Böbrek Dolması        Böbrek Dolması    Gerekli Malzemeler:  
12 Kuzu Böbreği (yağları temizlenmiş) 
120 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı Margarin 
4 Çorba Kaşığı Taze Ekmek İçi 
1 Tatlı Kaşığı Hardal 
2 Tatlı Kaşığı Ketçap 
1 Diş Sarmısak (dövülmüş) 
1 Çay Kaşığı Tuz 
1 Kahve Kaşığı Karabiber 
200 gr (1 su bardağı) Kaynar Et Suyu 
50 gr (1/4 su bardağı) Acı Krema 
1 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası (bir tatlı kaşığı suda eritilmiş)     Yapılışı:  Böbrek dolması oldukça değişik bir yemektir 
Karışık salata ve patates püresiyle servis edilir  Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190 C) ısıtınız 
Küçük bir fırın tepsisini bir tatlı kaşığıyla yağlayarak bir kenara 
bırakınız 
Orta boy derin bir kaba, geri kalan yağı, ekmek içini, hardalı, ketçabı, 
sarmısağı, tuzu ve karabiberi koyarak, tahta bir kaşıkla iyice 
karıştırınız  Keskin bir bıçakla böbrekleri 1/2 cm derinliğinde cep biçiminde yarınız 
Hazırladığınız karışımı kaşıkla alarak açtığınız yarıklara doldurunuz 
Böbrekleri birbiri ardına fırın tepsisine diziniz  Üstlerine kaynar et suyunu dökerek, alüminyum kağıtla örtünüz 
Tepsiyi fırına sürüp 20-25 dakika pişiriniz  Tepsiyi fırından alıp, alüminyum kağıdı çıkardıktan sonra, delikli 
kepçeyle böbrekleri ısıtılmış servis tabağına alarak, sosu yapıncaya 
kadar sıcak bir yerde bekletiniz  Tepside kalan suyu küçük bir tencereye boşaltıp kremayı katarak hafif 
ateşte 5 dakika pişiriniz 
Suda eritilmiş mısır nişastasını ekleyip devamlı karıştırarak 1 dakika, 
sos pürtüksüz ve kalın bir kivama gelinceye kadar pişiriniz 
(Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve karabiber ekleyebilirsinız) Tencereyi ateşten alıp, sosu bobreklerın ustüne dökerek hemen servis 
ediniz               --------------Tualimforum İmzam--------------         |