tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
874

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.11.09, 14:41   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları

Kurban etini doğru pişirmenin püf noktaları
Kurban Bayramında eti doğru pişirmek sağlığınız için hayati önem taşıyor.
Sağlıklı bir bayram geçirmek için doğru besin seçimi, kurbanlık kesimlerinin doğru şekilde yapılması, gıda güvenliği, etlerin saklanması, hazırlanması ve pişirme yöntemlerinde bilinçli davranmak gerekiyor. Medical Park Hastaneler Grubu Göztepe Medical Park Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran, sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmenin ilk yolunun veteriner kontrolünden geçirilmiş kurbanlık almakla başlayacağını söyledi. Keservuran, "Kurban Bayramı’nda sağlık, etlerin kesim aşaması ile başlar, mutlaka veteriner kontrolünden geçmiş kurbanlık alınmalı. Kurbanlık kesimleri uygun şartların oluşturulduğu, veteriner kontrolünün sağlandığı, sağlığa uygun ortamlarda yapılmalıdır" dedi. Aksi takdirde insan sağlığını bozan mikroorganizmalar ile karşı karşıya kalınmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Keservuran, "Etler uygun koşullarda kesilmezse, doğru pişirilmez, uygun sıcaklıklarda bekletilmezse hayvanlardan insanlara tenya, şarbon, tüberküloz, salmonella gibi hastalıklar bulaşabilmektedir" dedi.
Ölüm sertliğine dikkat edin
Kurbanda kesilen etlerin kesinlikle hemen pişirilerek yenmemesi gerektiğini söyleyen Keservuran, bayramda yapılan yanlış alışkanlıkların başında kurban etlerinin kesildikten hemen sonra hatta sabah kahvaltısında tüketilmesinin geldiğini ifade etti. Keservuran, "Hayvanlardaki mikroorganizmalar kesimden sonra 24 saat içinde ölür ve hayvan ilk kesildiğinde ölüm sertliği olarak adlandırdığımız sertlikte olur" ifadesini kullandı. Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıkları olan kişilerin daha dikkatli olmaları gerektiğini aktaran Keservuran, "Etler soğuk ortamda birkaç gün bekletildikten sonra tüketilmelidir. Büyükbaş hayvanların etleri 0 derecede 7-10 gün bekletildiğinde tam yumuşama sağlanır ve etin lezzeti artar" diye konuştu.
En doğrusu ızgara ya da haşlama
Eti pişirme yönteminin etin kalitesini doğrudan etkilemekte olduğunu ifade eden Keservuran, etin lezzeti, kıvamı, kokusunun, vitamin- mineral içeriği ve tamamen pişirme yöntemiyle ilgili olduğunu söyledi. Keservuran şunları kaydetti: "En doğru pişirme şekli ise ızgara, haşlama, fırında veya sebzelerle birlikte tencerede pişirme şeklidir. Etlerin çok uzun süre yüksek ısıyla temas etmesi (kızartma , kavurma veya mangal-barbekü şeklinde pişirme ) kanserojen ögelerin oluşumuna neden olmaktadır, ayrıca mangalda pişirme sırasında etin dış kısmı hızlı şekilde pişmekte proteinler katılaşmakta ve etin iç kısmı çiğ kalmaktadır. Etlerin az pişmiş veya çiğ tüketilmesi etin kalitesini düşüreceği gibi, besin zehirlenmelerine de neden olabilir."
Ayrıca yağ eklemenize gerek yok
Et ile yapılan yemeklere ise ayrıca yağ eklenmemesi gerektiğini kaydeden Keservuran, " Kırmızı et doymuş yağ içeriği yüksek bir besin olması nedeniyle yemekler zaten lezzetli olacaktır, ilave yağ eklenmesi vücudu ek yük getirecek diyetle alınan yağ miktarının artmasına neden olacaktır" ifadesini kullandı. Özellikle kuyruk yağı iç yağı tereyağı gibi yağların kullanımından kaçınılması gerektiğini dile getiren Keservuran, " Etler ızgarada pişirilecekse vitamin kaybını önlemek ve kanserojen madde oluşumunu engellemek için etler ateşten 15 cm uzakta olmalıdır ve kömürler kor halini aldıktan sonra etler pişirilmelidir" şeklinde konuştu.
Bayram kahvaltısına SUYLA BAŞLAYIN
Kurban Bayramı’nda güne sağlıklı başlamak için kahvaltı çok önemli. Bu konuda Gizem Keservuran, şu önerilerde bulundu:
-İlk öğününüz 2 bardak su ardından hafif bir kahvaltı olsun.
-Az ve sık aralıklarla doğru besinleri seçerek beslenmeye özen gösterin
-Drajeler, çikolatalar, şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları veya meyve tatlılarını (elma, kabak, armut, ayva tatlısı) tercih edin.
-Tabağınızın bir kısmını kırmızı et, kalan kısmını ise sebze yemekleri ve salatadan oluşturun, bunun yanında tam buğday ekmeğinizi veya bulgur pilavınızı tüketmeyi unutmayın.
-Yanlış seçilen ve fazla tüketilen her lokmanın sağlığınızı olumsuz etkileyeceğini unutmayın.
-İkramlarla ve fazla yemeyle bozulan bağırsak hareketlerinizi düzene koymak adına ara öğünlerde meyve tüketimine önem verin, kivi, elma, armut, ayva gibi meyvelerinizi iyi yıkadıktan sonra kabuklu tüketmeye özen gösterin.
-Bağırsaklarda su tutulumuna neden olan fazla çay-kahvenin tüketiminin yerini bitki çaylarına bırakın. Bozulmuş bağırsak hareketlerinizi düzenlemek için vücudunuza yardımcı olun. Rezene, anaso, tarçın, yeşil çaydan olulan bir karışım sizi rahatlatacaktır.
-Öğün aralarında su tüketmeyi unutmayın. l Bayram ziyaretine gitmeden önce evinizde yemeğinizi veya ara öğününüzü mutlaka tüketin.
-Yine de "Eyvah fazla yedim, kaçırdım" diyorsanız, fiziksel aktivitenizi mutlaka arttırın.
- Bayramı fırsat olarak görüp seyahate çıkan bireyler açık büfelerde dikkatli olun sağlıklı beslenme kurallarını unutmayın.
Haber : Münevver ÇAKIRTAŞ / İSTANBUL
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
dogru, etini, kurban, noktalari, pisirmenin, puf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Başının Etini Yemek Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 26.01.12 01:25
Kurban Biyografisi-Kurban Hayatı-Kurban Yaşamı-Kurban Kimdir?Grup Kurban Biyografisi Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 01.01.10 07:25
Abdül Mecit Doğru Biyografisi,Abdül Mecit Doğru Hayatı,Prof.Abdül Mecit Doğru Kimdir? İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 26.06.09 13:31
Makarna Pişirmenin Püf Noktaları Güllü Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) 0 15.04.08 06:02
Doğru Giyinmenin Püf Noktaları Başak Bayan Modası 0 21.03.08 04:00


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2