 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararıyla kurulmuş olup; 2004-2005 eğitim-öğretim yılında 30 öğrenci alınması planlanmaktadır. 03.12.2002 tarihli Yürütme Kurulu Toplantısında 2547 Sayılı Kanun’un 2880 sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Fakültemiz bünyesinde bölüm ve anabilim dallarının kurulması uygun görülmüştür.

Temel Diş Hekimliği Bilimleri Bölümü,Klinik Diş Hekimliği Bilimleri Bölümleri ile eğitim vermektedir.
ENSTİTÜLER
Fen Bilimleri Enstitüsü:
Fizik,Biyoloji,Makine,Elektrik-Elektronik,Kimya,Matematik ,İnşaat,Endüstri Mühendisliği alanlarında eğitimini sürdürmektedir.
Adres:Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Üniversite Kampüsü Yahşihan/KIRIKKALE
Telefon :0 318 357 24 77
Faks:0 318 357 23 29

Sosyal Bilimler Enstitüsü:

İşletme,Türk Dili ve Edebiyatı, Eğitim Bilimleri,Doğu Dilleri ve Edebiyatları,İktisat,Uluslararası İlişkiler,Kamu Yönetimi,Kamu Hukuku,Özel Hukuk,Sosyoloji,Tarih bölümleri ile eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
Adres :Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimleri Enstitüsü Üniversite Kampüsü Yahşihan/KIRIKKALE
Telefon:0 318 357 35 92
Faks :0 318 357 35 97
Bu anstitülerin yanı sıra sağlık bilimleri enstitüsünüde bünyesinde eğitim vermektedir.

YÜKSEKOKULLAR

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu:

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde 23 Eylül 1998 tarih, 23472 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 98/11641 sayılı bakanlar kurulu kararı ile kurulması kararlaştırılmıştır.Yüksekokulumuz, Üniversite Senatosu’nun 21.04.1999 tarihli toplantı ve 1999/24 no’lu kararı ile 1999-2000 eğitim-öğretim yılında Antrenörlük Bölümü’ne öğrenci alarak eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 2001-2002 eğitim-öğretim yılında Spor Yöneticiliği Bölümü’ne, 2002-2003 eğitim-öğretim yılında da Rekreasyon Bölümü’ne öğrenci alarak gelişimini sürdürmektedir. Yüksekokul’umuza her yıl özel yetenek sınavı ile öğrenci alınmakta; öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere dört yıl (8 yarıyıl) eğitim verilmektedir. Yüksek okulumuzda eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere; 1 Bilgisayar Odası, 1 Performans Laboratuar’ı 2 halı saha, 1 Futbol Çim sahası, atletizm pisti, kondisyon merkezi, basketbol, voleybol, hentbol sahaları, tenis kortu, Cimnastik salonu ve Spor Salonu mevcuttur.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun özgörevi, öğrencileri öğrenim gördükleri bölümlerde temel bilgi ve becerilerle donatmak, alanları ile ilgili her düzeyde bilimsel çalışmalar yapabilecek seviyeye getirmek ve öğrenimleri sonucunda elde ettikleri bilgi ve becerileri kendi alanlarının ve toplumun gelişiminde kullanabilmelerini sağlamak.
Yüksekokulumuz aynı zamanda öğrencilerin kültürel altyapılarını genişletmek ve spor bilimlerinin genel bilincini öğrencilere kazandırmak amacıyla seçmeli dersler vermektedir. Yüksekokulumuzun diğer bir amacı da Türkiye’deki Beden Eğitimi ve Spor uygulamaları ile ilgili araştırma çalışmalarını başlatmak ve teşvik etmektir. Lisans programının amacı öğrencileri spor bilimleri ile ilgili araştırma yapabilecek ve sonuçlarını yorumlayabilecek bilgi ve becerilerle donatarak araştırma sonuçlarının alanda ileriki gelişmelerde temel oluşturmasını sağlamaktır.

Üniversitemiz bünyesinde Sağlık-Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nca organize edilen tüm sportif ve kültürel faaliyetlere öğrencilerimizin katılımı teşvik edilmektedir. Üniversite Sporları Federasyonunun her branşta düzenlediği spor müsabakalarında Yüksekokulumuz öğrencileri önemli başarılar elde ederek, Üniversitemizin adını en iyi şekilde duyurmaktadırlar. Bilgisayar donanımı da her geçen gün gelişmekte olan Yüksekokulumuz, alanındaki tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim içerisinde bulunmaktadır.

Antrenörlük,Spor Yöneticiliği, Rekreasyon bölümlerini bünyesinde bulundurmaktadır.

