tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Elton John Biyografisi - Elton John Kimdir - Elton John Hayatı - Elton John Yaşamı
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2253

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 29.12.10, 18:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Elton John Biyografisi - Elton John Kimdir - Elton John Hayatı - Elton John Yaşamı

Elton John Biyografisi - Elton John Kimdir - Elton John Hayatı - Elton John Yaşamı

Elton John (D. 25 Mart 1947, London), İngiliz pop/rock şarkıcısı, beste yazarı ve piyanisttir.

Elton John'un babası Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin trompetçisi idi. 4 yaşındaki Reginald Dwight, babasının da müziğin içinde olmasının etkisiyle piyano dersleri almaya başladı. 11 yaşında, Kraliyet Müzik Akademisi'nden burs kazandı. 6 yıllık müzik eğitiminin ardından, müzik dünyasının ve gösteri dünyasının içinde yer almak isteği ile okulunu terk etti. Dwight, 60'lı yılların başında, ilk grubu, Bluesology'i kurdu.

1965'de profesyonel oldu. O dönemde, pekçok solo konser verdi, publarda, otel'lerde çalıştı. 1966'da Long Jonn Baldry, gruba katıldı. Elton Dean saksafonda ve Caleb Quaye de gitardaydı... Baldry enerjisi ile birdengrubun lideri oldu. John bütün düşlerini kaybetti. Bir plak şirketi ile ciddi bir kontrata imza atarak çalışmalarına devam etmek istiyordu.

Organizatör Ray Williams, bu imkanları ona sağladı. Liberty Record gitti. Çekingen Dwight, orada, hayranı olduğu yazar Bernie Taupin ile tanıştı. Aynı müzikal zevkleri paylaştıklarını keşfettiler. İlk olarak birlikte şarkı sözleri yarattılar. "Scarecrow"u tamamladılar. 1968'de, "Boom-Bang A Bang"in başarısızlığı onu çökkünlüğe soktu. 1969'da Empty Sky albümü çıktı. Ancak müzik dergileri bu şarkıyı da favorilerinin arasına almadılar. Aylar boyunca, stüdyoda "He Ain't Heavy He's My Btother" için stüdyoya kapandı. Sınırlı bir bütçe ile çalıştı. Ve en sonunda, kabus gibi günler geride kaldı. Gus Dudgeon, "Elton John" adı ile "Border Song" albümünün yapımını gerçekleştirdi. Albümden "Your Song" John'un klasikleri arasındadır. İngiltere listelerinde 2. numaraya yükseldi. LA's Troubadour Club ile anlaştı ve tanınırlığını sağladı. "Tumbleweed Connection" ile büyük bir atılım yaptı. Devamında gelen ve 17.11.1970 konserinin canlı kayıdı olan "Friends" hayranlarına hayal kırıklığı yaşatsa da bu önemli bir düşüş sayılmazdı...

Çünkü kısa bir süre sonra Elton John artık bir "süper yıldız"dı. ABD'deki konserleri tam bir gösteri havasında geçiyordu. Elton John, kendi kendini lanse eden tek rock starıdır. 1972 ile 1975 yılları arası şarkıları: "Rocket Man", "Daniel", "Saturday Night's Alright for fighting", "Goodbye Yellow Brick Road", "Candle in the Wind" ve "Someone Saved my Life Tonight" hep dönemlerinde listelerde birinci sırada yer aldı. Elton John, 1975 yılında John Lennon ve Yoko Ono'ya yakınlaştı. Madison Square Garden konseri sonrasında birlikte Thanksgiving'i (Şükran Günü) yarattılar. 1976'da Kiki Dee ile yaptığı düet "Don't Go Breaking My Heart", "Here and There"ve "Blue Moves" ile zirveyi yine yaşadı. Avrupa'da büyük beğeni kazanan bu şarkılar, 2 milyonun üzerinde satış sağladı.

