tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Zeytinyağlı-Etli Yemekler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Zeytinyağlı-Etli Yemekler Lezzetli yemek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Patatesli Pirinçli Sarma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
679

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.11, 09:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Patatesli Pirinçli Sarma

Patatesli Pirinçli Sarma

Malzemeler:

3 adet patates
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane (dereotu da olabilir)
2 adet limon
Zeytinyağı

Yapılışı:
3 adet patates ve kabuğu soyulmuş 1 adet soğan yıkanır. Ardından yarım demet maydanoz ile yarım demet taze nane, tuzlu suda bekletildikten sonra yeniden duru sudan geçirilir ve süzülür. 1 bardak pirincin beyaz suyu akıtılana kadar suda yıkanır ve süzülür. Plastik bir kaba kabukları soyulmuş 3 adet patates rendelenir, ardından pirinçler, küp küp doğranmış soğan, yarım demet maydanoz ile taze nane ince ince doğranarak harca katılır. Harcın içerisine yarım çay bardağı zeytinyağı ile 1 adet sıkılmış limon suyu eklenir ve karıştırılır. Son olarak harca 2 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kuru nane eklenir ve yeniden harmanlanır. 1 kg sarma yaprağı temizlenir. İçlerine 1 tatlı kaşığı harç konarak sarılır ve teflon orta boy tencereye yerleştirilir. Plastik kaptaki iç harç bitip de dibinde kalan suyuna yarım çay bardağı zeytinyağı konup, yarım limon sıkılır. Süzgeçten geçilerek tenceredeki sarma dolmalarının üzerine dökülür. Patatesli dolmalar orta ateş ocakta pişirilir. Kaynama başladıktan hemen sonra kısık ateşe alınarak suyunun çekmesi beklenir ve ocaktan alınır. Yemeğimiz 8-10 kişilik servis edilebilir. Ortalama pişme süreci 40-50 dakika olup ılık olarak da servis edilebilinir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
patatesli, patatesli pirinçli sarma, patatesli pirinçli sarma nasıl yapılır, patatesli pirinçli sarma tarifi, patatesli pirinçli sarma yapılışı, pirincli, sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Diyet Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapı Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 19:01
Patatesli Patlıcan Sandviç Tarifi - Patatesli Patlıcan Sandviç Nasıl Yapılır Başak Diyet Yemekleri 0 30.04.13 18:54
Pirinçli İlköğretim Okulu Beytüşşebab Şırnak - Beytüşşebab Pirinçli İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 31.08.11 14:36
Patatesli Patlıcan Sandviç - Diyet Yemeği Patatesli Patlıcan Sandviç AnGeL Diyet Yemekleri 0 23.07.11 20:56
Patatesli Mantar Sotesi - Diyet Yemeği Patatesli Mantar Sotesi AnGeL Diyet Yemekleri 0 20.07.11 23:20


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:25 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2