Adres: Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Yahşiyan/Kırıkkale
Telefon: 0 318 357 38 62 _0 318 357 38 63
Fax: 0 318 357 38 63

MESLEK YÜKSEKOKULLAR
Keskin Meslek Yüksekokulu:

1994 -1995 öğretim yılında Kırıkkale Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır. Mahalli İdareler, Tekstil, Muhasebe, Elektrik ve Pazarlama bölümleri mevcuttur. 1998-1999 Öğretim yılı başında kız ve erkek öğrenci yurtları Kredi ve Yurtlar Kurumuna devredilmiştir. Kız ve erkek öğrenci yurdu öğrencilerimize hizmet vermektedir.
Elektrik,Tekstil,Muhasebe,Maliye,Pazarlama alanlarında insan gücü yetistirmektedir.


Kırıkkale Meslek Yüksekokulu:

1976 yılında kurulan ve 1981 yılında Ankara Üniversitesi’ne bağlanan Kırıkkale Meslek Yüksekokulu, 1989 yılında, bütün birimleriyle, Ankara-Kırıkkale karayolu üzerinde ve Kırıkkale’ye 7 Km. mesafede bulunan bugünkü kampus alanına taşınmıştır. 03 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Kırıkkale Üniversitesinin Kurulmasıyla Ankara Üniversitesinden ayrılmıştır.
YÖK/Dünya Bankası 1. Endüstriyel Eğitim Projesi’ne dahil edilen 8 okul arasında yer alan Yüksekokulumuzun 12.000 hektar büyüklüğündeki kampüs alanında; yönetim binası, derslikler, laboratuar binaları, merkez kütüphanesi, makine atölyesi, inşaat atölyesi, ısı merkezi, konferans salonu, spor kompleksi ve kafeterya binalarından oluşan, kapalı alan 13.900 m2’yi geçmiştir. Ayrıca, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan 1802 öğrenci kapasiteli dört yurt binası ve sosyal tesisleri 12 derslikten oluşan derslik binası, kondisyon merkezi ile PTT. Şubesi bulunmaktadır. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tahsin Nuri DURLU’ nun destekleriyle öğrencilerimizin ödev ve araştırma yapmalarına olanak sağlayacak 10’ar bilgisayardan oluşan iki tane İnternet Odası, Mantarcılık Programı öğrencilerinin uygulama yapabilmeleri için Mantar Yetiştiriciliği Programı laboratuarı, dört adet bilgisayar laboratuarının bilgisayar sayısı artırılarak hizmete sunulmuştur. Ayrıca, Tıbbi laboratuar ile Rafineri ve Petrokimya Laboratuarı yeniden düzenlenmiştir.


Yüksekokulda, Teknik Programlar Bölümü öğrencilerinin fizik, kimya ve temel elektrik konularında altyapılarının pekiştirildiği Temel Fen Laboratuarları; yabancı dil Derslerinin görsel-işitsel ortamda yapıldığı 32’şer öğrenci kapasiteli 23 adet Pentium 4 bilgisayar,8 adet Pentium 166 bilgisayar, 2 adet Pentium 266 bilgisayar, 3 adet Pentium 133 bilgisayar, 21 adet C 1200 bilgisayar, 9 adet Pentium 3.866 bilgisayar,2 adet yazıcı, 1 adet scanner ve 1 adet kendinden videolu televizyonla öğrenciye hizmet veren 2 yabancı dil laboratuarı, teknik resimde ve proje resminde kullanılabilecek çizim alet ve donanımlarına sahip 2 resimhane, tek oturumda 60 öğrenciye hizmet verebilecek 4 adet bilgisayar laboratuarı mevcuttur. Kondisyon Merkezi ile P.T.T. Şubesi 1998-1999 öğretim yılında hizmete girmiştir.
Kırıkkale Meslek Yüksekokulu’nda;5 öğretim üyesi, 50 öğretim görevlisi, 1 araştırma görevlisi, 1 uzman olmak üzere toplam 57 öğretim elemanı ve 54 idari personel görev yapmaktadır. Toplam otuz yedi programda yirmi program normal, on yedi program ikinci öğretimdir.4479 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamış ve 1083 öğrenci mezun olmuştur.
Yüksekokulumuz 2002 yılında öğretim elemanlarının ders yükü fazlalığı ve ders dağılımının uygun öğretim elemanlarının derslere girmesi düşüncesi ile ders açığı oluşmuş ve bu ders açığını kapatmak için diğer birimlerdeki öğretim elemanlarının 2547/13/b-4 ve 2547/40 a maddesi gereğince görevlendirme yoluyla 57 öğretim elemanı ücret karşılığı ders vermiştir.