1977'de artık müzik yapmayacağını açıkladı. Bu açıklamasına rağmen, komünist Blok'ta ve Sovyetler Birliği'nde konser verdi. 1979'da Taupin, Los Angeles'e yerleşti. John & Taupin beraberliği de böylece koptu. Elton şarkı sözlerini piyanist ve Tony Osborn'un oğlu Gary ile yazdı. Bu yeni ortaklık, birkaç başarılı şarkının doğmasını sağladı. Bu döneme ait hatırlanabilecek en önemli şarkı enstrümantal olan "Song for Guy". Başarılı müzik kariyerinin ardından kişisel problemler Elton'un canının sıkıyordu. Saçları dökülüyor, kilo alıyordu... Ayrıca biseksüel olduğu konusunda basında çıkan haberlerden tedirgin ve rahatsız oluyordu. Çünkü homoseksüel olarak tanınması onu o dönemde korkutuyordu. Futbol tutkusuyla da bilinen Elton John, Watford takımına da destek verdi. Klübün %15'lik hissesine sahip oldu. Takımı, 1985 final kupasını kazandı. Pekçok hayranı, John'un biseksüel olmasını kabullenemiyordu. 80'li yıllarda bu yüzden albüm satışları durdu. Bu durumu düzeltmek için Taupin ile tekrar çalışması gerektiğini düşündü. 1983 yapımı "Too Low For Zero", "I'm still standing" ile tekrar doğdu denilebilir.

Yılı çok iyi bir performansla bitirdi. Saint-Valentin günü Renate Blauel ile evlendi. 1985'te Wham'in veda konserinde bulundu. Bir ay sonra, AIDS'le mücadele konulu bir konser düzenledi. Bu yıl "Ice On Fire" müzikseverlerle buluştu. Ocak 1986'da bir açık hava konserinde rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Boğazından ameliyat geçirdi. Bu dönemde Elton John'un gırtlak kanseri olduğu ve evliliğinin hiç iyi gitmediği yolundaki söylentiler ayyuka çıktı. Basın, Renate ve John'un evliliğine son vermişti bile. 1988'de, mükemmel bir şarkı "Reg Strikes Back"ı gerçekleştirdi. Tempolu şarkısı "I Don't Wanna Go On With You Like That" büyük ilgi gördü. 1988 Aralık ayında, John boşandı ve müziğe iyice konsantre oldu. "Sleeping With the Past" albümü ile geldi. 1991 Nisan'ında, Sunday Times, Büyük Britanya'nın en zengin kişileri arasında Elton John'u da gösterdi. Yılın sonuna doğru tekrar sahnelere döndü. 1992'de formu çok iyi idi ve yeni albümü "The One" da ona tekrar başarı getirmişti. Sunday Mirror gazetesinde, kendisi hakkında çıkarılan bulimi hastalığına yakalandığına dair çıkarılan habere karşı dava açtı ve kazandı.

Aynı yıl AIDS ile mücadele için bir fon oluşturdu. Konser ve albüm gelirlerinin büyük bir bölümünü buraya devretti. 1993'te Bonnie Rait, Paul Young, KD Lang ve George Michael'i davet ettiği albümü "Duets" ile beklediği başarıyı yakaladı. Yine aynı yıl, "The Lion King" filmi için bestelediği 5 yeni şarkı geldi. Albüm ABD'de bir numara oldu. "Can You Feel The Love Tonight" "En İyi Film Müziği" Oskar ödülünü aldı. 1995'te basın onun geçmişi ile ilgili haberleri eşelemeye başladı. Cinsel tercihi, uyuşturucu, aile durumu ve benzeri konuları yazıp çizdi. Tabii çıkan bütün haberleri yalanladı. Bütün bunlara rağmen, kendisine büyük ilgi ve sevgi gösteren, geniş ve özel bir hayran topluluğu oluştu.

Çok iyi bir albüm "Made In England" ile o da hayranlarına teşekkür etti. 1997'de kariyerini zirvede korudu. Çok yakın arkadaşı olan Prenses Diana'nın kayıbının ardından, cenaze töreninde şarkı söylemesi için ısrar edildi. Milyarlarca insanın önünde, böyle bir şeyi üstlenmek onu oldukça heyecanlandırdı. "Candle in the Wind"i Prenses için yeniden düzenledi. Takdir gören bu çalışma herkesi memnun etti. "The Big Picture" albümü büyük istek gördü. Ticari başarısı büyük oldu. Bir yıl sonra, ABD'nin en çok satılan albümü olarak açıklandı. 1999'da Elton John, Amerikalı "country/kasaba" yıldızı LeAnn Rimes ile "Written in the Stars" adlı şarkıda düet yaptı. Bu ortak çalışma İngiltere'de Mart ayında listelerde ilk 10 listesinde yer aldı.

