tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) Yemek tarifleri,çorbalar,salatalar,tatlılar,pastalar,börekler,yöresel yemekler,mezeler,aperatifler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Istakoz
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
813

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.07.08, 10:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:ÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Istakoz

IstakozEğer mönünüze istakoz koyduysanız ve onu başarı ile sunmak istiyorsanız, öncelikle hazırlığına büyük önem göstermelisiniz.
İstakozun kolay kesilmesi için, kuyruğunun düz durması gerekir. Bunu sağlamak için onu önce boyuyla orantılı olan bir tahtaya bağlayıp kaynama noktasındaki suya daldırın. 1 lt. su için 5 dakika, ve bunun üzerindeki her litre için ise 3 dakika kaynatın.
İstakoz piştiğinde, iki çatal arasında veya büyük bir kepçeyle tencereden çıkarın. Sivri uçlu bir bıçakla iki gözünün arasından kabuğunu kırıp bir süzgeçe baş aşağı yerleştirerek süzün. İyice soğuduğunda iplerini çözüp bağladığınız tahtadan ayırın. Önce kıskaç ve bacaklarını gövdesinden ayırın. Eğer istakoz dişi ise kabuğunu atmayın, keskin bir bıçakla keserek ayırın. Kum kesesini çıkarın. Sonra bir kaşık yardımıyla yumuşak yerlerini alın. Bunu soslarınızda ya da baharatla karıştırarak kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde kullanabilirsiniz.
Kuyruk kısmında boydan boya uzanan siyah sindirim borusunu çıkarmak için, izi üzerinden bir kesik yapıp bir çatal yardımıyla boruyu çekip alın.
Keserek çıkardığınız etleri bir tabağa yerleştirin ve etlerin kurumaması için üzerlerini şeffaf folyoyla örtün.
İstakozun hazırlanışı
İki kişilik olarak ikram edilecek istakozlar, genelde ikiye bölünerek sunulur.
Bunun için istakozu önce kesme tahtasına karın üstü yerleştirin. Bir elinizle istakozu iyice tahtaya bastırırken, diğer elinizdeki bıçağın sivri ucunu gövdesinin ve kuyruğunun birleşme noktasına saplayın. Gövdeyi ikiye bölerek kesin. Yarım tur yaptırıp bu kez kuyruğun kabuğunu baştan başa kesin.
İstakozun bacaklarını gövdesinden ayırdıktan sonra kabuğu özenle temizleyin. Yumuşak dokuları ayırdıktan sonra, hazırladığınız et dilimlerini kabuğun içine dizin. Hafif bir sosla veya jöle ile kabuğun geri kalan boşluğunu doldurup servis yapın
ÇisiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
istakoz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Rüyada Istakoz Görmek - Rüyada Istakoz Görmek Açıklaması ve Yorumu - Istakoz Rüya Tab Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.11.12 17:42
Kahve Falında Istakoz Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Istakoz Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 19:54
Istakoz (Homarus americanus)-Istakoz Hakkında Genel Bilgi Fenci Balıklar 0 03.04.10 00:36


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:19 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2