Yüksekokulumuz Teknik Programlar Bölümü öğrencilerinin yabancı dil derslerinin görsel işitsel ortamda yapıldığı 32’şer kapasiteli 2 lisan laboratuarı, teknik resimde ve proje resminde kullanılabilecek çizim alet ve donanımlarına sahip 2 resimhane, tek oturumda 85 öğrenciye hizmet verebilecek 5 adet bilgisayar laboratuarı, 1 adet haberleşme laboratuarı, 1 adet endüstriyel elektronik laboratuarı, 1 adet elektrik laboratuarı, 1 adet malzeme test laboratuarı, 1 adet petrokimya ve kimya teknolojisi laboratuarı, 1 adet CNC laboratuarı, makine ve inşaat bölümlerine ait olmak üzere 2 adet atölyede uygulama yapılmaktadır.Yüksekokulumuzda 2001-2002 öğretim yılında 11 konferans, 2 panel ve çeşitli sosyal kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmiştir. Yedi öğretim elemanı ise yurtiçi çeşitli kurum ve firmaların düzenlediği meslek geliştirme kurslarına katılmışlardır.
Yüksekokulumuzda 1999-2000 Öğretim Yılında çeşitli sosyal kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmiştir. Öğretim elemanlarımız ise yurtiçi çeşitli kurum ve firmaların düzenlediği meslek geliştirme kurslarına katılmışlardır. 1999-2000 yılı içerisinde konferans, seminer, teknik gezi gibi faaliyetlere Yüksekokulumuz öğretim elemanlarının katılımları sağlanmıştır.Yüksekokulumuz kampus alanında Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı olarak faaliyetini sürdüren 852 kişilik erkek ve 1096 kişilik kız olmak üzere toplam 1948 kapasiteli beş öğrenci yurdu bulunmaktadır.Yüksekokulumuzun bulunduğu alanda Rektörlük tarafından yaptırılan çeşitli spor sahaları ve kondisyon merkezi bulunmakta olup, (Olimpik ölçülerde bir futbol sahası ile basketbol, hentbol sahaları) akademik, idari personel ve öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.Yüksekokulumuz idari personeli Kırıkkale’den kampüse, kendi kiraladıkları servis aracıyla taşınmaktadır. Yüksekokulumuz öğrencileri Kırıkkale’den özel ve belediye şehir içi kampus servis araçları ile taşınmaktadır.
Öğrenci, memur ve öğretim elemanlarının sağlık hizmetlerini yürüten Yüksekokulumuz doktoru tarafından 2001/2002 öğretim yılında 243 öğrenci ve 2567 personelimiz muayene edilmiştir.
1998 Haziran ayı itibariyle YÖK/Dünya Bankası Meslek Yüksekokulları Projesi faaliyetleri sona ermiş olduğundan Yüksekokulumuz bundan sonra üniversite imkanları ile eğitimini sürdürmeye devam etmektedir. Yüksekokulumuzda Teknik Programlarda laboratuar malzemeleri yurt dışından gelmiş ve öğretime hizmet verir duruma getirilmiştir. 2002 yılı Aralık ayında laboratuar ve atölyelerimizin eğitim-öğretimi için gerekli malzemeler alınmıştır. Teknik dallardaki öğretim görevlilerinin çoğu yurt dışında eğitim görerek okulumuzdaki görevlerine dönmüşlerdir.
1998 yılında YÖK-İSOV (İstanbul Sanayi Odası Vakfı) arasında yapılan protokol çerçevesinde, mezun olan öğrencilerimizin iş bulma konusunda internet ortamı kullanılarak önemli çalışmalar yapılmakta olup, bu çerçevede her yıl en az iki öğretim elemanımız çeşitli fabrikalarda sanayi deneyimini artırmak üzere bu faaliyetlere katılmış, İSOV işbirliği ile Yüksekokulumuzun değerlendirme toplantıları yapmıştır.
2001-2002 Öğretim yılı içerisinde 7 öğretim elemanı konferans, seminer, kongre, teknik gezi vb. faaliyetlerde görevlendirilmiştir. Yüksekokulumuz Radyo-TV. Yayımcılığı programı öğrencileri, yıl boyunca sabah 08.30 akşam 22.30 saatleri arasında 10 km. bir alana müzik ve eğitim-öğretim amaçlı olarak değişik konuların işlendiği canlı radyo programları yayınlamışlardır.

Adres:Kırıkkale Üniversitesi - Kırıkkale Meslek Yüksekokulu, 71450 Yahşihan, Kırıkkale.
Telefon: 0318 357 24 54 - 0318 357 29 23 | Faks: 0318 357 24 57

Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kirikkale, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Adresi Telefonu Faksı - Kırıkkale Çevre ve Kartal Kırıkkale 1 18.10.13 15:19
Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Adresi ve Telefonu - Kırıkkale İl Kültür ve T Goeben Kırıkkale 0 15.10.12 20:16
Kırıkkale Valiliği Adresi ve Telefonu - Kırıkkale Valiliği İletişim - Kırıkkale Vali Tolga Kırıkkale 0 25.01.12 01:17
2011 Genel Seçimlerinde Seçilen Kırıkkale Milletvekilleri - Kırıkkale Milletvekilleri Goeben Kırıkkale 0 13.06.11 17:11
Kırıkkale Üniversitesi Sevda Üniversiteler 0 06.03.08 23:01


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2