Elton John, müzik yaşamını, daha çok yardım konserleri ve toplumsal fayda için etkin olacak şekilde düzenleyen ünlüler arasına katıldı. Müzik anlayışı sevenleri için çok şey ifade eden John, unutulması zor isimlerden biri...
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.10, 18:31   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow --->: Elton John Biyografisi - Elton John Kimdir - Elton John Hayatı - Elton John Yaş

Elton John Biyografisi - Elton John Kimdir - Elton John Hayatı - Elton John Yaşamı

Sir Elton Hercules John, veya doğum adıyla Reginald Kenneth Dwight (D. 25 Mart 1947, London), İngiliz pop/rock şarkıcısı, beste yazarı ve piyanisttir. Müziğin dominantları arasında yer alan İngiliz sanatçı, 1970'lerden günümüze 450 milyondan fazla albüm 40 milyondan fazla single kopyası sattırarak gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılar arasında yer almaktadır. Grammy, Akademi, Tony ve Altın Küre kazandığı ödüllerden sadece birkaçıdır. Grammy ödülünü tam beş kez kazanmıştır. Rolling Stone dergisi; onu gelmiş geçmiş en iyi 100 sanatçı arasında 49. sırada göstermiştir.

Biyografi

Çocukluk

John, Pin, Middlesex'te anneanne ve büyükbabasının yanında dünyaya geldi. Pinner County Grammar School'da 15 yaşında kadar eğitim gördü. Büyük bir müzik dehası olduğunu farkedene kadar babası ona bankerlik gibi çeşitli işlerde çalışması için yol gösterdi. Elton John, piyanoya başladığında sadece 3 yaşındaydı. Annesi bu yeteneği farketse de sadece izlemekle yetindi. Zaten John'un ailesi de müzikal açıdan belli mevkilere sahiptiler. Babası ise bir askeri bandoda, yarı profesyonel olarak trompet çalıyordu.

Müziğe İlgi Duyuşu

Elton John başta müziğe her ne kadar ilgi duymasa da, sonunda piyanoya karşı dehalık derecesinde yeteneği sayesinde başta istemeden kariyerine atıldı. Ailesinin yönlendirmesiyle, önce çeşitli konservatuarlarla işe başladı.

Müziğe İlk Adımlar

John, sadece 15 yaşındaydı ki, annesinin ve büyükbabasının isteğiyle bir barda, haftasonları için piyano çalmaya başladı. Burada türlü şarkıları repertuarınaekledi ve bir süre sonra arkadaşlarıyla beraber "Bluesology" adlı grubu kurdu. Ardından Eurovision'un ilk yıllarında İngiltere adına müsabakaya katıldı.

İlerleyen Yıllar

Elton John zamanla, uluslararası üne kavuştu. 1970'lerde çıkardığı albümlerle artık bir yıldız olmuştu. Elton John, bu dönemde John Lennon gibi ünlüsanatçılarla çalışmaya başladı.Ayrıca 90'larda Guns N' Roses ile konserlere çıkmış ve November Rain adlı şarkının piyanosunu çalmış ve Tupac ile Ghetto Gospel adlı şarkıyı seslendirmişlerdir.

Özel Hayat

Elton John, sanatçılığının yanı sıra, bir eşcinsel olması konusunda da insanlar arasında tanınmıştır. İlk evliliğinde damat, ikincisinde gelin olan tek sanatçıdır.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, elton, elton john, elton john biyografi, elton john biyografisi, elton john hakkında genel bilgi, elton john hayatı, elton john kimdir, elton john özgeçmişi, elton john yaşamı, hayati, john, kimdir, yasami

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Elton John Şarkı Sözleri (Lyrics) HiLaL Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 3 30.10.18 09:19
John Castle Biyografisi - John Castle Kimdir - John Castle Hayatı -John Castle Yaşamı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 22.07.16 22:25
John McCain Biyografisi - John McCain Kimdir - John McCain Hayatı -John McCain Yaşamı Metrix Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 08.01.11 02:53
John Hurt Biyografisi - John Hurt Kimdir - John Hurt Hayatı - John Hurt Yaşamı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 02.01.11 19:45
John Turk Biyografisi - John Turk Kimdir - John Turk Hayatı - John Turk Yaşamı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 27.12.10 20:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:04 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2